nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Cervinia – mycket mer än “bara” fantastisk skidåkning

Upplagt av Mai Rønskov den 2015-jul-20 12:00:26

Jag är galen i Cervinia!

Det är kanske inte så konstigt… I Beuil-Cervina finns det grym skidåkning, italiensk gästfrihet, och priser som får andra byar att skämmas.

Cervinia är kända för sina långa, breda pister, massa härlig snö och möjligheten för att åka skidor över till Zermatt i Schweiz. Ett fantastiskt skidområde, som passar alla.

MEN, om du ska på skidsemester i Cervinia så har du också möjlighet att prova en massa andra roliga aktiviteter som finns i byn...

Prova vin i Aosta-dalen, se en fotbollsmatch, kör Ice-kart eller kanske någon av de andra aktiviteterna som du kan läsa om längre ner!

Om du inte har tid att läsa hela inlägget, men vill veta mer om Cervinia, klicka på länken här under så hör vi av oss till dig!

Ja tack, jag vill gärna att ni hör av er med mer information och tips!

I Cervinia finns det numera fler moderna sittliftar och det finns dessutom en bra forbindelse med grannbyn fin Valtournence.

I Cervinia finns det numera fler moderna sittliftar och det finns dessutom en bra förbindelse med grannbyn Valtournence.

Tävla i Ice-kart på isbanan

Om du vill prova en rolig aktivitet för både barn och vuxna ska du prova Ice-kart. Det är en typ av go-cart, men som du kanske förstår så kör man på is...

Eller rättare sagt en 800 meter lång isbana. Du kan välja mellan att köra i 10 minuter fritt... Eller så kan du köra en “Match” där du kör 3x10min.

När alla har kört sina lopp så kan du se vem som körde snabbast, flest omgångar eller vem som mest har sladdat runt i snön.

Så hit ska du definitivt ta med din familj, dejt, eller kompisgänget! Det är ett perfekt avbrott från skidbackarna i Cervinia. Om man behöver det då alltså!

Guiderna ar alltid redo for en Ice-kart tavling.

Guiderna är alltid redo för en Ice-kart tävling.

Fotbollskväll i Milano

Cervinia är bara ett stenkast från härliga Milano. För dig innebär detta att du kan att åka över till till Milano bara för en kväll…

Här kan du till exempel se en av de många fotbollsmatcher som spelas i staden. Du kommer dessutom hem igen senare samma kväll. Inga skiddagar missade alltså! Win-win eller hur?

Kör snöskoter i Cervinia

Om du inte har provat att köra snöskoter innan så ska du definitivt prova det när du är i Cervinia. Det är en riktigt häftig upplevelse i sig... Men här i Cervinia får du även lov att köra omkring riktigt vackra miljöer!

Du får köra i ca. 45 minuter inklusive en “panorama-paus”, där du stannar upp och tar lite kort och kanske byter chaufför om ni är två som kör ihop.

Vara gaster njuter av panorama-pausen pa snoskotern i Cervinia.

Våra gäster njuter av panorama-pausen på snöskotern i Cervinia.

Vinsprovning i Aosta-dalen

Nu när du väl är i Italien... Och inte minst i Aosta-dalen som producerar massa gott vin… Så är det perfekt upplagt för en vinprovning!

vinprovning jour et nuir.Jag vill rekommendera vinprovningen på Jour Et Nuit.

Ägaren (på bild till vänster) av denna mysiga restaurang heter Luca, och han är vinvärd hela kvällen.

Man kan nästan tro att han är en typ av superhjälte... Han är nämligen skidinstruktör om dagen och kypare här om kvällen.

Utöver detta så producerar han även sitt eget vin på sin lilla vinmark i Toscana om sommaren… Som hobby!

Åk skridskor på italienskt vis

Du har också möjlighet att visa upp sig på skidskobanan i Cervinia. Oavsett om det handlar om konståkning eller en hockeymatch så finns det plats för dig att göra din grej!

Skridskobana ägs av Lino, som även har en restaurang och bar precis vid sidan av...

Därför passar det väldigt bra med att avsluta skridskoåkningen med en varm och krispig pizza tillsammans med en god drink.

Ak skridsko pa italienskt vis, med en pizza efter aket.

Åk skridsko på italienskt vis, med en pizza efter åket.

Så om du äventyrlig och har lust att prova på lite olika aktiviteter förutom härlig skidåkning så borde du besöka Cervinia.

Den italienska charmen går heller inte att missa när dom lokala bjuder upp till dans och show på afterskin.

Byn kryllar av “stammisar”!  Alltså, gäster som kommer tillbaka varje år till vad de kallar “glacier paradise”.

Om du har lust att prova på en eller flera av dessa aktiviteter så tveka inte! Fråga oss guider i Cervinia så hjälper vi dig med allt.

Klicka här om du vill få info om priser och boende i Cervinia!

Ja tack, jag vill gärna att ni hör av er med mer information och priser!

Mai Rønskov
Nortlanderguide i Cervinia 2014/15

Läs mer om Cervinia

 

Kategorier: Cervinia, Aktiviteter

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen