nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Aura Optics: De nye uppstickarna på goggle-marknaden

Upplagt av Frederik Lundgren den 2014-jul-18 13:32:46

Om du behöver ett par nya googles som kan ge dig exakt vad DU söker?

Då ska du fortsätta läsa här:

Det nya goggle-märket Aura Optics har precis lanserat nya skidglasögon där design och färg är helt upp till dig. Nortlander ger dig här en intervju med Aura Optics där de berättar mer om deras teknik och design.

Scrolla ner och läs mer om de nya skidglasögonen från Salt Lake City, Utah i USA.

Vad är Aura Optics, och varför började ni göra goggles/skidglasögon?

Aura Optics är g

rundat av Schaeffer Warnock och Jake Nelson. Vi gick in i goggle-industrin, eftersom vi båda arbetade i skishops och var passionerade skidåkare, men vi var inte nöjda med utbudet av goggles som fanns på marknaden.

De var för dyra, hade brist på anpassningsmöjligheter och mest av allt, de presterade inte på den nivå som vi behövde.

Vad är de största skillnaderna som gör Aura Optics speciella?

Våra skidglasögon har något vi kallar “double anti-fog treatment” vilket inte bara gör att skidåkare kan åka skidor utan att få imma på glaset, det gör det också det möjligt att hika upp till topparna utan att dina goggles immar igen.

Nimbus-gogglen sitter högre upp på ditt ansikte, vilket minimerar trycket över näsan. Det gör i sin tur att mycket mindre ånga kondenseras och blir till imma.

Dessutom är våra glasögon designade med vad som kallas en TPU-ram och är därför 30% mjukare än de existerande ramarna på marknaden. Detta gör att det blir en bättre, mer bekväm passform i kombination med vårt “quick change” lins-system.

Nimbus gogglen med imponerande egenskaper.Nimbus gogglen med imponerande egenskaper.

Vi kombinerar flexibiliteten i våra ramar med ett "quick-release" lås, detta gör att linsen kan bytas även med handskarna på även i pisten. Med en snabb snärt på båda sidorna av ramen, kan du enkelt lossa och byta lins.

Våra goggle band är också lätta att skifta tack vare vårt system "slide and lock" som möjliggör ett snabbt byte när du vill växla mellan storlekar eller färger. Allt detta har resulterat i den mest anpassningsbara gogglen på marknaden till ett överkomligt pris. För 120$ får du två linser, två band, ram och en goggle bag.

Varför är det så viktigt att ha skidglasögon som kan anpassas?

Alla har sin egen stil, det är det som gör skidåkning och snowboarding så unikt - alla gör det på sitt eget sätt. Vi vill att goggles speglar den känslan. Med Aura Optics får du ett sätt att se annorlunda ut än alla andra, och du kan få olika färger som passar just dig.

Varför har du användning av att kunna skifta band?

Att kunna skifta band ger dig möjligheten till att förändra utseendet på dina googles och ändra stil. Låt oss säga från en skrikande gult till ett kamouflage färgat band. Du kan, till exempel. också ändra det om du ibland åker med din hjälm och goggles på utsidan, men när du väljer att köra utan hjälm så kan du enkelt skifta och sätta på ett band med en mindre storlek.

Med ett litet knäpp på sidan kan du enkelt skifta lins. Med ett litet knäpp på sidan kan du enkelt skifta lins.

Kan du verkligen skifta lins och band utan att ta av handskarna? Bevisa det!

Det kan du verkligen. Vi har gjort det massor av gånger. Just nu har vi ingen video på det, men vår kickstarter video visar, hur enkelt det är att skifta.

Hur ska ni konkurrera med redan etablerade märken som ex. Oakley eller Electric?

Vi erbjuder samma, och i många fall, bättre prestanda och stil till ett lägre pris. Samtidigt får du mycket större möjligheter att skräddarsy och anpassa dina goggles. Eftersom vi själva har arbetat med att sälja goggles, har vi bra koll på vad kunderna vill ha, och vi tror att vi har träffat helt rätt med Aura Optics.

Glasögonen erbjuder utmärkt prestanda och full färganpassning. Priset ligger runt mitten av marknadspriserna, men långt under vad en goggle som åstadkommer samma sak, annars kostar.

Vilka är era professionella skidåkare just nu?

Vår främsta professionella skidåkare är Tony Rossi som åker för Line Skis, Stellar Media, Mountain Hardware, Shred Ready Helmets, Asterisk Knee Braces och Discrete Headwear. Vi har också ett växande amatör team.

Aura Optics är uppenbarligen nöjda med sina nya goggles.Aura Optik är uppenbarligen nöjda med sina nya goggles.

Accepterar ni sponsringsförfrågningar från nya pro-åkare?

Ja, vi håller alltid ögonen öppna för nya åkare. Just nu arbetar vi för att bygga upp vårt professionella-team samt att få vårt amatör-team att växa. Vid förfrågningar vänligen skicka portfolio till sponsorships@auraoptics.com

Hur mycket säljer ni glasögon för under er Kickstarter-kampanj, och hur mycket kommer de generellt att kosta?

De första 110 personerna kan köpa dem för 120 $ på vår Kickstarter. Därefter kommer priset att vara 139,99 $. De som köper en uppsättning av våra kickstarter kommer också att få en bonus "all black" lins och når vi även vårt nästa Kickstarter mål ingår också ett extra kamouflage-band.

Vill du veta mer?

Aura Optics gör en seriös satsning och deras ambitioner är att utmana alla etablerade märken både när det gäller design och prestanda.

Tycker du det låter spännande och vill läsa mer, eller kanske rent av kan tänka dig ett par nya riktigt feta goggles, kolla in deras hemsida eller deras Kickstarter-kampanj.

 

Frederik Lundgren
Nortlander Marketing & Content Consultant

Kategorier: Interview, Off-pist

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen