nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Snörapport: massivt snöfall i Österrike – och en livevideo från St. Anton

Upplagt av Camilla Folkeson den 2017-jan-04 10:23:50

Efter ett par veckor där det inte kommit så mycket nyfallen snö i Österrike, kommer snön falla tung över de österrikiska Alperna från och med imorgon.

Både jag och guiderna är riktigt begeistrade över det, och det är säkert du också ;-)

Sitter du, liksom jag själv, och tänker, “det skulle jag gärna se”, kan du hoppa in på vår Facebooksida imorgon eftermiddag, där vår St.Anton guide, Katarina, sänder en live-video från deras picknick uppe på berget.

Är du en av de lyckosamma, som snart ska bege dig just till de österrikiska Alperna (eller kanske bara är allmänt intresserad som några av oss andra), har jag fixat en väderöversikt från våra största destinationer i Österrike.

Vädret på de enskilda destinationerna:

Bad Gastein

I skrivande stund - tisdag eftermiddag, är det minus 4 grader i Bad Gastein, och är du på plats kan du just nu njuta av en solig eftermiddag. Framåt kvällen och vidare i natt kommer temperaturen falla - och snön likaså.

Det är varslat omkring 22cm nysnö imorgon, och ca samma mängd på torsdag.

På fredag håller snöfallet paus, och solen kikar återigen fram, för att sedan försvinna på lördag då det faller mer snö.

… Lycklig är den som är i Bad Gastein på fredag, med massor med nysnö under skidorna, och solen ansiktet.

Bad Gastein just nu

Bad Gastein just nu.

Ischgl

Sist det snöade i Ischgl var den 25:e december, så det blir ett välkomnat snöfall på ca 48cm imorgon, onsdag och en aning mindre på torsdag (ca 10cm). Temperaturen kommer ligga mellan -5 och -14 grader.

Snöstormen håller paus på fredag och måndag, men fortsätter en bra bit in i nästa vecka, så klä er efter väder!

St. Anton

I St. Anton faller temperaturen rejält under natten, och får solida 57cm under  morgondagen. Både torsdag, lördag och tisdag kommer det ännu mer snö, så det bliver ett riktigt varannandagsväder.

Som du ser av bilden skiner solen idag, men låt oss se från morgondagens live-video, hur det ser ut då…

Sol i St Anton

Sol i St Anton

 

Wagrain

Wagrain får aningens mildare temperaturer omkring noll-sträcket och ned till -4, men det faller ändå en hel del snö, omkring 42cm väntas imorgon.

På torsdag faller temperaturen och snöfallet minskar till 21cm snö.

Som på de flesta andra österrikiska destinationer blir fredagen solig, innan snön tilltar till helgen. Nästa vecka väntas mildare temperaturer och knappt något snöfall.

Sölden

Liksom i Wagrain är snöstormen som kraftigast under onsdagen och torsdagen, med uppehåll fredag för att fortsätta i något mildare grad under helgen. I nästa vecka väntas endast snöfall på tisdag.

I morgon, onsdag, faller det ca 31cm nysnö, och 8cm väntas till på torsdag. Temperaturen ligger mellan -4 och - 12 hela veckan, men temperaturen kryper sakta uppåt i nästa vecka.

Zell am Ziller

Zell am Ziller får ett mildare väder på onsdag, men får fortfarande 43cm nyfallen snö, (och temperaturen ligger på cirka -5 grader).

På torsdag kommer det ca 18cm snö, och temperaturen faller till ca -16 grader.

Som du kan se av bilden, är det “lugnet före stormen”, med en solig och stilla pist. (Och mycket vacker om jag får säga det själv.)

Solig pist i zell am ziller

Solig pist i Zell am Ziller

Obertauern

Sist men inte minst i min lilla väderuppdatering är Obertauern.

Temperaturen hamnar på mellan -6 och - 10 grader imorgon och på onsdag, för att sjunka ännu mer till torsdag, där vi kan nå temperaturer på -16.

Snön faller imorgon (54cm) och torsdag (24cm)för att avta till fredagen.

Kom ihåg att du alltid kan hålla dig uppdaterad hur vädret ser ut på “din” destination här, där du nederst på sidan kan klicka dig in på de specifika destinationerna.

Sugen på en sista-minuten resa?

Gör allt detta snö-snack dig sugen på en impulsiv skidresa till Österrike? Så kan du kika på våra allra bästa sista-minuten resor här.

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen