nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Alpe d’Huez - 5 tips från guiderna

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-feb-24 11:12:15

Alpe d’Huez bjudermycket mer än fantastisk skidåkning, byn kryllar av liv både dag och natt. Vi guider har samlat fem upplevelser som vi anser att du absolut inte får missa i denna franska soliga skidort.

Här finns både något för dem som vill koppla av och för dem som föredrar lite mer drag.  

Alpe d'Huez

Den bästa restaurangen i pisten 

La Cabane är känt för sin vackra utsikt över pisterna och byn och solstolarna är helt perfekt placerade. Du kan både kika förbi och njuta av solen, utsikten och något kallt och dricka eller så kan du ta en längre paus och äta en välförtjänt lunch. menyn hittar du franska klassiker, hamburgare och rotisserie-kyckling. Allt smakar fantastiskt och stämningen är riktigt härlig 

Vi rekommenderar att komma i god tid eller beställa bord då platserna är högt eftertraktade.  

Alpe d'Huez - La Cabane

L’après-ski 

Musiken spelas högt, folk dansar på borden och drycken langas över disken. Detta och mycket mer kan du förvänta dig att möta om du tar en sväng förbi afterski-stället La Folie Douce. La Folie Douce finns på flera platser i de franska alperna och som alltid ligger det i toppen av pisten, så att man får härlig utsikt och frisk bergsluft.  

Gå dit när vädret är bra, så är du närmast garanterad en riktigt fest. Även om du bara vill ha en läsk eller en liten öl, så är det verkligen en upplevelse att svänga förbi här.  

Du får nämligen både afterski med dj’s och dansare samtidigt som en naturomgivningarna är otroligt vackra.  

Alpe d'Huez - La folie douce

 

Aktiv inomhus 

Alpe d’Huez by är liten, vilket innebär att det är det breda utbudet av aktivitet alla ligger inom gångavstånd. Sportcentret Palais des Sports bjuder på många olika slags aktiviteter. Vår favorit är helt klart klättring. Efter att ha klättrat upp för den 13 meter höga klätterväggen är armarna antagligen lika trötta som benen är efter skidåkningen.  

Om klättring inte är din melodi kan du till exempel spela en omgång squash, tennis, bordtennis eller minigolf eller ta några vändor i simbassängen. Här finns det mesta för den aktive! 

Avkoppling mitt i centrum 

Efter en härlig skiddag är det alltid skönt med lite wellness och avkoppling, och det hittar du i den uppvärmda poolen belägen i hjärtat av Alpe d’Huez. Här kan du såväl simma längder som plaska runt och ha det kul. Inomhus finns det tre bastur, där du kan njuta av värmen och låta dina skidåkarmuskler återhämta sig.  

Vare sig du är på skidsemester med vännerna, familjen eller din partner, så kan en tur till den lokala skridskobanan vara värt ett besök. Här skejtar alltifrån nybörjare till professionella åkare fram utomhusbanan där den trivsamma musiken och de charmiga ljusslingorna skapar en mysig stämning.  

Alpe d'Huez - swimmingpool

 

Actionfylld semester 

Om du verkligen vill känna adrenalinet rusa rekommenderar vi en kvällstur med snöscooter. Här kör man runt på pisterna efter stängningstid tillsammans med en instruktör. Du kör runt i stora delar av skidområdet och ser det ut en helt ny vinkel. Det är kul, men också en vacker åktur när du ser bergen på kvällen utan en enda skidåkare i sikte.  

När natten övergått till dag rekommenderar vi istället att bege sig ut i pudret tillsammans med en bergsguide, som kan visa dig alla hemliga härliga rutter runtom i terrängen. Bergsguiderna kan med van hand visa dig runt och känner till alla de bästa rutterna, samtidigt som de har full kollsäkerheten. Med lavinutrustning på ryggen finns det ett hav av möjligheter utanför de markerade pisterna 

Alpe d'Huez - skidåkning

I Alpe d’Huez finns det alltså massivs att hitta på - både med och utan skidor på. Med något för varje smak och varje humör behöver ingen gå rastlös 

Vill du med till denna solsäkra franska pärla? 

LÄS MER & SE SKIDRESOR TILL ALPE D'HUEZ

Bästa hälsningar från Nortlander-guiderna i Alpe d'Huez säsongen 18-19 

Kategorier: Alpe d'Huez, Frankrike

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen