nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

De 5 bästa insider-tipsen till Zell am See

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-mar-09 11:44:12

I Zell am See är möjligheterna goda för att få en riktigt härlig familjeskidsemester, för här finns något för alla åldrar. Både i och utanför pisterna

Våra guider har lyxen att spendera en hel vintersäsong på denna fina skidort och har därför samlat på sig en hel del kunskap. Läs vidare för att ta del av deras fem bästa tips hur du gör skidresan till de österrikiska alperna till något du sent ska glömma 

Zell am See by

1. En tur till glaciären Kitzsteinhorn

30 minuters bussfärd från Zell am See ligger den fantastiska glaciären Kitzsteinhorn som är öppen för skidåkning året runt 

När du besöker Zell am See är glaciären ett måste! Blicka ut över den spektakulära utsikten från toppen och njut av några åk med helt perfekt snö under skidorna. Vi rekommenderar särskilt pist nummer 11 - en riktig favorit bland oss guider. Den rödmärkta pisten är bred och lång och snön är nästan alltid perfekt krispig.  

Zell am See - Kitzsteinhorn

2. En mysig dag på Tauern Spa

Zell am See bjuder inte bara på fantastisk skidåkning, utan det finns även mycket annat att hitta på. I Kaprun återfinns det fina Tauren Spa som absolut är värt ett besök. Här finns flera slags pooler, både inomhus och utomhus. Dessutom kan man prova alla deras fantastiska bastur för ett extra tillägg.  

Tauern Spa

 

3. Spela söm på Crazy Daisy

Ett ställe som vi verkligen vill rekommendera i byn är afterskibaren och restaurangen Crazy Daisy. Stället ligger på gågatan på väg ner mot sjön och rymmer hela tre våningar. Här kan du både slå några omgångar söm, dricka något gott eller njuta av en välsmakande middag.  

Missa inte deras ribs med barbeque sås som serveras med underbart goda pommes frites gjorda på sötpotatis. 

4. Fartfyllt åk ner för pist nummer 9 

Älskar du fart, en bra pist och sol i liften är pist nummer 9 ett absolut måste för dig. På förmiddagen anser vi guider att det är den bästa pisten, eftersom den ligger i skuggan och därför alltid levererar bra snö.

Ett plus är att efter det härliga åket kan du ta en av våra favoritliftar upp igen. Här kan du vila benen, njuta av värme i sätet, solen i ansiktet och även WiFi om du skulle vilja checka något på telefonen.  

Zell am See - lift

 

5. Njut av en varm choklad på Sonnkogel 

Om du, precis som vi, tycker om att ta en liten paus ibland och sätta dig ner mellan skidåken med något gott att dricka, har vi ett riktigt bra fikaställe att rekommendera.

Sonnkogel som ligger i toppen av Sonnkogelbahn finns Zell am Sees bästa varma choklad. Dessutom bor det en gullig katt här som gör fikastoppet ännu mysigare.  

Zell am See - Sonnkogel

Det var våra fem favoriter här i Zell am See. Vi hoppas att du känner dig inspirerad och vi ser fram emot att få hälsa dig välkommen här nere.  

LÄS MER & SE SKIDRESOR TILL ZELL AM SEE

Bästa hälsningar från Nortlander-guiderna i Zell am See säsongen 18-19 

Kategorier: Zell am See, Österrike