nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Kan du gissa vad en Flaming Armadillo är? - Läs om de 3 bästa barerna i Bad Gastein och se om du hade rätt!

Upplagt av Klaus Uldal den 2014-sep-23 13:08:41

Bad Gastein i Österrike har ett stort utbud av barer, allt ifrån den klassiska österrikiska baren, till nattklubben där du kan festa hela natten lång.

I detta inlägg kan du läsa om de 3 uteställen som jag och ett par andra guider härnere har valt ut som ett litet smakprov på vad utelivet i Bad Gastein har att erbjuda…

Genom att välja ut 3 helt olika typer av barer så är min förhoppning att du kan hitta något som passar dig, oavsett om du bara vill ta en drink eller om du vill dansa tills du får skoskav!

1. Lederhosenbar

Det blir knappast mer österrikiskt än Lederhosenbar.

Samtidigt som det är byns minsta bar är det också en av de populäraste. Om det är den tvättäkta österrikiska stämningen du letar efter så hittar du den just här på Lederhosenbar.

Men lite svenskt kan man också hitta. Husbandet “the Naked Swedes” från Göteborg ser nämligen till att festen sätter igång ordentligt. Ibland går det till och med så vilt till att bandet klär av sig nakna!

Det började med att barens ägare en kväll fick den geniala iden att alla bandmedlemmar skulle slita av sig kläderna. Till gästernas lycka blev detta en tradition, och bandet bytte namn från ”Whatever”, till det mer passande ”the Naked Swedes”.

De har en repertoar på ca. 250 låtar, vilket gör att de alltid lyckas spela den musik som gästerna vill höra.

Med mycket hud och medryckande musik så tar de publiken med storm varenda kväll de spelar!

Träffa den glada engelsmannen Kane

Lederhosenbar är populärt bland alla, både bland de lokala och turisterna. En av anledningarna kan vara den charmerande och glada bartendern Kane.

Du kan höra hans väldigt originella skratt, genomskära både musik och buller. Kane är alltid glad och hans glädje och skratt smittar ofta av sig på alla gästerna.  Stämningen är därför alltid på topp inne i baren.

Kane är inte bara glad och charmig, utan även uppfinningsrik. Han har nämligen uppfunnit en helt ny shot. Han har döpt den till ’Flaming Armadillo’ och beskriver den själv som en shot som smakar riktigt dåligt i början, men därefter smakar helt otroligt gott! Det måste du ju nästan prova?

Uppbyggt från scratch

Lederhosenbar har precis överlevt sin första säsong och är därmed är ett relativt nytt ställe i Bad Gastein.

Men trots att det är en rookie bland barer så blev det snabbt till en stambar bland gästerna.

Cheferna Marc och Oliver, eller ”Grabshi” och ”Kalti” som de av okänd anledning kallas, byggde upp baren med egna händer, och du kan verkligen känna av att de lagt ner både kropp och själ i den.

Stämningen är på topp och du blir verkligen på festhumör av alla sköna bartenders, nakna svenskar och glada gäster!

2. Revolution

Revolution heter baren där du både kan få din törst släckt och stilla din hunger på! Den är framförallt känd för att ha byns absolut bästa pizza men du kan även hitta riktigt goda sallader här! Det finns dessutom 6 olika typer av öl att välja på.

Personalen är lite halvgalen och väldigt internationell. Det var till exempel personer från 5 olika länder som arbetade här förra säsongen.

På Revolution är de smarta nog att visa sport, för det tycker vi ju om! Du kan helt säkert tänka dig att det blev lite intensivt när Sverige mötte Finland i ishockey under vinter OS! Vi svenskar levererade och fick fira med dunder och brak medan finnarna fick ta en tröst-öl och gratta oss till vinsten - Inte helt fel!

Se på fotboll och upplev Nortlanders pubcrawl i Bad Gastein

Du kan se de allra viktigaste matcherna i Premier League och Champions League. Med sina sex tv-skärmar så är det i stort sett omöjligt att få en dålig sittplats.

Revolution är också en del av Nortlanders kända pubcrawl. Det är här startskottet går och med hjälp av Dj:n Jacob Decco, så sätter kvällen igång ordentligt med både skön musik och roliga tävlingar.

Alla brukar vara som törstigast på det första stället på pubcrawlen, eller hur? Just därför bestämde sig den österrikiske bartendern Andy för att modifiera den välkända Flügel till en mer passande version, nämligen en ”Revo Flügel”.

Med tanke på att en vanlig Flügel brukar vara 6 cl och en Revo är 33 cl, så kan man ju säga att du verkligen kan lägga grunden här på Revolution!

3. Den Glade Viking

En av de största barerna i byn är Den Glade Viking. Detta är det perfekta stället för dig som verkligen vill festa till det och dansa hela natten lång! Här finns det 3 barer med skön personal och i och med att detta är Nortlanders pubcrawls ändstation så håller de öppet ända tills du skall krypa till kojs.

Personalen har skruvat upp party-moden ordentligt och de står redo att dansa och festa tillsammans med dig hela natten, utöver detta serverar de såklart drinkar och shots till dig.

När vi ändå pratar om shots, så bara måste du prova den populära shoten som vår landsman Axel serverar. Den kallas ”Milkshake shot” och mycket riktigt, så smakar den också som en jordgubbsmilkshake. Mums!

Alla festar på Den Glade Viking

Det är inte bara gästerna som är i god feststämning när de har nått hela vägen fram till Den Glade Viking. All personal, från bartenders till DJ har skruvat upp stämningen till max. Redan när du hänger in jackan så har du fått både ett gott skratt och extra energi från de sköna garderobiärerna Jakob och Tina.

Du vill nästan stanna kvar och hänga vid garderoben med de två glada svenskarna. Det behöver inte vara tema-fest för att man skall hitta dem utklädda till något roligt, och de både sjunger och dansar bland alla färgglada skidjackor!

Det är hit du skall gå om du tycker det är kul att klä ut dig. Personalen här lägger som sagt ribban högt med galna ut klädnader, men du har fortfarande chansen att göra riktigt bra ifrån dig du med. Det finns tema-fester med allt från “bad-taste” (vi har väl alla någon kompis vi kan låna kläder av till detta) till pirat-fest!

Om du är redo för ett ordentligt håll-igång så är det alltså till Den Glade Viking du skall styra mot. Skulle det vara så att du inte fått nog med snö efter en dag i backen så ser de till att lösa detta för dig…

Det är alltid fullt med människor!Det är alltid fullt med människor!

Det finns nämligen en snökanon! Dj:n kommer att se till att du inte får chansen att hinna sakna snön, då du helt plötsligt befinner dig mitt i en snö-kavalkad.

Upplev allt under samma kväll!

Som jag beskrivit kan du alltså uppleva det mesta på barerna i Bad Gastein!

Det är dessutom alltid ”open mic” på barerna så du kan alltid få vara en del av festen uppe på scenen också.

Om du kan sjunga, dansa, spela något instrument eller egentligen vad som helst som går under genren “underhållning”, så kastar du dig bara upp på scenen och kör så det ryker!

Och det allra bästa?

Du kan utan problem hinna med alla barer på samma kväll. Det är nämligen mindre än 100 meters avstånd mellan dem! Helt perfekta förhållanden för en grym utekväll i Bad Gastein!

Linda och Klaus
Nortlander Guider i Bad Gastein 2013/14

P.S. Om du inte har läst mitt första inlägg från Bad Gastein så kan du göra det här!

Kategorier: Apres-ski, Bad Gastein, Restauranger

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen