nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

10 Instagram-profiler för dig som älskar skidåkning

Upplagt av Mathias Myrrhoej den 2014-dec-15 12:00:57

Nu närmar vi oss jul, och det börjar faktiskt bli jobbigt att vara utan snö och skidåkning... Jag kan knappt vänta tills jag får snö under fötterna igen!

Och till jul skall man som bekant vara snäll... Därför vill jag dela med mig av 10 Instagram-profiler som är perfekta för dig som längtar!

Delad glädje är dubbel glädje, så nu är det bara att luta dig tillbaka och njuta. För dessa profiler kommer att få din mage att pirra och samtidigt göra dig lite avis.

Förhoppningsvis kan bilderna också fungera som inspiration och hjälp när du ska boka av din kommande skidresa! – Oavsett om du är skidåkare eller snowboardare.

Följ och njut!

1 – @NimbusIndpndnt

I 2007 grundades filmsällskapet Nimbus Independent av några av de största namnen inom skidsporten. Och med stora namn menar jag till exempel Eric Pollard och Chris Benchetler... Då kanske du förstår hur grym deras Instagram-profil är!

Både deras Instagram-profil och deras Vimeo-profil (fylld med webisodes) bjuder på en massa härligheter från deras vardag och resor.

En route, just pulled off the skins.

Ett foto publicerat av Nimbus Independent (@nimbusindpndnt)

Du måste definitivt kolla upp serien ”RAW”. Fotomaterialet i videorna är grymma i sig... Men prova att stänga av allt annat ljud omkring dig… Blunda... Och bara lyssna... Det känns som om du är där.

Det är riktigt en skön känsla vill jag lova! Dessa killar har dessutom alltid något nytt på gång och just nu har de också en ny serie som heter ”COORDINATES”. Denna Instagram-profil är därför verkligen en du skall följa!

2 – @chrisbenchetler

Nu när jag precis haft Chris Benchetlers namn på mina läppar så varför inte rosa hans verk en gång till? Chris är som du kanske vet en av Atomics främsta idrottare. Och han har ett eget skidmärke. Vilket kanske inte är så konstigt...

För han är verkligen herren på täppan! Dessutom är han inte bara en fena på att åka skidor, utan han kan även en massa annat. Han cyklar, klättrar, surfar… Och så tar han otroligt bra bilder av det hela!

Har jag inte övertygat dig än? Kolla in hans Instagram-profil och låt dig övertygas!

3 – @sethmorrison36

Han står bakom några av de mest progressiva ”powder ski” från K2. Mannen, myten, legenden… Seth Morrison. Denna man måste du bara följa på Instagram om du tycker om natursköna bilder och fartfyllda skidturer.

Today was a good day!

Ett foto publicerat av Seth Morrison (@sethmorrison36)

Om du älskar pudersnö och offpist genom berg och skogar så är detta en Instagram-profil för dig!

4 – @protectourwinters

‘Protect Our Winters’ är ett riktigt coolt koncept. Det är nämligen en non-profit organisation, vars mål är att bekämpa klimatförändringarna. Vintersporterna påverkas såklart mycket av denna typ av förändringar och det är därför en väldigt viktigt profil att följa.

Bilderna som läggs upp är allt från häftiga bilder i snön och vårt mysiga vinterland till inspirerande och uppmanande bilder i kampen mot klimatförändringarna.

Denna Instagram-profil är värd att följa om du älskar vintersport. - Du får både se en kavalkad av härliga bilder, samtidigt som du stödjer ett gott ändamål.

5 – @newschoolersdotcom

Ett av de största online-communities inom skidvärlden är Newschoolers.

Här hittar du den nyaste informationen och nyheterna inom freestyle/freeride skidvärlden. Du kan dessutom ställa frågor och läsa svar i deras forum som behandlar allt från utrustning till skidåkare.

En kul grej är att dina bilder kan bli utvalda att pryda deras profil. Allt du behöver gör är att tagga dina bilder med #nsPOTD, och så ska du bara hoppas att det är just din bild de väljer. De är dessutom väldigt aktiva på sin Instagram-profil vilket är ett stort plus!

Glöm nu för guds skull inte att ge en 'double tap' när du ser något du gillar. Det är enligt mig ett riktigt fair sätt att visa uppskattning för den typ av konst som de skapar och delar med sig av till dig, eller hur?

6 – @jake_blauvelt

Jake Blauvelt är en av de största talangerna inom snowboardåkning just nu. Denna Instagram-profil tycker jag står ut lite ur mängden... 

Jake har förmågan att få allt att se så ansträngningslöst och naturligt ut. Det kommer kanske inte som en överraskning att bilderna därför är helt fantastiska att se på.

Många av hans bilder är tagna med glimten i ögat, och det känns verkligen som att han visar verkligheten som den är. Med hjälp av sina vackra bilder.

There's something so satisfying about a simple slash. #regram #SnowboardingForMe @oakleysnowboarding photo: @jeffcurtes Ett foto publicerat av Jake Blauvelt (@jake_blauvelt)

Är du hungrig efter mer? Jakes senaste film ”Naturally” (se trailer här) är kanske något för dig isåfall. Han och ett par andra snowboardare har nämligen åkt bräda runtom i världen (till och med Riksgränsen i Sverige) för att hitta den bästa åkningen!

7 –  @snowboardermag

Här är en Instagram-profil för dig som är mest intresserad av snowboardåkning… Snowboarder Magazine är en av de största snowboardtidningarna i Nordamerika just nu.

 

De lägger ofta upp bilder, och de delar även med sig av en massa användbar information om nya produkter och annat kul!

Även här kan du ha turen med dig och få dina bilder delade på deras Instagram-profil. Tagga @snowboardermag och #snowboardermag, så kanske en av dina bilder blir utvald!

8 – @twsnow

Ännu en Instagram-profil för dig som är speciellt intresserad av snowboard är @TWsnow. Transworld SNOWboarding är nämligen en annan av Nordamerikas största tidningar.

Denna profil är perfekt att följa om du har snöat in dig på effektfulla bilder. Det finns en riktigt skön mix av storslagna bilder tagna från luften blandat med tricks från grodperspektiv.

Du blir knappast besviken över mångfalden av bilder! Och du blir heller inte besviken när det kommer till texten som hör till dessa. Till deras bilder delar de nämligen med sig av tips, information och ibland är det också tävling på G!

9 – @tetongravity

Det var nästan 20 år sen Teton Gravity Research startades. De hela började med fyra kompisar och en videokamera. De dokumenterade då den aktuella skidsporten.

Numera dokumenterar de inte bara den det existerande skidsporten… Med sina innovationsrika idéer så är deras videor och bilder många gånger banbrytande.

De har producerat ett stort antal filmer och även serier för bland annat NBC. Så du är i stort sett tvungen att se något som de producerat! ”Almost Ablaze" (se trailer här) heter deras senaste film, så varför inte börja där?

10 – @powdermagazine

Nu har jag nämnt två av de största skidsports-tidningarna i Nordamerika... Det känns därför lämpligt att också nämna det allra största, nämligen Powder Magazine.

De är kända för sina lysande artiklar med bilder så vackra, att häften kunde vart nog. Och deras Instagram-profil gör dig inte besviken...

Även deras Instagram pryds av extremt vackra bilder. Så om du älskar puder… Nu har du hittat hem!

10½ – Vår Instagram-profil @nortlander

Vår Instagram-profil (@nortlander) är perfekt för dig om du vill få direkta uppdateringar från alperna. Vi delar både med oss av våra egna bilder och även våra favoriter som andra har tagit.

Kom ihåg att använda #nortlander om du vill att vi skall kunna dela med oss av dina bilder.

Sjov med gæsterne til fælles skiløb i Flachau! #Wagrain#Sol#Nortlander#Lovemyjob#Bjergene#Skiing

Ett foto publicerat av Nortlander Ski Tours (@nortlander)

Så här har du alltså en massa sköna Instagram-konton att följa. Och du kan med enkelhet få en daglig dos av vinstersport och snö...

Inget går ju upp mot äkta vara, men detta kan åtminstone tillfredsställa den värsta längtan efter en härlig skidsemester!

Ta hand om er!

Mathias Myrrhøj
Nortlander Marketing & Content Consultant

Kategorier: Instagram

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen