nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

10 saker du kanske inte visste om Cervinia...

Upplagt av Mai Rønskov den 2015-okt-05 11:20:15

Cervinia som by kanske inte direkt räknas som något arkitektoniskt mästerverk, men delarna omkring centrums gågata är ändå väldigt trevlig att spendera din tid runt kring.

Restaurangernas menyer erbjuder en salig blandning från lokala specialiteter från Aosta-regionen till internationella mer mainstream-rätter.

En engelsk pub och traditionella italienska barer utgör grunden för en plats med super-afterski, Champions League matcher och livemusik.  Playboy har också funnit vägen hit, och en topp-designad nattklubb håller de unga uppe natten lång.

utsikt_over_cervinia

Utsikt över Cervinia

10 fun facts om Cervinia

1) Den absolut bästa pizzan hittar du på restaurangen Sotto Zero. Den har flera gånger vunnit pris för sin goda pizza. Om du tycker om prosciutto och ruccola ska du definitivt pröva pizzan “reginella”, en av mina absoluta favoriter.

2) Om du, liksom jag, gått och tänkt på vilket berg som är avbildat på toblerone-förpackningen kan jag avslöja att det är berget Matterhorn som givit inspiration till de smarriga chokladbitarna och dess varumärke.

toblerone

Vet du vilket berg som är avbildat?

3) Musik upplevs alltid bäst live, så också i Cervinia. Kom förbi Dragon Bar eller Lino´s och upplev Fiona and the Boys live.
Fiona and the boys spelar mestadels popmusik, så du kommer garanterat kunna sjunga med i deras repertoar. Bandet består av Frederico, Andrea och Fiona som har spelat tillsammans i ett par år.

4) Den första liften i Cervinia öppnade 1936. Historien bakom öppnandet är att 3 familjer beslutade sig för att tillsammans starta en skidanläggning.

En av familjerna som startade anläggningen heter Maquignaz, och är än idag en mycket dominerande familj i byn. Det är inget man lägger märke till om man är där som turist, men om man bor och arbetar där vet man att man ska hålla sig på god fot med familjen.

5) Om du är sugen på en middag med hög kvalitet, och inte har emot att betala för det, ska du ta ett besök hos Restaurant Wood.
Det är en svensk kvinna som äger restaurangen tillsammans med sin italienska man, och maten de serverar är i toppklass.

De skiftar rätterna på menyn med jämna mellanrum, men om det finns på menyn, kan jag varmt rekommendera deras “svenska picknick” till förrätt och stekt tonfisk till varmrätt

6) I år (2015) är det 150 år sedan Mont Cervino (Matterhorn på den schweiziska sidan) bestegs för första gången.

Det var engelskmannen Edward Whymper som besteg berget, trots det faktum att många trodde det var omöjligt för honom att klara det.

matterhorn

Berget Matterhorn

7) Klein Matterhorn är den högsta liften i Europa med sina 3883 meter, så ta den hela vägen upp och njut av en underbar utsikt över alperna.

8) Er du trött på italiensk mat eller saknar barnen lite snabbmat finns räddningen inom räckhåll. Nere i dalen i Zermatt finner du nämligen ett Mc Donald’s ute på huvudgatan.

9) CNN listade 2015 de 100 bästa pisterna i världen, och på en fin tredjeplats, kom pist nr. 7 i Cervinia (också kallad La Ventina-pisten).

la_ventina

La Ventina

10) Har du lust till ‘apertivo’, tårta eller goda drinkar, kan vi varmt rekommendera Le Samovar, som ligger i början av huvudgatan. Ett riktigt trevligt ställe med massor av charm.

Med dessa 10 snabba fakta hoppas jag du fått blodad tand och lust till att besöka Cervinia nästa gång du ska resa på skidsemester.

Mai Rønskov - Nortlander-guide i Cervinia 2014/15

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen