nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Sportlovet - 5 grunder att välja skidbacken framför stranden

Upplagt av Angelica Svensson den 2019-maj-21 13:53:36

En strand- eller skidsemester på sportlovet?

Det är en fråga som många familjer och vänner ställer sig inför sportlovet. Sportlovsveckorna är några av årets mest populära i resebranschen. Kanske är du och resten av familjen eller vännerna oeniga om ni ska välja en strand- eller en skidsemester på sportlovet?

Varsågod - till dig som står och velar och till dig som ska övertyga övriga familjen är här fem övertygande grunder att välja skidbacken framför stranden:

puder1

1. Skidåkningen

Den första och mest uppenbara fördelen är att du inte kan åka skidor på en strandsemester. Skidåkning är en av de roligaste och mest spännande sporterna på planeten, men du kan inte riktigt säga detsamma om strandtennis, volleyboll eller trampbåtar.

Alla kan lära sig att åka skidor - stora som små. Flera av våra skiddestinationer erbjuder skidskola för barn så du som förälder kan unna dig lite tid för dig själv samtidigt som barnen får sitt eget vinteräventyr.
 
På en strandsemester finns det alltid någon som föredrar att sitta i solstolen hela dagen medan andra får kliande fötter. På en skidsemester kan du om du har olika agendor lämna den mer stillasittande vinfisken på en bergsrestaurang medan du får några fler åk i pisten vilket minskar konflikten med motstridiga prioriteringar.

Obertauern-er-den-oplagte-familiedestination-til-familieskiferien

2. Landskapet och snön

Vem älskar inte snö?! Det gör att allt ser orört och friskt ut. Det dämpar ditt fall om din skidteknik saknas. Barnen älskar dessutom snö och det bästa av allt är att du inte kommer inte hitta den i dina smörgåsar vid lunchtid och den kommer inte att irritera huden eller orsaka utslag. Och vem gillar inte en bra snöbollskamp?

Medan det utan tvekan finns flera vackra stränder med härlig gyllene sand och klart blått vatten kan det inte jämföras med det majestätiska snötäckta Alperna. Hur kan en pool med utspridda solstolar och parasoller någonsin konkurrera?

image001

3. Vädret

Med undantag för de få dagar där det är en total snöstorm, kan du åka skidor oavsett om solen inte skiner. Din strandsemester kan däremot bli helt förstörd om det regnar, blåser och är kallt.

Så länge du besöker en snösäker ort, är du ganska säker på att få fantastisk skidåkning under din semester, men på en strandresa är du verkligen beroende av att ha vädergudarna på din sida. En av våra mest snösäkra orter är Val Thorens som ligger på 2.300 meters höjd.
 
Och för soldyrkare är det ofta så trevligt i Alperna att du kan sitta i bara en T-shirt på bergssidan och absorbera solstrålar med en kall öl i handen - det är sann lycka! Önskar du solsäker skidåkning så är det till
Sauze d'Oulx i Italien du ska bege dig till.

afterski

4. After-ski med gott samvete

Ett annat koncept som är unikt för skidåkning är after-ski. After-ski kan vara allt ifrån en kall öl på en terrass i solnedgången fullt med folk som hest sjunger refränger. Det kan likväl vara en drink i loungen framför den öppna brasan med en pianist som klinkar Evergreen.

Vi känner alla igen oss i att vi på semestern ofta vill kunna unna oss läcker mat, vin och öl. Med tanke på alla kalorier du förbränner i backen så kan du faktisk avnjuta din after-ski med gott samvete på skidsemestern.

Goggles-hjalm-pjaxor-bindningar-och-fargglada-klader-sa-ar-du-skidklar

5. Skidsemestrar är unika

En skidsemester är något helt unikt i jämförelse med alla andra slags semestrar du kan uppleva. Den mest övertygande anledningen till att välja skidsemestern framför stranden är att den har något för alla åldrar, vilket också gör det till en optimal semester för hela familjen.
 
Varför ta ännu en strandsemester när du kan uppleva något helt utöver det vanliga i form av en skidsemester? Känslan av att glida ned längs pisterna på ett par skidor, synen av de höga snötäckta bergstopparna, trevlig after-ski i solen - det här är något du inte vill gå miste om!

Vi vågar också lova dig att när du har upplevt en sportlovsvecka med familjen eller vännerna i Alperna så kommer du vilja boka upp din nästa skidsemester redan innan du ens har satt foten hemma igen.

Ett bra tips: Bokar du dessutom tidigt så kan du få sportlovssemestern för ett riktigt budgetvänligt pris. Fyll i dina önskemål så får du ett personligt sportlovserbjudande här!

Kategorier: Italien, Österrike, Frankrike

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen