nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

En förtrollande härlig skidresa till Passo Tonale

Upplagt av Elsa Börjesson den 2019-okt-30 09:50:02
 

Passo Tonale porträtteras ofta som en skidort för passar perfekt för familjen, vilket likaledes stämmer med tanke på de många barnpisterna och den skandinaviska skidskolan.  

Den italienska skidorten har emellertid mycket mer att erbjuda. Våra säsongsguider delar i detta blogginlägg med sig av en mer exklusiv bild av Passo Tonale och tipsar om hur din skidresa hit blir förtrollande härlig.  

Passo Tonale

Fin skidåkning med vackra vyer

Om du letar efter en skidresa med lyxinslag och fantastiska pister på en lite högre höjd är Passo Tonale ett hett tips.  

Tänk dig att vakna upp, sätta på dig skidorna och glida ner för helt nypreparerade pister. Du hör det mest fantastiska ljudet av nyfallen snö under dina skidor och har en enastående utsikt över berget framför dina ögon.  

På tal om fantastisk utsikt, Presana-glaciären får helt enkelt inte missas. På en höjd på 3069 meter över havet får du en helt otrolig utsikt över alla bergen. Här kan du sedan åka hela vägen ner till Ponte Di Legno området, ett åk på hela tio kilometer som definitivt kommer att kännas i benen efteråt - men bara på ett härligt vis såklart.  

Passo Tonale1

 

Smakäventyr 

Efter en härlig skiddag när kroppen är skönt utmattad förtjänar du helt klart något gott att äta och dricka. På ett av Passo Tonales största hotell, Delle Alpi, finns rikligt med gott italienskt vin. Här blir man förd ner i hotellets vinkällare för att hitta något i sin smak.  

Passa på att pröva ett glas rödvin från regionen du befinner dig i, Trentino-Alto Adige, och hör hotellets ägare Stefano berätta om hur han hittade vinet och fraktade hem det till hotellet.

Ta dina smakupplevelser till en ny nivå och avnjut vinet tillsammans med äkta italiensk skinka, salami och ost. Upplevelsen tillsammans med din familj eller dina vänner fulländas med den magnifika omgivningen i form av den mest autentiska vinkällaren fylld med viner från 1700- och 1800-talet.  

Hotell Delle Alpi - Passo Tonale

 

Runda av dagen på bästa vis

Ge dina trötta skidåkarmusklerna en chans att mjukas upp i hotellets wellnessområde. Föreställ dig att sjunka ner i den uppvärmda utomhuspoolen som ryker inbjudande och sitta där och njuta av den vackra utsikten över bergen medan du sippar på ett glas italiensk prosecco av bästa sort.

Efter en sådan kväll har man helt klart laddat om och är redo för fler äventyr i pisterna.  

Hotel Delle Alpi - Passo Tonale

Vill du ha en helt igenom fantastisk och exklusiv upplevelse i Passo Tonale med skidåkning av bästa slag, härliga smakupplevelser och enastående omgivningar?  

Se alla våra skidresor genom att klicka på knappen härunder.

SKIDRESOR TILL PASSO TONALE

Kategorier: Italien, Passo Tonale, Guldkant

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen