nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Sätt guldkant på din skidsemester i La Rosière

Upplagt av Elsa Börjesson den 2019-okt-14 10:52:47
 
 
Den franska skidorten La Rosiere förbluffar dess besökare med sin otroliga charm och skönhet. Till skillnad från många andra alpbyar ligger La Rosiere uppe på ett berg och inte nere i en dal. Detta gör att solen når in i byns alla skrymslor och vrår och skapar ett härligt ljus dagen lång.  
 
la-rosiere

Strålande skidåkning i två länder

Denna oslipade diamant erbjuder ett skidsystem med solsken och magisk skidåkning. Dessutom kan du njuta av otroligt vackra omgivningar och vyer – inte minst över Europas högsta punkt Mont Blanc på 4800 meter.  

la rosiere2

Skidsystemet med namnet Escpare San Bernando består av 150 kilometer pist med en bra variation på blå, röda och svarta nedfarter som alla kan njuta av.

Tröttnar du på fransmännen kan du åka över till den italienska delen av skidsystemet och prova de lite mer avancerade och utmanande pisterna. Turen över till Italien är inkluderat i ditt liftkort. 

la ros

 

Offpist och äventyr i mängder 

Numera finns två nya lifter som går hela vägen upp till systemets högsta topp Mont Valaisan2800 meter över havet. Området kring toppen består mest av offpiståknig, men det finns även en nedfart för dem som hellre håller sig i pisten.  

Tack vare La Rosieres närhet till Italien erbjuder området en i Frankrike unik möjlighet till ett magiskt äventyr i snön med heliski. Heliski betyder att man tar en helikopter upp till de närliggande glaciärerna och tillsammans med en guide utforskar orörd pudersnö i den fria offpisten.

De flesta skidorter i Frankrike förbjuder heliski, men eftersom La Rosiere ligger så nära Italien så kan äventyret genomföras på den andra sidan gränsen där det är helt lagligt.

Heliski är inte bara en ypperlig möjlighet att utforska fjäderlätt puder utan också ett minne för livet! 

la ross

 

Mjuka upp skidåkarmusklerna

Efter en lång dag i pisten kan det vara riktigt skönt att komma ner i varv. På Spa La Rosiere kan du njuta av värmen i en av facilitetens bastu eller mjuka upp kroppen med jetstrålarna i jacuzzin.

Har du behov för att mjuka upp skidåkarmusklerna lite mer ordentligt finns det också möjlighet att boka en härlig massage. Spaanläggningen erbjuder även njutbara ansiktsbehandlingar som kan komma väl till pass efter all sol som hyn fått i pisten.  

Är du mer för swimmingpooler så ska du absolut besöka den 1000 kvadratmeter stora wellnessavdelningen på Alparena Hotel & Spa. Avsluta din skiddag med att sjunka ner i den fantastiska swimmingpoolen och njut av utsikten över det vackra berglandskapet genom de stora panoramafönstren. 

La Rosiere - Alparena Hotel & Spa

Oavsett om du åker på skidsemester för att slappna av och njuta av solen eller för att uppleva varierad skidåkning av hög kvalitet är La Rosiere en destination att räkna med.  

Hoppas vi ses i vinter! 
Emma, Nortlanderguide säsongen 18/19. 

Vill du med till La Rosiere i vinter? Se alla våra skidresor genom att klicka på knappen härunder.

Hitta din skidresa till La Rosiere

 

Kategorier: La Rosiere, Frankrike, Guldkant

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen