nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Ischgl – där du får afterski, hotell och musik i världsklass

Upplagt av Christina Søndersted den 2017-apr-10 12:00:11

ischgl-by-night

Om bara ett par veckor är det dags för den legendariska Top of The Mountain konsert i Ischgl, och den italienska superstjärnan (?) Zucchero uppträder!

Jag vet inte själv vem det är, men med tanke på vilka stora namn som har uppträtt tidigare, så förväntar jag inget annat än en riktig show!

Här hittar du, förutom en grym musikupplevelse, läckra gourmetrestauranger, fancy nattklubbar, mysiga barer, sköna afterskiställen. Och till och med ett par strippklubbar (om du nu intresserar sig för detta)!

En vanlig kvall i Ischgl helt enkelt!

En vanlig kväll i Ischgl helt enkelt!


Jag skulle faktiskt kunna gå så lång att säga, att du aldrig vet vad du hittar här. Och det är imponerande, med tanke på att det är en ganska liten by. Men som sagt - med massvis av möjligheter!

Något som är ganska speciellt med byn är antalet män… Det är helt otroligt!!

Jag tror personligen att det har något att göra med den vilda afterskin som byn har… Barer med festliga tjejer, strippklubbarna och hela party-glada stämningen som finns i byn. Det är kanske inte så konstigt att Ischgl går under namnet Österrikes Ibiza!

Förstklassiga hotell och ryssar

Här hittar du hotell som visar att pengar är till för att användas. Det finns otroligt många fina femstjärniga och fyrstjärniga hotell. Och ryktet säger faktiskt att en del av de fyrstjärniga rent faktiskt är femstjärniga!

Men i och med att det kommer många ryssar till Ischgl (som bara vill bo på femstjärniga hotell), så väljer några att “nedgradera” sitt hotell för att slippa dem! Istället står det ofta ett ‘S’ där den sista stjärnan borde vara.

Det finns naturligtvis även vanliga pensionat och hotell här. Och även om de inte har lika många stjärnor, så är standarden riktigt fin, till och med på de allra billigaste boendena.

Ett otroligt liftsystem och sköna pister

Liftsystemet här är helt galet!

Det har det nyaste av det nyaste och det ska hellre finnas en lift för mycket än en lift för lite!

Ischgl säljer faktiskt ofta sina “gamla” liftar till både Frankrike, Italien, Norge och Sverige. Allt i byn ska leva upp till en otroligt hög standard.

Pisterna är också superfina. Det finns 238 km pist, som sträcker sig över både Österrike och Schweiz.

Det är faktiskt ganska kul att tänka över hur många gånger i veckan man ligger och svingar fram och tillbaka mellan de två länderna i backen!

För att göra det enkelt att veta vilket land du befinner dig i, så har de delat upp dem på följande vis. Alla pister med nummer 60 och uppåt är i Schweiz, och de från 59 och ned är i Österrike.

Utöver detta kan man titta på pinnarna som går längst pisterna. Om de är röd-svarta så är du i Schweiz, och om de är hel-röda så är du i Österrike.

Lätt som en plätt!

Pistsystemet i Ischgl ar top notch!

Pistsystemet i Ischgl är top notch!

Världsstjärnor besöker Ischgl

Byn är som sagt kända för ett helt unikt event som hålls två gånger om året uppe på Idalp, som är det mest centrala stället på pisten.

Hit kommer nämligen några av de absolut största stjärnorna till att antingen öppna eller avsluta säsongen.

Jag pratar naturligtvis om den legendariska Top of the Mountain koncert, som har hållit igång sedan 1995.

Det var faktiskt Elton John som öppnade den första konserten någonsin, och sedan den dagen har namn som George Michael, Mariah Carey, Katy Perry, Beach Boys, Muse, Robbie Williams och många andra gästat Ischgl!

Läs mer om eventet och se eventkalendern på deras hemsida!

Sir Elton John till Top of the Mountain i Ischgl.

Sir Elton John till Top of the Mountain i Ischgl.

Ischgl är alltså ett helt fantastiskt skidområde, som du kan se fram emot att uppleva! Jag har i alla fall blivit helt förälskad…

Blev du inspirerad? Kolla in våra resor hit här.

Christina Søndersted
Nortlander guide i Ischgl 2015/16

Läs relaterade blogginlägg:

Glöm inte bort att anmäla dig till vårt nyhetsbrev nedanför och få massa intressant läsning, erbjudanden eller andra nyheter direkt i inkorgen. Du kan själv välja vad du är intresserad av!

Kategorier: Ischgl, Afterski, Aktiviteter, Arrangemang, Österrike, Upplevelser

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen