nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Österrikes pärla Saalbach - Hinterglemm

Upplagt av Elsa Börjesson den 2019-dec-25 10:00:00

Välkomna till Österrikes pärla! Klassiska Kaiserschmarrn, mängder av mysiga hytter i pisterna, oslagbar afterski och en skidort med den mest gemytliga atmosfär du kan tänka dig – det är Saalbach-Hinterglemm 

Saalbach - Hinterglemm by

Underbar skidåkning i fyra sammanlänkade områden

I Saalbach-Hinterglemm hittar du unik charm – och ingen dag är lik den andra. 

En perfekt dag startar med att ta liften Schattberg express upp på berget för att sedan ta pisten 2b, en 7 kilometer lång pist som är fantastisk att ta sig nedför tidigt på morgonen. Härifrån är utsikten spektakulär och du kan faktiskt se toppar både från både Bad Gastein och Zell am See.  

Saalbach - Hinterglemm skidåkning

När du kommer ner kan du enkelt ta en gondol över till andra sidan och börja turen mot Leogang, mitt favoritområde i hela Saalbach-Hinterglemm. Här hittar du långa härliga pister och mysiga hytter.

Prova sedan att stanna till vid Alte Schmiede och gör ett stopp för en god öl eller en Kaiserschmarrn på den stora härliga terrassen. Servitörerna springer runt i klassiska Lederhosen-byxor och ger dig den absolut bästa servicen. Tillsammans med alla glada och trevliga människor skapar de en trivsam atmosfär som gör att man vill stanna länge.  

Saalbach - Hinterglemm fikapaus

 

Vidare till Hinterglemms härliga pister

När du känner dig färdig med pausen passar det perfekt att ta sig vidare mot Saalbach för att sen åka mot Hinterglemm.

Det som är fantastiskt med Saalbachs 270 pistkilometer är att det är så enkelt att ta sig runt i alla 4 olika byar. Hela området kallas Skicircus och är fint sammanlänkat så du behöver inte åka några bussar för att ta dig runt genom skidsystemen.

Hinterglemm, Saalbach och Leogang ligger i Salzburgland, men åker du till Fieberbrunn befinner du dig helt plötsligt i Tyrolen.  Fieberbrunn är känt för lite mer utmanande pister och offpist-åkning.  

Saalbach - Hinterglemm Fieberbrunn

När skidturen har börjat närma sig Hinterglemm tar jag mig helst till Reiter alm som är min absoluta favoritrestaurang i hela Skicircus.

Reiter alm ligger fint beläget mellan två pister och jag beställer gärna en Bauers salat eller en Tiroler Gröstl. Det sistnämnda är klassiska skidåkarmat här i Österrike och består av potatis, bacon, lök och stekt ägg. Här kan du njuta av den österrikiska atmosfären och den iögonfallande vyn.

Saalbach - Hinterglemm lunchpaus

 

Runda av dagen på bästa vis

Nu när du kanske är lite trött i benen kan du ta dig ner för pisten till SonnAlm som har härliga solstolar och schnaps! Koppla av i solen med vännerna eller familjen och förbättra på brännan eller fräknarna.  

Dagen kan sedan med fördel avslutas på Hiterhag Alm, ett afterskiställe i världsklass! Hinterhag har faktiskt blivit korat till topp fem bästa afterskiställe i hela Europa. Det är en lada som lockar många glada afterskidansare! En oslagbar stämning. Dansa till livemusik och bli en del av den glada atmosfären.  

Saalbach - Hinterglemm Hinterhag alm

Detta är bara en liten del av vad jag har att berätta om livet i Saalbach-Hinterglemm, det är verkligen ett underbar skid-resort som jag alltid kommer att uppmana folk till att besöka.  

LÄS MER OM SAALBACH-HINTERGLEMM

Bästa hälsningar från Anna 
Nortlander-guide i Saalbach-Hinterglemm säsongen 18-19 

Kategorier: Österrike, Saalbach-Hinterglemm

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen