nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Appar för alperna: Har du appen som fulländar din skidresa?

Upplagt av Anna Knutsson den 2014-nov-26 12:00:21

Du kanske är som mig, och har din telefon fullproppad med en massa olika typer appar. Både onödiga och nödvändiga...

Men när det kommer till de nödvändiga, har du då de appar som kan göra din skidsemester lite enklare? Lite roligare? Lite bättre?

Du kan med hjälp av de rätta apparna till exempel ta reda på hur snabbt och bra du åker samt var solen skiner. De är dessutom fyllda med massa annan intressant och rolig information om ditt åk ner för pisten!

Lägg märke till: Detta blogginlägg uppdateras med jämna mellanrum så du alltid känner till de bästa apparna inför din skidresa.

Här har jag samlat de appar som jag tycker att du bör bekanta dig med!

Vill du tävla med en kompis om vem som kör snabbastVill du tävla med en kompis om vem som kör snabbast?

Upptäck höjdpunkterna med din skidåkning

Jag skulle vilja påstå att detta är en av de bästa apparna för din skidsemester. Och det är jag inte ensam om att tycka… Den har både vunnit pris som bästa vintersports-appen 2013 och alla mina kollegor älskar den.

Låt mig presentera appen ’Ski Tracks’! Denna app samlar information om din skidåkning som sedan presenteras i form av dina bästa resultat och en massa extra statistik över dina åk.

SkitracksGenom att den registrerar och analyserar hela din dag på skidor så kan du alltså få reda på en hel del intressanta saker.

Hastighet, distans, lutning, högsta höjd, varaktighet… You name it!

Det enda du behöver göra för att få återuppleva din skiddag i statistik är att aktivera den.

När du avslutat din skiddag låter du den bara ladda och sen får du all information presenterat på din skärm.

Denna app är faktiskt så utförlig att den sätter betyg på din skidåkning! Den värderar alltså hur bra du är.

Men bli inte förnärmad. Den är en hård domare. Hård men rättvis. Jag blev lite förvånad när jag såg mitt betyg. Men så finns det utrymme för förbättring åtminstone!

Med lite övning så kanske jag kan komma upp på hälften så hög fart som min danska kollega. Som du kan se till höger så kom han över 100km/h på vägen ner för en svart backe i Val Thorens!

Du kan köpa appen för 7 kr. Det kan du göra här om du har en android-telefon, eller här om du har en iPhone.

Hitta det ultimata skid-vädret

Denna app är särskilt bra när du skall planera din skidsemester. Om du är osäker på vart du skall åka så kan du först du först se var vädret är bäst och var det finns mest snö innan du bestämmer dig.

Ski-WeatherDu laddar ner appen ’Ski Weather’ och så kan du bläddra omkring bland olika byar och låta vädret hjälpa dig avgöra din slutliga destination!

Du kan också använda appen när du skal planera dina skiddagar när du väl är på plats.

Vilka dagar skall du gå upp tidigt och när kan du sova ut.

Behöver du kanske planera en utflykt till en närliggande by där det skall falla nysnö?

Allt detta kan appen hjälpa dig med!

Du kan ta reda på vilken typ av väder det är, chansen för snö, vindhastighet, vilken temperatur det är (och vilken temperatur det det känns som).

Dessa saker kan vara riktigt bra att veta innan du klär på dig och tar dig ut i pisten. På så vis har du enkelt rätt antal lager på dig och kan hitta det väder som är perfekt enligt dig.

Det finns information om alla skidområden i hela Europa. Så oavsett om det är Passo Tonale du skall till eller om det är Val d’Isere du redan är i, så kan du förutspå hur vädret blir!

Du kanske har appen att tacka efter att du lyckats pricka din semester under väderförhållanden som dessaDu kanske har appen att tacka efter att du lyckats pricka din semester under väderförhållanden som dessa!

Den ultimata appen för statistik över din åkning

Gratis är som bekant… Gott!

Här har vi därför en av de appar som är gratis att ladda ner. Smidigt för dig som inte är helt säker på om du faktiskt kommer att använda denna typ av app.

Appen 'Trace Snow - Ski + Snowboard Tracker' påminner lite om den appen jag nämnde i början. Men den är dock lite mer ingående i sin information. Den mäter nästan allt faktiskt!

TraceSnowHastighet, tid, lutning, sträcka, tid i luften och till och med förbrända kalorier!

Jag känner att det är viktigt att tillägga att tid i luften är vid hopp…  ;) Appen berättar nämligen även hur länge du har varit i luften när du har suttit i en lift!

Resultaten är därför mer pålitliga. För det skulle vara lite fuskigt om du räknade med dina liftturer och dina vilopauser med i dina sträckor, eller hur?

Kanske kan denna appen även hjälpa dig med att ta reda på när du får mest ut av din skidåkning? Vilken tid på dygnet som du står mindre i liftkö och är mer i backen till exempel!

Så med denna app kan du hålla riktigt bra koll på din utveckling under hela säsongen. Sedan är tanken också att du skall kunna jämföra och dela dina bästa resultat med dina vänner.

Om du har android så kan du hämta den här, och om du har iPhone så hittar du den här.

Dela med dig av dina bästa bilder

Denna app har du med hög sannolikhet redan på din telefon. Men jag känner ändå att jag vill betona användbarheten… Om du inte redan har "Instagram” så föreslår jag att du hämtar hem den omgående!

Du kan både använda den till att sitta och titta på andras bilder och drömma dig bort. Eller så kan du vara den person vars bilder alla blir avundsjuka på?

Genom positionstjänsten och #hashtags så kan du klicka runt och hitta allt du kan drömma om. Eller, för all del, dela med dig av ditt skidparadis.

Gå in på vår Instagram-profil och bli grön av avund. Vi lägger både upp egna bilder och “re-postar” andras som vi tycker är riktigt bra. Här är alltså stämningen på topp!

Det finns såklart hur många appar som helst som är användbara när man ska på skidsemester. Detta var bara några stycken som jag tycker är riktigt användbara. Om du har tips så får du gärna dela med dig av dem i kommentarsfältet härunder.

Ha det bra så länge!

Anna Knutsson
Nortlander Marketing & Content Consultant

Kategorier: Appar

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen