nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

5 restauranger som passar allas smaklökar och plånböcker i Tignes

Upplagt av Frederik Larnkjaer den 2014-sep-19 18:14:06

Efter en lång dag i pisten så finns det nog inget bättre än att knäppa upp pjäxorna (alternativt knyta upp bootsen) och bara luta sig tillbaka för att njuta av god mat och ett välfyllt glas rött.

I franska Tignes finns det många populära restauranger som passar alla prisklasser, och inte nog med det, så serverar de även väldigt varierad mat.

Du behöver alltså inte vara det största fanet av det franska köket för att kunna njuta av Tignes, då det finns allt från kinamat till italiensk mat om det passar dig bättre!

Följ min guide och skippa turistfällorna

På många destinationer finns det ofta vissa “turistiga” restauranger med dubbelt så dyr, men hälften så god mat som lokala klassiker.

Det förstår jag att du är trött på, och jag har därför skrivit denna guide för att hjälpa dig att undvika just denna typ av restauranger. Varsågod, här kan du därför istället läsa om de 5 bästa restaurangerna i Tignes.

Avslappnad stämning på Colouir

Couloir-TignesDu märker direkt att Couloir inte är som alla andra restauranger. Den är lite bättre.

Här är stämningen avslappnad och det känns nästan som om du har öppnat dörren till en “innerestaurang” i New York. Belysningen är dämpad och en skön musik spelas lagom högt i bakgrunden.

Vid en första titt på menyn så ser du att de verkligen bryr sig om presentationen. Det är enkelt att hitta något som du tycker låter gott och priserna på huvudrätterna börjar vid 14,95€.

 

 

 

Har du någonsin smakat på ‘Crispy Pork Belly’?

Trevliga Colouir-TignesSom de själva säger, de kanske inte vet allt om vin, men de vet tillräckligt om allt som är nödvändigt!

Ägaren Christian hade en dröm om att öppna denna restaurang och man kan se att det hårda arbetet och strävan efter perfektion verkligen har lönat sig.

Om du väljer att beställa Couloirs specialitet så får du något som heter ’crispy pork belly’. Det låter kanske inte jätte frestande, men om du ställer frågan vad folk skall äta i Tignes när de verkligen vill skämma bort sig själva, så är det just denna rätt som de svarar med.

Jag var därför tvungen att prova själv och det smakade riktigt gott. Tillsammans med en flaska av husets röda och ett gott sällskap så är cirkeln sluten!

 

Hos Pignatta får du ingen tråkig pizza…

Det snackas om Pignatta på grund av en sak…

För de har världens bästa pizzor! Eller åtminstone Tignes bästa!

Min drömpizza har en tunn och spröd botten och har gärna lite annorlunda smakkombinationer – just detta kan du få här. Pignatta har riktigt spännande pizzor, men om det inte är pizza du är sugen på så kan du titta förbi ändå, för de serverar också franska klassiker som raclette och fondue.

TIPS: Välj en av deras gourmetpizzor – du blir inte besviken!

Jag tycker personligen att det framförallt är pizzan som du skall testa när du är här, så är det bara! Den som jag främst rekommenderar är de pizzor de kallar för gourmetpizzor. De är lite dyrare än de vanliga, men så smakar de också gudomligt!

Det är alltid mycket folk på Pignatta, vilket också innebär en mysig stämning av mummel och snack. Dessutom så är personalen alltid väldigt vänliga och hjälpsamma, som ger stället ett plus i kanten.

Runda av kvällen med tiramisu eller Café Gourmand

Om pizzan inte ligger allt för tungt i magen så borde du även ta en titt på deras dessertmeny. Det finns massa gott att välja på, men deras smarriga tiramisu är naturligtvis ett säkert kort.

Skulle du ha svårt att välja så skulle deras Café Gourmand kanske vara något för dig. Då får du nämligen ett urval av fyra goda desserter från menyn, som serveras tillsammans med en smakrik espresso.

Hemlagad mat hos La Ferme

La Ferme är det stället i Tignes som verkligen menar hemlagat när de säger hemlagat! Råvarorna är otroligt viktiga då de vill laga allt i köket från grunden. Detta gäller både osten i din hamburgare till ketchupen till dina pommes.

Dessvärre så gick det inte så bra med den hemlagade ketchupen då tomaterna inte var helt som de skulle vara enligt Jeremy (ägaren) så de bestämde sig för att skippa det för i år. Men så fort han får tag på de riktigt fina tomaterna så kan jag tänka mig att han ger sig på ett nytt försök med den hemlagade ketchupen!

Kom ihåg att beställa bord!

Jeremy öppnade restaurangen för två år sedan och stället blev i sort sett en succé över natten.

När du ska luncha så går det för det mesta bra att bara droppa in, men om du vill dit och äta middag på kvällen så måste du ha bokat bord om du skall kunna komma till.

Maten smakar helt fantastiskt och det är inget tvivel om att de verkligen strävar efter en kvalitet utöver det vanliga.

Smakar det så kostar det!

Upplevelsen blir om möjligt ännu bättre då stället inrett på ett väldigt hemtrevligt och mysigt sätt.

Priserna är något dyrare här än andra ställen, men med tanke på den kvalitet du får när det kommer till mat och service så går det faktiskt ganska jämnt ut.

Du hittar La Ferme längst ner på Le Lac och det är därför enkelt att komma dit antingen genom att ta bussen till hållplatsen eller om du åker dit på skidorna.

Du får inte lämna Tignes förrän du har besökt Loop Bar

Du kanske inte tycker att Loop Bar ser ut att vara något speciellt, men då kommer du att bli överraskad…

Vid första tuggan så kommer du att märka varför jag har valt att ta med Loop Bar på min lista.

Menyn kanske inte står ut ur mängden, men det som serveras är helt otroligt gott. Jag vill själv rekommendera deras Beef Chili Nachos. De är berömda över hela Tignes och smakar helt makalöst gott!

Prova själv att fråga folk runtom i Tignes vad de har för tankar om Loop Bar och jag kan lova dig att de kommer att rekommendera Beef Chili Nachos. Mums!

De har förstås annat än bara grymt goda nachos, till exempel deras hamburgare eller deras Meze-tallrik (som passar den som bara är lite småsugen). Det är ganska smärtfritt att ta sig dit på skidor, och det ligger precis under Toviere liften.

Tignes bästa uteservering

Loop-Bar-TignesOm solen skiner i Tignes, vilket den alltid gör, så MÅSTE du titta förbi Loop Bar. De har den absolut bästa uteserveringen där du också kan höra skön musik i bakgrunden.

Personalen på Loop Bar är alltid jättetrevliga och glada, vilket verkligen smittar av sig på gästerna. Något som också gör gästerna glada är att du kan köpa ett ”Loop-kort” som ger dig 10 % rabatt på allt som du köper. I slutet på veckan kan du sedan använda det som ett presentkort till dig själv.

Se till att komma hit runt Happy Hour, så har du en riktigt härlig eftermiddag framför dig…

Onsdagar är det ordentligt med fest! Det är också den dag som det är störst chans att springa på några av oss guider eller andra säsongare då det oftast är onsdagar som är vår lediga dag. Håll i hatten!

 

Tignes Cuisine

Tignes-BurritosMan kan egentligen säga att Tignes Cuisine är mer av ett ”hål i väggen” än en restaurang. Men stället platsar ändå på denna lista, då du kan få Tignes bästa snabbmat här!

Du kanske inte alltid har lust att sitta ner och äta en ordentlig måltid på en restaurang när det är lunchtid.

Just därför är Tignes Cuisine smart, då du kan njuta av en god wrap, burito eller nudlar till en billig peng och utan att behöva vänta allt för länge. Perfekt när du bara har lust att ladda batterierna för att kasta dig ut i backen igen!

Förutom lunch så serverar de även middag om kvällen och om du unnar dig något riktigt gott och köper för mer än 25 €, så kan du få din mat hemlevererad gratis.

Jag tycker att deras vårrullar är extremt goda, och likaså deras currykyckling med nudlar. Det är alltid svårt att välja...

Du kan knappast hitta ett bättre ställe i området som har snabbmat som är lika fräsch, lättillgänglig och god som Tignes Cuisines mat är!

Det är enkelt att ta sig fram

Nu är detta bara några av många finfina restauranger i Tignes. Men det är dem som jag verkligen tycker att du skall besöka när du är här.

Det är inget problem att varken hitta eller ta sig till dem då du antingen kan ta dig dit på skidor eller ta bussen som kör dygnet runt och dessutom är gratis!

Så nu finns det väl inga dåliga ursäkter för att inte prova på dessa 5 restauranger?

Bon Appetit

Frederik, Lina och Sebastian
Nortlander Guider i Val d'Isere 2013/14

Läs mer om Tignes

 

 

Kategorier: Tignes, Restauranger

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen