nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

4 afterskiställen i Sölden som du inte får missa

Upplagt av Rickard Pettersson den 2014-jul-25 12:50:12

Sölden är en av de främsta destinationerna i hela Europa, när det kommer till afterski. Det finns mängder av ställen att pröva på, och du kommer att uppleva fest utan dess like.

Förutom festen får du också den fantastiska tyroler-stämningen, som bara går att hitta i Österrike. Här är vår guide till de bästa afterskiställena i Sölden:

 

1. Schirmbar bjuder på afterski i världsklass!

Vi startar direkt från toppen med det kanske vildaste afterskistället i hela Sölden. Baren vi pratar om heter Schimbar, du vet att du har kommit rätt när du hör att mannen som sköter musiken i mitten av detta runda afterskipalats heter DJ Bomba.

Som du kan se är det alltid mängder av glada människor på Schimbar.Som du kan se är det alltid mängder av glada människor på Schimbar.

Schimbars afterski tar plats i ett stort runt glashus, som ligger mitt i centrum av Sölden. Det är endast 50 meters gång från Giggijochbahn till Schimbar. Som du säkert förstår är det svårt att motstå ett stopp här efter en dag med skidåkning.

Det finns något alla – även om du vill ha en lugnare afterski

Schimbar har även en lite mindre bar i bakre delen av lokalen, som är perfekt om man inte är sugen på riktig fest. Här är det lite lugnare och man kan diskutera dagens skidåkning i någorlunda lugn miljö.

Dörrarna öppnas redan klockan 14.00, men den riktiga festen drar inte igång förens några timmar senare, när folk har fått i sig lite svalkande drycker och börjar släppa på hämningarna – vilket de verkligen gör!

När folk börjar komma igång och stämningen höjs, finns det knappast inte en stol eller bord som inte används som dansgolv! Schimbar stänger klockan 22.00, men det finns goda möjligheter att festa vidare på andra ställen i närheten – om du orkar vill säga.

2. Till Marco’s ska du komma tidigt

Ställen nummer 2 är för de som känner för afterski på ett lite mysigare ställe. Det ligger mitt i byn, blå pist 21 passerar precis vid dörren utanför Marco’s.

Marco’s har en stor uteservering med parasoller, här värmer solen skönt om du kommer ner från backarna i god tid.

Kommer du istället lite senare när solen har gått ner, så kan du fortfarande njuta under parasollerna i värmen från gasolvärmarna som nu är tända.

De börjar tidigt vid soliga dagar

När vädret är riktigt riktigt bra, så kan de ett litet trick här, som du inte kommer att uppleva på många andra ställen – vi har faktiskt aldrig hört om det tidigare.

De kan nämligen öppna upp taket på hela baren! Så du kan få njuta av solen även om du sitter ”inomhus”.

På mysiga Marco’s är stämningen lite lugnare.På mysiga Marco’s är stämningen lite lugnare.

Marco’s är super mysigt, men vi skulle ljuga för dig om vi säger att det är rätt sälle om du söker efter fest och afterski med ordentligt drag.

Burgeren på Marco’s är magisk

Skulle du bli hungrig, behöver du inte gå hungrig länge, Marco’s har nämligen ett eget matställe, där du utan tvekan kan beställa byns bästa burgare.

Innanför den runda baren, hänger 4 stora tv-skärmar, där de visar allt från Bundesliga till Formel 1.

Hit kan du med andra ord lätt få med dig grabbarna!

Det är ordentligt krut i Jägertheen

Den ökända Jägertheen är en klassiker, men på Marcos är den inte att leka med.

Ska du dricka Jägetheed, ska du verkligen testa det här, men det är så stark! Så starkt, att du tror att den ska ta eld…

Tips: I den inre delen finns det ett spelrum med möjlighet att spela dart, fotbollsspel och självklart finns det en enarmad bandit.

3. Phillip - åk skidor både till och från afterskin

Uppe i backen hittar vi ytterligare ett afterskiställe som dagligen erbjuder fest och härlig stämning. Stället vi pratar om heter Philip och har ett helt perfekt läge.

Det ligger strax ovanför botten av Gaislachkogelberget där mängder av åkare passerar förbi varje dag.

Området där man hittar Phillip heter Innerwald, under dagarna är detta ett barnområde, där skidskolorna brukar hålla till. Men när klockan slår 16.00 ...

Så börjar festen!

Barnen byts ut mot festglada vuxna människor, som är sugna på Söldens afterski.

Volymen skruvas upp, ur högtalarna pumpar klassiska afterski-hits, pop och rock. Den härliga blandningen säkerställer att det spelas något som faller alla i smaken.

Philip

Det är oerhört enkelt att ta sig till Philip. Du behöver bara ta en enda lift nere från byn, som bokstavligen tar dig direkt utanför dörren.

Liften går mellan 08.00-22.00, så blir du kvar länge på afterskin, kan vi rekommendera att du tar liften ner om du har några öl eller glüwein i kroppen.

Njut av en god lunch när barnen är på skidskola

När du har lämnat barnen på skidskola och märker att hungern smyger sig på, eller kanske bara är sugen på en varmchoklad i solen, då är Philip stället för dig.

De har en utmärkt restaurang, där det serveras såväl klassiska tyrolerrätter som fantastiska pizzor.

Restaurangen är nybyggda och utformad som en stor rund glaskupol, där man har en härlig utsikt över hela Sölden. Senare på kvällen blir restaurangen till en nattklubb med möjlighet till läckra drinkar och cocktails.

Nattklubben har öppet från kl. 22.00 och stänger kl. 02.00. Som du kanske märker har Philip något som passar för nästan dygnets alla timmar.

4. Sölden party

Varje fredag arrangeras en speciell fest vid toppen Giggijochbahn. Det kallas Sölden party, här kan du avsluta veckan på topp med ordentlig akterski för de sista slantarna.

Det startar redan kl.13.00 och slutar 16.30, så att folk kan ta sig ner med den sista liften som går 16.45. Det byggs upp en stor scen, där det bjuds på livemusik, Dj och annan underhållning.

Electric Mountain

En gång i månaden, blir det ytterligare lite vildare i Sölden. Då anordnas nämligen vad som kallas för Electric Mountain. Då spelar en större Dj, vi kan lova att basen pumpar så högt att du kan känna det i bröstet. Det är ett perfekt sätt att avsluta veckan – särskilt om solen skiner. Nästan hela berget fylls av människor som rundar av veckan tillsammans.

Electric Mountain Festival är bland det största i Alperna – kom tidligt, om du ska få en bra plats!

Electric Mountain Festival är bland det största i Alperna – kom tidligt, om du ska få en bra plats!

Varje år i början av april, utökas Electric Mountain til Electric Mountain Festival, där tempot, pulsen och atmosfären skruvas upp ytterligare.

Här kan du se både stora och lite mindre kända namn uppträda. I år bjöds det på namn som Klingande, Chuckie, Showtek och Martin Solveig. Detta är helt klart en ”must-see”, om du befinner dig i Sölden vid denna tidpunkt på säsongen.

Det var vår guide till afterski i Sölden, som ni säkert förstått finns det nästan obegränsat med möjligheter här nere.

Oavsett om du är ute efter en stor fest(ival) eller bara något lite lugnare och mysigare ställe, så kommer du att hitta det. Om inte, fråga en av Nortlanders guider, så kommer de att hjälpa dig att hitta precis vad du söker.

Linda och Lars
Nortlander Guider i Sölden 2013/14

P.S. Vilken är din favorit när det kommer till afterski i Sölden? Berätta gärna för oss i kommentarfältet nedan...

 

Kategorier: Apres-ski, Sölden

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen