nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Oändliga möjligheter i Canazei

Upplagt av Elsa Börjesson den 2019-okt-07 15:49:42

I Canazei kan du åka uppleva makalös skidåkning i världens största skidområde Superski Dolomiti. Upptäck nya utmaningar, pister och äventyr varje dag i de 1200 kilometrarna pist.  

Dessutom är byn mysig och genuin och här slår man sig gärna ner och tar en kopp kaffe i solen eller strosar runt bland de många butikerna och handlar lokala delikatesser.  

Ta del av våra guiders bästa tips på skidåkning, restauranger och aktiviteter i den härliga skidorten.  

dd8d133498afb8e6_d056f4b9f7bfcf73

Skidåkning som har allt 

Canazei ligger i den östra delen av Italien och tillhör det alpina distriktet Trentino. Byn omges av mäktiga berg som skapar både en trivsam och storslagen atmosfär.  

Dessa berg erbjuder även skidåkning med oändliga möjligheter. Skidområdet Dolomiterna är enormt, med 1200 kilometer pist och över 460 liftar, vilket gör att valmöjligheterna aldrig tar slut. Vår resekonsult Anna har arbetat som guide i två säsonger, men när hon var tillbaka i Canazei förra året så hittade hon ändå fyra backar som hon aldrig hade åkt tidigare.  

Skidområdet erbjuder inte bara kvantitet utan även hög kvalitet. I år blev det nämligen utnämnt till Italiens bästa skidområde, något som vi helt klart tycker är rättvist med tanke på kvaliteten i de solsäkra pisterna.  

canazeii

Turer, glaciärer och gömda pister

Dolomiti Superskis hjärta är Sellamassivet. Runt detta bergsmassiv åker du turen Sellaronda, på totalt 40 kilometer, varav 26 kilometer pist. Turen länkas samman av liftar och fungerar som en rondell, med möjlighet att åka ur närhelst klockan eller benen kräver det.

Turen kan åkas både med- och moturs och de två rundorna håller ungefär samma nivå med främst blå och röda pisterSellaronda erbjuder oändliga möjligheter till extraåk och avstickare och är känt för att du som skidåkare aldrig tar dig ner för samma pist fler än två gånger.  

Missa inte heller skidåkning på glaciären Marmolada, även kallad “Queen of the Dolomites”. Här hittar du Dolomiternas längsta pist, “la Bellunese”, på hela 12 kilometer, och inte minst en helt fantastisk utsikt. Bestämmer du dig för att besöka Marmolada så vakna tidigt och var först i liften, glaciären upplevs bäst på nypistaste pister! 

Vårt sista tips på skidåkning i Canazei är Hidden Valley. Som namnet antyder är detta en gömd pist med lika fantastisk natur som spännande historia. Få nedfarter ger dig en lika äkta känsla av vildmark och isolation. Här möter du en ekande historia med tornande bergsväggar prydda med kulhål och utkikstunnlar från andra världskriget såväl som magnifika frusna vattenfall.

Turen avslutas med att ni bogseras sida vid sida på skidor av häst och vagn längs en frusen flodbädd. 

Kulinariska och kulturella upplevelser 

Det alpina distriktet Trentino är ett territorium av kulturkontraster och möten, något som visar sig i allt från mat och språk till arkitektur och inredning. Canazei erbjuder ett brett utbud av restauranger och barer för alla smaker, med tydliga kulturella inslag och lokala varor.  

Vandra runt i den mysiga byn och botanisera bland de många delikatesserna, såsom carne salada, mortadela, vin, grappa och olivolja. Ett traditionellt vis att framställa ost på lever kvar och originalreceptet används fortfarande. Några av de mest populära sorterna är Trentingrana, Spressa delle Giudicarie och Vezzena. Kliv in i butikerna och smaka gärna på utbudet, du kommer garanterat inte lämna utan en känsla av historia i ådrorna! 

Vill du istället njuta av tillagad mat så finns det flera gourmetrestauranger längs Canazeis stengator.
El Pael ligger i nedre delen av byn och erbjuder en välsmakande meny. Här får du även möjlighet att köpa till ett vinpaket, eller varför inte prova viner tillsammans med ägaren till restaurangen, Roberto Anesi. År 2017 blev Anesi utsedd till Italiens bästa vinkännare, och är en av fyra i hela världen som avlagt en doktorsexamen i vinsmakeri. Är du kvalitetsorienterad så är det på El Pael du ska boka bord!    

mat

Avkopplande aktiviteter 

Utöver alla de kulinariska upplevelserna så erbjuder Canazei även en rad olika wellnessfaciliteter. Hitta din favorit och låt kroppen och sinnet koppla av en dag fylld med skidåkning. La Perla och Hotel Bellevue är två av flera hotell som bjuder på fina lokaler med bubbelpool, varm- och kallbad, ångbastu och torrbastu.  

I Canazeis utkant finner du även Dolaóndes, en modern simhall med både längdsimsbassänger, spa-pooler och en rykande varm utomhuspool. Här finns även ett gym om inte skidåkningen bjudit på tillräcklig fysisk utmaning.  

I centrum finns det möjlighet att gå på bio eller bowla. Bowlinghallens neonljus och egna direkttelefonlinje till baren skapar garanterad en god stämning i sällskapet.  

dolaondes-09

Canazei bjuder alltså på skidåkning med oändliga möjligheter och dessutom massa härliga upplevelser utanför pisten i den trivsamma byn. Vad finns mer att önska?  

Vill du testa Canazei nästa gång du ska åka på skidsemester? Det kan vi hjälpa dig med! 
Du hittar alla resor till Canazei om du klickar på knappen härunder. 

Hitta din skidresa till Canazei

 

Kategorier: Canazei, Italien, Upplevelser, Mer än bara skidåkning

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen