nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Österrike är mer populärt än någonsin

Upplagt av Toke Hyldgaard den 2015-sep-02 13:13:06

Har du någonsin åkt skidor i Österrike? Försäljningen för Österrike är redan upp med 204% gentemot förra året så det ser ut att bli ett rekordår för destinationen.

Och så många kan ju inte ha fel - Österrike är en toppdestination, oavsett vem du är och vad du tycker att din skidsemester ska innehålla.

Allt beror på vilken typ av skidresa du är ute efter… Så vilken typ är du?

Osterrike nar det ar som bastDet är inte svårt att förstå varför Österrike är så populärt

Familjesemestern

Om du ska åka iväg med din familj på skidsemester så bör du kika på ett område som kan erbjuda dig en skandinavisk skidskola.

Det kan också vara smart att se vilka andra aktiviteter som finns för barnen när de fått ont i fötterna av ett antal timmar i ett par trånga pjäxor.

Wagrain är ett av de mest familjevänliga destinationerna vi kan erbjuda.

I Wagrain hittar du både bra hotell och lägenheter - dessutom finns det en skandinavisk skidskola och ett äventyrsbad om barnen tröttnar på backarna.

Ett annat bra alternativ för familjer är Schladming, där flera av hotellen har ski/in - ski/out, vilket är guld för trötta barn.

Oavsett om du har små barn, mellanstora barn eller tonåringar är det viktigt att du hamnar på en barnsäker destination med underhållning för alla åldrar.

Hittar du det så är saken klar!

Du är också välkommen att klicka här och låta mig hjälpa dig att hitta rätt resa för dig och din familj.

Skidresan med vännerna

Oavsett om du är kille eller tjej, ung eller gammal, så finns det i princip fyra destinationer i Österrike som aldrig kan bli fel när en grupp vänner ska på skidresa tillsammans.

  • St. Anton
  • Saalbach
  • Sölden
  • Ischgl

Gemensamt för alla fyra är att de har ett stort utbud av afterski, många bra restauranger och ett rikt nattliv. Med andra ord - om du inte får en minnesvärd resa är det inte destinationerna det är fel på ;-) I St. Anton har vi flera nyheter i år. Pension Ebster - ligger mitt i centrum och två minuter från pist, lift och byliv. Michael Mart - ligger i ena änden av gågatan med restauranger och barer runt hörnet. Dessutom - på Michael Mart är det möjligt att resa sön-tors och tors-sön. Så om du och dina vänner vill åka på en långweekend kan du nästan inte hitta ett bättre alternativ. I Ischgl är den stora nyheten 'Nortlander Hotel Sylvia’, med skandinavisk personal och kock. Dessutom ligger den närmsta afterski-baren endast 250m från hotellet. Nortlander Hotel Sylvia Hotel Sylvia ligger några få minuter från liften, pisten och afterskin i Ischgl. Klicka här så ska jag hjälpa dig och dina vänner att komma iväg på en oförglömlig resa.

Skidresan med tryck på SKIDÅKNING

Det är inte så ofta jag har möjlighet att åka på dessa skidresor längre, men det som gäster med fokus på skidåkning efterfrågar är ett stort och varierat skidområde, snögaranti, ski/in-ski/out och möjlighet för puderåkning.

Österrike är normalt känt för lite lägre höjder än Frankrike, men det handlar bara om att välja rätt destinationer.

Sølden har tex. en stor glaciär, vilket gör att skidåkningen alltid är på topp.

St. Anton har inte någon glaciär, men Arlberg-regionen är allmänt erkänd som en av de bästa offpist-områdena i världen.

Om du överväger St. Anton och gärna vill bo med ski/in-ski/out, så kan jag varmt rekommendera Landhaus Strolz eller Haus Morgensonne. Bägge pensionaten inkluderar frukost i priset och ligger direkt vid pisten.

Du kan också låta mig hitta de rätta backarna åt dig, isåfall klickar du här.

Silver Surfers (50+)

Det är en stor skillnad på vad man vill ha ut av en skidsemester när man är 30 år mot när man är 50+ år.

Det blir viktigare och viktigare med goda matupplevelser, wellness och en afterski med lite mindre ”hålligång”.

Kanske är det därför vår 'Gourmet Resa' blivit så populäre

I Österrike finns det faktiskt flera områden som är perfekt för silverryggar. Mina bästa semestrar de sista åren har varit till orter som St. Anton och Saalbach.

Jag vet att jag precis sålt in St. Anton som en destination med full gas på aferski, men faktum är, att orten också har ett hav av finare restauranger och afterski-barer med live-musik.

Saalbach är en ort med en rad lyxhotell och restauranger, alla med stort fokus på goda matupplevelser och njutning för kropp och själ.

Om god mat i goda vänners sällskap är det du letar efter, då ska du klicka här.

Företagsgrupper

I förra veckan skrev jag att du som verksamhetsledare eventuellt kan anordna en ska skidresa till dina anställda. Givetvis kräver detta att du använder resan för företagsaktiviteter såsom undervisning, konferens, teambuilding osv Därför är det också viktigt att du väljer en destination, och inte minst ett hotell, där nödvändiga faciliteter finns för dessa aktiviteter. Nortlanders hotell i Ischgl och Schladming är bara ett par exempel på sådana hotell, här har du dessutom halvpension och garanti att ni kan sitta samlade under middag. Vi vet precis vilka hotell som passar företagsresor, så klicka här så ska vi hjälpa dig.

Jag hoppas mina tips kan göra det lite enklare för dig att välja destination när det är dags för dig att uppleva ”ditt Österrike”.

Tills vi ses igen!

Vänliga Hälsningar

Toke Hyldgaard, VD
Nortlander Ski-Tours

P.S. Om du överväger att boka en resa och inte tänkt boka via ett resesällskap, kika en extra gång på priset. Ofta får du betala samma pris, men utan den säkerhet du får om du bokar genom ett resesällskap.

Kategorier: Ischgl, Saalbach, Schladming, Sölden, St. Anton, Österrike

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen