nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Bad Gastein - Tre liftsystem med skidåkning till alla

Upplagt av Sebastian Brøgger den 2017-jan-09 12:00:50

I Österrikiska Bad Gastein kan du hitta fantastisk skidåkning till alla nivåer. Här finns nämligen tre helt olika liftsystem som garanterar skidåkning som passar just dig.

Man kan dela upp Bad Gasteins skidområde i tre liftsystem, som alla har sin helt egen charm. Jag skulle därför gärna presentera liftsystemen och vad de har att bjuda på här.

En bluebirddag i Bad Gastein.En bluebirddag i Bad Gastein.

Till familjen och den oerfarne - Stubnerkogel-Angertal-Schlossalm

De två systemen Bad Gastein och Bad Hofgastein är sammanhängande via Skicentrum Angertal, och tillsammans utgör de det största liftsystemet i Bad Gastein. Området består av totalt 20 liftar, 37 nedfarter och en Fun Park.

Om du tar dig upp på Schlossalm, i Bad Hofgastein, hittar du en av östra Alpernas längsta pist. Den röda Hohe-Scharte Nord pisten (eller som vi guider kallar den, H1-H2), är nämligen hela 10.4 kilometer lång och har en höjdskillnad på 1,440 meter.

Tar du dig ned till Angertal finns det något för den ovane och familjen med bland annat ett fint nybörjarområde och barnbackar med ett lekland för de allra minsta.

När du spenderar en dag i Bad Gastein-Bad Hofgastein så tycker jag att du ska göra ett stopp på Weitmoser. Det är den perfekta rastplatsen för hungriga och törstiga skidåkare.

Weitmoser ligger fint och har en supermysig uteservering med solstolar för den som vill bättra på sin bränna.

Till den erfarne och offpist åkaren - Sportgastein

Sportgastein är det minsta, men samtidigt det högst belägna systemet i Gasteinerdalen. På 2,686 meters höjd är det faktiskt den högsta toppen i hela Ski-Amadé området.

En fördel med detta liftsystem är helt klart dess höga placering, som gör att snön ligger kvar lite längre ut på säsongen och även håller sig fin på varma dagar.

Området riktar sig till de lite mer erfarna åkarna med tanke på att det inte finns något nybörjarområde och att det endast finns en endaste blå pist i området.

Därför kan jag även rekommendera området till alla spänningssökande skidåkare i Bad Gastein, då de har ett stort Offpist område.

För att ta dig till Sportgastein måste du ta skidbussen eller köra bil. Skidbussarna är gratis och avgår från Bahnhofplats minimum varje halvtimme. När det är väldigt fint väder går skidbussen nämligen varje kvart, då det blir mycket populärt att åka upp till Sportgastein när solen står på.

Är du inte sugen på utförsåkning en dag? Då har du även möjlighet för att åka lite längd nere vid dalstationen istället. I Sportgastein finns hela 20 kilometer längdskidåkningsspår och totalt finns det 45 kilometer preparerade spår i Gasteinerdalen.

Till alla åkare i Bad Gastein - Dorfgastein-Großarl

Detta är guidernas favoritområde, för här har du nästan pisterna helt för dig själv.

Om du går mot strömmen och åker hit på en bluebird-dag, så kan du njuta av det goda vädret utan proppade backar och liftköer.

i-bad-gastein-skiner-solen

I Bad Gastein skiner solen.

Bussresan hit tar ca en halvtimme - men det är helt klart värt väntan!

Du kommer att förälska dig i de långa, breda pisterna som ger utrymme både för nybörjaren och den mer erfarne skidåkaren. I Dorfgastein finns det nämligen barnbackar nere vid dalstationen och uppe på berget finns det pister för skidåkare på alla nivåer.

Jag ser fram emot att se dig på pisten!

Sebastian Brøgger
Nortlander guide i Bad Gastein 2015/16

Läs relaterade blogginlägg:

 

Kategorier: Bad Gastein

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen