nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Blacksnow – Butiken som gör det lilla extra för kunden

Upplagt av Rickard Pettersson den 2014-okt-30 12:23:02

Vintern närmar sig med stormsteg!

Det kan låta som en klyscha men vi har precis gått över till vintertid och snön faller redan över skidområdena i Alperna.

Därför kan det vara dags att se över om du har alla nödvändig kläder och utrustning inför årets skidsemester. Men hur vet du om du har rätt kläder och utrustning?

För att se över min egen utrustning, tog jag en pratstund med Christian Harboe, som är VD och driver skidbutiken "Blacksnow".

"Grabbarna på Blacksnow  är supercoola och kommer du förbi deras showrom i Köpenhamn bjuder dem alltid på någon rövarhistoria från tidigare Alpäventyr. Helt klart favorit-butiken när det gäller skidor”

"Tillförlitligt" och "super-kundservice" är begrepp som är återkommande på Trustpilot. Men vilka är grabbarna bakom det så populära företaget som nu kommit till Sverige? Och vilka råd de kan ge dig som läsare?

Detta bestämde jag mig för att ta reda på…

Jag har skrivit det här inlägget eftersom jag uppriktigt tycker att Black-snow.se kan erbjuda något relevant för dig som läsare och skid- / snowboardåkare.

Christian Harboe, VD för Black-snow.se, har granskat och godkänt inlägget, men varken jag eller Nortlander Ski Tours har fått någon ersättning för det här inlägget från Black-snow.se. De har enbart sponsrat med priser till en tävling och anordnar ett evenemang för våra gäster i Alperna.

Läs hela blogginlägget som inspiration och se det som en kunskapskälla.

Christian Harboe - BlacksnowVi tar en titt bakom kulisserna och har fått en pratstund med VD Christian Harboe, som gärna ger tips på saker som du bör vara medveten om vid köp av skidutrustning samt en förklaring till varför Blacksnow är inte som andra skidbutiker.

Som VD har Christian Harboe som huvudsakligt ansvarsområde att sköta driften av butiken och se till att kundservice är 110%.

Dessutom är han också inblandad i allt från nyhetsbrev, sociala medier till att bestämma vilka varor som ska säljas.

Men låt oss reda ut vad exakt Blacksnow är?

Blacksnow är fokuserat på att sälja den bästa skid- och snowboardutrustning på marknaden.

Vi väljer våra varumärken enormt noga och tar bara in produkter som vi själva vill använda och tycker är spännande.

Det är viktigt för oss att våra kunder kan lita på sin utrustning till 100 % och därigenom bara behöver koncentrera sig på att ha kul under sin skidsemester.

Hur startade det?

Var det en dröm som går tillbaka till barnsben? Fanns det en stor avancerad affärsplan från början? Hur och när såg Blacksnow dagsljus?

För oss har det alltid varit passion som har varit den drivande kraften!

Vi började sommaren 2011. Jag fick idén till butiken efter att ha startat ett "ski community" (Danska Freeskiing) säsongen innan tillsammans med Martin Schober. (En av grundarna)

Vi blev goda vänner och så var Blacksnow fött.

Den första säsongen hade vi lager i min lilla källare och jag packade alla produkter och paket i min lägenhet. Bodde kunden nära, cyklade jag ut med paketen och levererade vid dörren (det gör vi faktiskt än idag).

Vi hade ingen erfarenhet av att driva en butik, så det har varit mycket learning-by-doing och givetvis misstag längs vägen.

Vilken utrustning använder du själv idag?

Jag är en före detta parkräv som nu fokuserar mer på offpist och puder när jag åker. Lite av freestyle sinnet håller jag kvar i och sista säsongerna har jag åkt på Armada JJ som är extremt lätt och kul att åka på.

På fötterna har jag ett par bekväma Full Tilt Konflict pjäxor. Jag fastnade verkligen för baggy looken i Armada Harlaut Insulated Jacket och matchar med ett par CLWR Pants.

På huvudet har jag en POC Receptor BUG och Oakley´s nya Flightdeck goggles. Givetvis har jag alltid på mig mitt POC ryggskydd och lavinutrustningen är med i min ABS ryggsäck.

Har du tre bra tips inför köp av utrustning?

Vad bör man vara uppmärksam på vid nästa köp?

Jag rekommenderar alltid att köpa baserat på hur och vart du vill åka. Fundera på vart du trivs bäst och åt vilket hål du vill utvecklas, oavsett om det är pisten, parken eller i off-pisten.

Därifrån väljer du en skida eller snowboard som passar in på just de behoven.

Det kommer göra det roligare. Med rätt skidor eller snowboard, får du ut mest av din åkning, utvecklas snabbare och får totalt en roligare upplevelse på din semester.

Utöver att vi själva testar igenom allt, spenderar Martin vår kollega vintrarna i St Anton och får på så vis gott om tid att testa igenom den utrustning som vi tar in. Detta medför att vi kan vårt sortiment och kan guida dig på bästa sätt.

Vilka tre saker missar du absolut inte att ta med dig på din semester?

Tre saker som verkligen kan göra stor skillnad för en lyckad semester är för mig är en hjälm, bra handskar och goggles för både soligt och mulet väder.

Hjälmen kan vara en POC Receptor BUG, hög säkerhet och bra passform. Är en vinnare för många.

POC är svensk kvalitet när den är som bäst. Avskalad design a lá Skandinavien matchar bra till de flesta skid- och snowboardkläder. En hjälm är definitivt det första jag tar med mig för att inte få ett onödigt tidigt slut på min semester.

Givetvis är det mysigt i värmestugan. Men vill man ha action så är det ju i backen man ska vara. Då finns det inget värre än kalla fingrar. Bra handskar är därför viktigt för mig. Det skandinaviska hjärtat bultar även här och därför håller jag svenska Hestras handskar som bäst.

Deras klassiska Hestra Army Leather 3 finger handske kombinerar värmen från tumvantar med fingerfärdighet. Varma händer och kvalitet utan dess like.

Jag känner folk som har haft sina Hestra handskar i mer än ett decennium. Undvik kalla fingrar och njut av långa dagar i backen.

Då vädret tenderar att ändras ganska snabbt i bergen kan också sikten snabbt förändras. Mycket av självförtroendet i åkningen sitter i bra sikt så därför tar jag gärna med mig bra goggles. Med ett par bra goggles har du bästa möjliga förutsättningar för att alltid se terrängen tydligt och åka säkert.

Ett par överdimensionerade Oakley Canopy med Oakley´s nya Prizm lins kombinerar stil med funktionalitet.

Prizm linsen ger en bättre syn i det breda spektrum av ljus-och väderförhållanden. Canopy har en behagligt överdimensionerad känsla som passar bra med din hjälm och ger en fräck look.

 Vad kan du göra för passionerade skid- och snowboardåkare som andra inte kan?

 Det finns en myrstack av webb butiker och återförsäljare som vill sälja skid- och snowboardutrustning, men att Blacksnow tidigt la fokus på kunden och hög service var inget som var planerat - det kom naturligt från dag ett.

Vi har alltid ställt kravet att ge det vi själva skulle förvänta oss. Givetvis ligger ju mycket i kärlek för produkten och sporten med. På Blacksnow har du alltid fri frakt och fri returrätt. 10.00-18.00 svarar vi gärna på frågor via telefon och guidar utifrån erfarenhet. Det många tyckt varit häftigt är att kunna få svar på mail ibland sena kvällar eller tidiga mornar när man minst förväntar sig det.

Sporten ger så mycket till utövaren och det vill vi vara med och hjälpa till med.

Det är egentligen inte så svårt. Vi fokuserar på det vi är bra på och ser till att ha ett sortiment från världens ledande skid och snowboardleverantörer.

En kundservice som stöds av det faktum att de garanterar ett svar via e-post inom 12 timmar och du kan alltid ringa till Christian eller Tobias mellan 10-18 (och ja, det står inget om vardagar eller helger).

 Vad ska läsaren av denna intervju ta med sig?

 Att vi brinner för sporten och gör det lilla extra för kunden.

Med dessa ord avslutades intervjun och det råder ingen tvekan om att uppskattar du bra service, passionerad rådgivning och är på jakt efter ny utrustning för din skidresa. Då ska du definitivt surfa in på deras webbutik eller ta en sväng förbi deras showroom om du har vägarna förbi Köpenhamn.

Rickard Pettersson
Nortlander Ski-Tours

Kategorier: Intervju

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen