nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Tignes - 3 aktiviteter i snön du måste prova

Upplagt av Max Hahne den 2015-aug-10 12:00:20

I Tignes finns det mer än bara “den gamla hederliga” skidåkningen...

Hur låter till exempel “Fresh Tracks”, “Jeep Tracks” och “Bun-J Ride” i dina öron?

Om du inte är helt säker på vad det är för aktiviteter jag pratar om, så kommer detta inlägg kunna hjälpa dig att göra ett par av dina helt vanliga skiddagar lite bättre!

Vet du vad "Jeep Tracks" ar?Vet du vad "Jeep Tracks" är?

Jag tänker inte förneka faktumet att jag faktiskt tycker att du ska prova minst en av dessa aktiviteter när du väl är i Tignes. Och det spelar ingen roll hur glad du är för “helt vanlig skidåkning”!

Låt oss börja med att gå upp i ottan!

För det är då du får en skidåkning som du inte är van vid omkring lunchtid... Nämligen en nypreparerad och orörd pist som bara väntar på första åket.

“Fresh Tracks” - skidåkning när den är som bäst i Tignes

Liftsystemet (STGM) arrangerar tillsammans med restaurangen ’Panoramic’ färden upp till toppen av berget tidigt om morgonen... Allt för att du skall kunna bli en av de första som får köra ner för den nypreparerade pisten ‘M’.

Du börjar med att hoppa på ’Funiculaire’-liften nere i Tignes. Denna lift är faktiskt mer precist ett tåg, som går upp igenom berget till toppen av ’Grande Motte’-glaciären.

Liften når toppen på glaciären på 3100 meters höjd efter ca 10 minuter. Härifrån kan du välja mellan ett stort antal röda och svarta backar. Både breda och långa!

Fresh Tracks nar de ar som best i Tignes...Fresh Tracks när de är som bäst i Tignes...

Men i och med att du är så tidigt ute så har du i stort sett pisten för dig själv och kan köra i precis vilken ordning du vill.

Glöm nu bara inte att se dig omkring när du ändå är här uppe på toppen en så frisk och härlig alpmorgon som denna! För hur ofta får du egentligen chansen att njuta av en utsikt över alptoppar på 3100 meters höjd.

Och har du inte helt vaknat till ännu så kan du dessutom med gott samvete traska in på restaurangen ‘Panoramic’ och ta en kopp kaffe och en nybakad crossaint - för de smakar bäst just här!

Turen från restaurangen tar ca 20 minuter, och ja, det är precis det du tänkte att det skulle vara när du drömde dom “Fresh Tracks” och sköna pister i Tignes.

Morgonpasset är alltså definitivt något som du borde prova!

Växla upp till “Jeep Tracks”

Visste du att Tignes som kommun är sponsrat av bilmärket Jeep? De har faktiskt till och med byggt en “hinderbana” i byn.

Här kör de starka fyrhjuls-drivna bilarna upp för 10 meter branta backar och sladdar omkring på banan fylld med hinder-konstruktioner gjorda av trästockar…

Lockar detta dig till Tignes i vinter?Lockar detta dig till Tignes i vinter?

När det kommer till bilar så har Jeep några av de starkaste och kraftigaste fyrhjuls-drifterna i världen och det kan man tydligt märka på banan!

Så om du älskar fart så ska du naturligtvis ta ett åk i en Jeep här i Tignes.

Vad tror du om att låta adrenalinet pumpa medan du trotsar alla fysiska lagar i bil? Se videon här och bestäm dig sen:

Clip Jeep Track Tignes 2015 from Lagléra Frédéric on Vimeo

Bun-J Ride - en remix av bungeejumpen

I Tignes finns det något som du nog inte hittar på så många andra skidsports-destinationer…

Det är något som ger dig fjärilar i magen och något som passar lite extra bra för dig som inte kan få nog av äventyr och utmaningar!

Är du en av dem som älskar bungeejump? Eller vet du inte ännu?

Det kanske är något som du vill göra innan du dör… Och om det är någonstans du skall göra det - så är det i Tignes!

Det är nämligen inte ett helt vanligt bungeejump vi pratar om här. Utan detta är något som sker på skidor eller snowboard!

bun-j-ride i Tignes ar nagot helt speciellt.Bun-J-Ride i Tignes är något helt speciellt.

Det går till på följande sätt… Du kör ner för en ca 30 meter lång ramp vars enda syfte är att kasta dig högt upp i luften.

Du är fast-virad på båda sidor, vilket gör att du landar säkert… Men också att du flyger och studsar upp och ned flera gånger!

Själva fallet är på ca 40 meter och arrangörerna (och jag) garanterar dig en massa skratt och härligt "kill i magen"! Oavsett om det är på en gång eller när du först har fått bägge fötterna på joden igen!

Vill du gärna se precis vad det är som det går ut på innan du själv kastar dig ut i det? Titta då här:

Vågar du detta?

Detta var tre aktiviteter som kan sätta ett leende på dina läppar och om möjligt ge dig ännu mer lust att besöka Tignes i vinter!

Precis som Tignes är mer än skidåkning, så är det också mer än aktiviteter. Och jag vill naturligtvis visa upp båda delar… Så om du vill läsa om den fantastiska skidåkningen så vill jag tipsa om inlägget om “en skidsafari” i Tignes.

Hoppas vi ses här!

Max Hahne
Nortlander-guide i Tignes 2014/15

Läs mer om Tignes

 

 

Kategorier: Tignes, Aktiviteter, Upplevelser

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen