nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

4 anledningar till varför Obertauern är ett resmål med guldkant

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-aug-19 09:00:00

Våra guider från säsongen 19/20 delar med sig av sina bästa Obertauern-tips och berättar varför Obertauern är ett resmål du absolut inte får missa.  

Nortlander - Obertauern

Det snöiga skidområdet  

I Obertauern finnsmycket snö att man nästan får för sig att snön har sitt urspung just här. Byn kallas faktiskt passande nog för Snowbertauern 

 

Söker du skidåkning när det ännu inte har fallit en snöflinga på andra ställen? Eller när snön redan smält på andra skidorter? Då ska du bege dig ”längst upp”.  

 

Byn ligger belägen på 1 738 meter över havet och är därmed riktigt snösäker. Trots sin höga höjd ligger själva byn Obertauern som i en gryta, vilket skapar en skön alpkänsla. Vart du än vänder blicken möts du av alptoppar och snöbeklädda granar. 

 

Från byn nås 100 kilometer sammanhängande pister och dubbelt så många kilometer offpist, beläget mellan pisterna längs de breda bergssidorna. Pisterna bjuder på variation och i Obertauern trivs såväl barnfamiljen som den rutinerade skidåkaren. Här finns allt ifrån blå pister till både lättare och svårare röda, samt ett par utmanande svarta pister. Dessutom hittar du en av Österrikes brantaste pister,Gamsleiten 2”, på 2 313 meters höjd. Här kan både skidåkning och psyke sättas på prov.  

 

För den som kanske inte är inte är fullt så intresserad av att plöja pistkilometer efter pistkilometer finns inte mindre än 25 skidhytter, där man kan avnjuta en öl eller något annat gott att dricka.  

 

Den som däremot söker ännu fler pistkilometer kan ta skidbussen 35 minuter bort till skidområdet Grosseck/Speierec med sina 50 kilometer pist. Skidområdet ingår i ditt liftkort och kan vara kul att besöka en dag som omväxling. Dessutom kan vädret ibland skilja sig rejält från Obertauern 

 

I Grosseck/Speierec kan du åka en 8,5 kilometer lång tur från Speiereck-berget på 2 411 meter över havet och ner till staden St. Michael.  

Nortlander - Obertauern - skidområdet

Ett av våra absoluta favorithotell - Hotel Marietta  

Mitt i byn och med 50 meter till skidområdet hittar du det 4-stjärniga Hotel Marietta. Här välkomnas du varmt av vår danska hotellmanager Emilie med personal.  

 

När du kliver in genom glasdörrarna i entrén möts du av det stora härliga handgjorda träbordet i receptionen och efter en smidig incheckning står våra guider redo att hjälpa dig i lobbyn.  

 

På hotellet bjuds det på alpstämning vart du än tittar och inte minst ett fantastiskt spaområde. Hotellet passar perfekt för alla typer av gäster, allt från paret som vill spendera kvalitetstid till den stora familjen.  

 

På hotellet är det fokus på skidåkning och vi vill göra det smidigt och lätt för våra gäster att ge sig ut i skidbackarna så snart som möjligt. Därför hittar du skiduthyrning och skidskola i källaren på hotellet. 

 

När du kommer tillbaka efter en dag i det härliga skidområdet kan du slå dig ner och ta en drink i baren eller njuta av det stora wellnessområdet med pool och bastu för återhämtning och avslappning innan middagen.  

Nortlander - Obertauern - marietta

Den välsmakande maten på Kringsalm 

Kringsalm är vår, guidernas, favoritrestaurang. Här står Astrid med personal redo att ta emot alla sina gäster, vare sig de sitter i a la carte delen, självserveringen eller på solterrassen.

  

I självserveringen finner ni vällagd österrikisk mat och hemmagjorda bakverk. Efter en paus i den nyrenoverade lokalen med sin mysiga atmosfär är man redo att ge sig ut igen för ytterligare några härliga åk.  

 

I a la carte delen serveras du av den traditionellt österrikiskt klädda personalen. Här kan du njuta av en lång lunch med gott vin från deras fantastiska vinlista. Rätterna är inspirerade av både Österrike och Italien och kycklingburgaren är något alldeles extra. 

 

Om solen skiner är det ett måste att sitta på deras uteservering, här värmer solen gott från tidig förmiddag till sen eftermiddag och då och då spelar även dj.  

 

Detta är ett måste att besöka när du är i Obertauern och du kan båda ta dig hit på skidor och till fots – vilket gör att hela sällskapet kan mötas upp här. 

Nortlander - Obertauern - Kringsalm

Den bekvämt korta restiden 

Att komma ner till Obertauern går snabbt och smidigt. Från Köpenhamns flygplats tar det cirka 1 timme 30 minuter och från Stockholm Arlanda cirka 2 timmar och 10 minuter till Salzburg flygplats. När ni ankommer till välkomsthallarna står guider från de olika destinationerna inom Salzburgsland och tar emot er. Därifrån går busstransfer till Obertauern, vilket tar ungefär 1 timme och 15 minuter.  

 

Det innebär att man snabbt och smidigt kan vara på plats i Alperna på under 4 timmar. Skönt va?  

 

Obertauern är alltså ett perfekt resmål för alla som vill ta snabbaste vägen till bra skidåkning. Det gör resmålet extra lämpligt även för kortveckor, då tiden kan nyttjas i backarna istället för på transport.  

 

Med det sagt, hoppas vi att du gillar Obertauern lika mycket som vi och vi ser fram emot att se dig här nere i pisterna!  

 

Med vänliga hälsningar  

Era guider i Obertauern 

LÄS MER & SE SKIDRESOR TILL OBERTAUERN

 

Kategorier: Obertauern, Österrike

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen