nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

En härlig helhetsupplevelse i vackra Champoluc

Upplagt av Elsa Börjesson den 2020-jan-09 14:11:43

Är stora alpbyar fulla med folk och stora hotellkomplex ingenting för dig? Vänd då blicken mot Monterosa och skidorten Champoluc i den italienska Aostadalen. Här får du den gemytliga alpkänslan och ett oupptäckt skidområde.  

Champoluc

Den perfekta blandningen av mat- och skidupplevelser

Champoluc utgör tillsammans med Gressoney och Alagna skidsystemet Monterosa. Med sammanlagt 180 kilometer pist har detta skidområde allt du kan önska dig av en skidsemester. I Champoluc får du en härlig helhetsupplevelse - till stor del tack vare den goda norditalienska maten.

Avnjut en enastående middag i någon av byns ambitiösa restauranger och prova lokala ostar och viner eller någon av specialiteterna polenta och lardo. Du får såklart heller inte missa den fantastiska italienska pastan! Ja, du hör ju, Champoluc är ett riktigt matparadis. Dessutom blir du varmt välkomnad in i den italienska kulturen.  

Champlouc10_1

På den soliga uteserveringen tillhörande Refugio Bellvedere kan du njuta av en härlig lunch i pisten. Här kan du möta såväl erfarna alpinister som vandrat med stighudar upp till restaurangen som skidåkare och vinsippande soldyrkare.

Champolucs atmosfär lockar alla typer av människor och lämnar ingen besviken.  

Champoluc skidåkning

 

Naturskön puderåkning

Inte heller när det kommer till skidåkningen behöver någon bli besviken, här finns något för alla slags åkare. För dig som drar mer mot äventyrlig skidåkning, tycker om offpist och inte har något emot att gå en bit för att nå till de orörda puderåken, finns kabinbanan Passo dei Salati-Indren.

Kabinen tar dig upp 3 275 meter över havet och sedan är det bara att hitta ditt favoritspår i Freeride Paradise, som området runt denna lift kallas. Här hittar du nämligen inte en enda pistad nedfart. Detta går väl i linje med vad som är lite av Monte Rosas signum - här har man förstått värdet av lättillgänglig offpist. Du hittar lätt oändligt stora ospårade snöfält utanför de långa, mestadels röda pisterna. 

Champoluc offpist

Att komma utanför pisterna till det orörda, det tysta ,och vara helt omgiven av de magnifika bergen är en upplevelse utöver det vanliga. Även de som aldrig provat offpiståkning tidigare kan finna enorm glädje i denna naturupplevelse.

De kunniga bergsguiderna som finns på skidorten ordnar dagligen turer anpassade efter alla nivåer. Med deras kunskap om berget kan du tryggt få den guidning du behöver för att njuta av offpisten. Ger du dig ut utanför de pistade backarna på egen hand är det viktigt att du har rätt kunskap och rätt material med dig.  

 

Runda av dagen på bästa vis

Champoluc passar extra bra för dig som är passionerad skidåkare och som fokuserar mer på skidåkningen än kvällsaktiviteterna på din skidsemester. Eftersom många av dem som åker till Champoluc har 100% fokus på skidåkningen och ser till att ta vara på alla skidtimmarna, är afterskin något begränsad.

Med det sagt går det givetvis att hitta afterski i Champoluc, bara inte helt i den utsträckning som i flera av de större skidorterna. Skiddagen kan till exempel avslutas med något att dricka på afterski-baren Brunos, som ofta bjuder upp till en och annan pjäxdans.  

Chanplouc afterski

Den kanske blötaste afterskin i Champoluc hittar du i byns fina spa. Här finns ett antal pooler i olika temperaturer och även olika sorters bastu, som kan tina upp en frusen skidåkare. Varför inte unna dig en behandling i form av exempelvis en massage efter några dagars skidåkning? 

Champoluc spa

Champoluc bjuder på oförglömliga ögonblick och intryck oavsett vad som lockar dig mest. Vare sig du söker hisnande rus av adrenalin efter ett fantastiskt offpiståk, enastående naturupplevelser eller njutning i form av välsmakande mat och solsken tillsammans med dem du tycker om, hittar du det i Champoluc. 

Vill du också uppleva allt vad Champoluc har att bjuda på? Se alla våra skidresor genom att klicka på knappen härunder. 

LÄS MER OM CHAMPOLUC

Kategorier: Italien, Champoluc

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen