nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Tignes - En nyårsafton du sent kommer glömma

Upplagt av Pernille Bengtson den 2015-sep-28 11:27:16

Det finns många sätt att fira nyår på, vissa njuter en stilla kväll med sin “special one”, andra i ett festligt sällskap med vännerna och några tar första klivet in i nya året med värmen av sin familj.

Oavsett med vem, eller på vilket sätt, du bäst tycker om att fira in nya året på, kan vi varmt rekommendera att fira in det nya året på 2100 meters höjd i Tignes.

En nyårsafton i Tignes kan göras på många olika sätt, och i detta blogginlägg kan du få läsa hur du gör det på bästa sätt.

Normalt så ägnas sista dagen på året med att förbereda kommande nyårsmiddag, handla det sista och att göra de sista ärendena innan de första gästerna kommer. Men glöm allt detta om du firar i Tignes - här prioriteras nämligen det vi alla älskar mest här nere - att åka skidor!

Vi kan varmt rekommendera att åka på en nyårsresa till Escape Killy, och till glaciären Grand Motte. Espace Killy är Tignes högsta punkt på 3456 meter och du finner en alldeles fantastisk utsikt som är svårslagen att hitta någon annanstans.

Kanske kan ni ta med en liten flaska champagne till toppen och önska varandra gott nytt år innan ni susar nerför en av de fantastiska pisterna.

Efter en dag med härlig skidåkning är det dags att hoppa i nyårsstassen, och sätta kurs mot en av de många fina restauranger Tignes har att erbjuda.

Här kan du välja på alla franska specialiteter, stora biffar, eller något från världens andra kök - det finns garanterat något för alla smaker och prisklasser.

Om du önskar en större fest på nyårsafton finns det goda möjligheter också för detta. På Loop Bar i Le Lac finns det en festlig bar med live-musik och humöret här inne är på topp!

Här kan du efter middagen spendera några timmar innan klockan slår 23 då det anordnas en stor show.

I många år har det anordnats ett “Fire Mix Party” som är en extraordinär fyrverkeri-show, och i samband med showen har det anordnats konserter med olika artister.

Detta år anordnades det något annorlunda än vad de förr haft på scenen - nämligen ''Eloize Cirque''.

'Eloize cirque' har upprätt mer än 4000 gånger, och i mer än 40 länder och innehåller akrobater, cirkus- gymnaster och dansare på scenen. Tillsammans skapar alla dessa en helt magnifik show med både ljud, ljus, trampoliner, trapetser, cyklar och mycket annat.

Showen är slut strax efter 12, då champagnen kommer fram, och tillsammans skålar man in det nya året under en stjärnklar himmel, omgiven av de vackraste berg som är upplysta av den stora fyrverkeri-showen.

När den sista raketen är sänt sluter man upp bland de många festglada människor som fortsätter kvällen på de många diskotek som håller öppet långt in på småtimmarna.

Alternativt kan man välja en av de lite mer stilla ställen och avnjuta ett sista glas bubbel innan man drar sig tillbaka för att vara först ute i backen den första dagen på det nya året.

Oavsett hur man önskar att tillbringa det nya året kan Tignes helt klart rekommenderas om man gärna vill fira i helt magnifika omgivningar.

Pernille Bengtson Nortlander guide i Tignes 2014/15

Kategorier: Tignes, nyårsafton

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen