nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

5 anledningar att åka till Tignes

Upplagt av Camilla Folkeson den 2018-jul-03 13:38:15

Alperna är allmänt känt för att vara väldigt vackert och det kan givetvis diskuteras vilken skidort som faktiskt är den bästa. En av mångas favoriter ligger i franska Alperna, nämligen den gamla traditionella skidorten Tignes.

Tignes tillhör det fantastiska skidområdet ”The Espace Killy”.  

Vad är det som gör Tignes till något alldeles särskilt?

1. ”Världens vackraste skidområde ” 

En av anledningarna är att det är så vackert.

Jo visst, hela Alperna är som sagt väldigt fint. Dock kännetecknas Tignes som extra vackert. Det är nämligen många som kallar Tignes för ”Le plus bel espace de ski du monde, vilket betyder världens vackraste skidområde. Och det finns såklart en anledning till det.  

Tignes är beläget på en 3456 meters höjd och bjuder på en helt fantastisk utsikt. Ni kan njuta av vyer som sträcker sig ända bort till Italien – det är en mäktig syn!

2. Många aktiviteter utöver skidåkningen 

På skidsemestern är det många som har skidåkningen i fokus, med allt rätt. Skidåkningen i Tignes är som allt annat fantastisk och erbjuder ett stort, varierat skidområde.  

Det finns dock mycket annat att uppleva i denna alpby. Vid den förfrusna sjön Le Lac hittar ni aktiviteter som skridskoåkning, is-gocart eller isvaksbad. Skridskoåkning är gratis med ert liftkort och att hyra skridskor kostar bara 3€. 

Dessutom är det möjligt att åka hundsläde vilket starkt rekommenderas - det är väldigt mysigt! Vill ni hellre koppla av i spa, kan ni besöka badhuset ”Le Lagon”. 

3. Stort utbud av bra och varierande restauranger  

Det finns väldigt många bra restauranger i Tignes. Variationen av ställen är bra med både lite dyrare men också lite billigare. Det finns många lokala klassiker och här rekommenderar jag ett fåtal som inte är för ”turistiga”.  

Vill du ha Tignes bästa pizza? Då ska du till Pignatta. Personalen är fantastisk och deras pizzor är inte sämre. Här får du alla typer av spännande pizzor du kan tänka dig, med tunn och spröd botten. Mums! 

Är du mer ute efter hemlagad mat så ska du till La Ferme. Här lägger de stor vikt i råvarorna, och kvalitén på maten är mycket bra.  

Sist men inte minst finns Couloir som sticker ut lite ur mängden. Restaurangen är inte som alla andra restauranger och det är en väldigt avslappnad stämning. Det finns mycket gott att äta och det är en härlig atmosfär här som gör att du vill återvända.  

4. Nålsögat från en James Bond-film  

En sevärdhet i Tignes är det klassiska nålsögat från filmen James Bond –”Levande Måltavla”. Åker ni hit är detta en given aktivitet på dagsschemat! Nålsögat blev känt efter att Roger Moore hoppat med skidor genom klippan i en av filmens scener.   

I Tignes bör ni besöka den häftiga klippan och beskåda den samtidigt som ni kan njuta av den fina utsikten därifrån.  

5. 300 km pist samt god tillgång till Les Brevieres och Val d’Isére 

Tignes tillhör tillsammans med Val d’Isére ,”The Espace Killy”. Det betyder att ni enkelt kan ta er även till Val d’Isére från Tignes.

Skidområdet omfattar totalt, håll i er nu, 300 km pist. Ni kommer med andra ord inte tröttna på backarna då ni kan testa nya hela tiden.  

Dessutom kan ni besöka den lägst belägna tätorten i Espace Killy, Les Brevieres. Detta är en otroligt charmig liten idyll med en liten å som slingrar sig genom byn. Varför inte stanna och ta en lunch här? 

Det finns såklart ännu fler anledningar varför ni ska åka till Tignes, men detta är mina 5 bästa bud varför jag tycker du ska uppleva orten.

Vi ses i Tignes! 

Vill du ha hjälp att hitta den perfekta skidresan?

Fyll i dina önskemål i detta formulär så hör en av våra resekonsulenter av sig till dig med förslag.

P.S. Nytt för säsongen är att Nortlander driver sitt eget hotell, Hotel Curling, där du kan njuta av halvpension, skandinavisk personal och ett läge som är svårtlaget mitt i Tignes Val Claret!

Kategorier: Tignes, Hotel Curling

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen