Du kan hitta riktigt god mat både i Österrike och i Italien.
Till exempel kallas Ischgl ofta för ett gastronomiskt center eftersom de har en årlig kocktävling och många bra restauranger.
I Italien hittar man givetvis världens bästa pizza och pasta och i Cervinia kan du äta både gott italienskt och schweiziskt.
Men när det kommer till gourmetmat och Michelinstjärnor är det dock de franska alporterna som skiner allra klarast.
Val d'Isere
I Val d’Isere finns det flera restauranger av hög kvalitet. En av de mest välkända är L’Atelier d’Edmond, som med sina två Michelinstjärnor har ett gott renommé både bland fransmännen själva och besökare.
I det vackra klassiska chaletet precis vid pisternas slut serveras kreativa och gastronomiska avsmakningsmenyer av bästa slag. Njut av den varma atmosfären och den välkomponerade menyn baserad på det lokala köket och hantverket med katalanska influenser.
Även restaurangen Le Table de l’Ours har en stjärna i Michelinguiden och är definitivt värt ett besök. Restaurangen ligger på det femstjärniga hotellet Les Barmes de l’Ours och är känd för sin kreativa och moderna tappning på mat.
Den klassiska träinredningen och den tända brasan skapar en trivsam stämning som gör att alla känner sig välkomna. Upplev fantastiska nya smakupplevelser som tar ursprung i traditionella lokala bergssmaker.
Tignes
I Val d'Iseres grannby Tignes finns en relativt nyöppnad restaurang som lyckats erhålla en Michelinstjärna - Ursus, som ligger på Les Suites Hotel. Namnet refererar till den sista arten brunbjörnar i området, Ursus Arctos, och just skog och natur är det tydliga temat för restaurangen.
Man strävar efter att erbjuda en unik upplevelse i hjärtat av skogen, vilket syns både i inredningen och de säsongsbetonade rätterna.
Val Thorens
I Europas högst belägna skidort, Val Thorens, hittar man också riktigt god mat. Områdets stjärnkrog återfinns på Hotel Pashmina och heter Les Explorateurs och har en stjärna i Michelinguiden.
Här bjuds du på en kulinarisk resa i en omgivning inspirerad av bergsexpeditioner. Avsmakningsmenyn är spännande, äventyrlig och komplex men samtidigt rotad i uråldriga regionala traditioner.
Om du är en riktig matkonnässör som vill förgylla skidresan med enastående matupplevelser bör du alltså rikta blicken mot Frankrike. Här hittar du allt en matälskande skidåkare kan önska sig!
Och du - skidåkningen är av minst lika hög klass.