nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Wagrains guldkorn

Upplagt av Elsa Börjesson den 2019-sep-19 12:00:00

De flesta skidåkare förknippar ofta Wagrain med ett paradis för barn och skandinaver. Detta kan måhända inte helt motsägas, men destinationen erbjuder så mycket mer!

Våra guider ger dig de bästa tipsen på hur du kan ge din resa till Wagrain det där lilla extra.  

wagrain

Pisterna som ger dig perfekt fart och flow  

Walgrains högsta skidåkning finns på 2188 meters höjd, men det betyder inte att man inte kan få långa nedfarter som ger mjölksyra i låren. Ett bra exempel på en sådan typ av pist är den röda 12’an som går ner till Rote Achter gondolen.

Pröva också att ta den imponerande kabinliften G-link och njut av panoramautsikten över Wagrains berg och by. Du stiger av G-linken vid Flying Mozarts mellanstation som sedan tar dig hela vägen till toppen. Härifrån kommer man direkt ner till fantastiska pister som helt klart är värda ett besök. Pisterna har en perfekt lutning som gör att du kan få ett bra flow i din skidåkning, samtidigt som du behåller en bra fart. Längs hela vägen ner kan du njuta av snöbeklädda granar som bidrar till att skapa en fantastisk skidupplevelse.

Just dessa granar är ett av Wagrains kännetecken och bidrar till den trivsamma stämningen i byn. En solig dag bör du absolut starta din skidåkning i denna pist för att få en skidupplevelse utöver det vanliga. Håret på dina armar kommer garanterat att resa sig! 

wagrain1

Kom ner i varv efter åken 

Om du vill ha en skidsemester där du kan glömma vardagens stress och bara fokusera på att koppla av är Sporthotel Wagrain vårt allra bästa tips.

Det fyrstjärniga hotellet rymmer ett väldigt wellnessområde med bland annat pool, bubbelpool, flera sorters bastu och möjlighet till att få olika behandlingar. Därav är det inte särskilt svårt att komma ner i varv efter en krävande dag i backen på detta hotell. Om dagen i backen däremot inte varit så krävande som du hade hoppats på kan du istället ta vägen förbi hotellets välutrustade gym.  

Hotellet erbjuder halvpension, så du behöver inte bekymra dig för matlagning varken morgon eller kväll. Det enda du ska göra är att sätta dig till bords i hotellets fina restaurang i österrikisk stil och njuta. Starta dagen med en frukost som har allt man kan önska sig och avsluta den med en 4-rätters middagsmeny. Köket är också känt för sin stora variation när det kommer till allergier, veganska och vegetariska alternativ.    

Sporthotel-Wagrain-Wagrain-7

Njut av eleganta måltider 

Almmonte Restaurant & Bar ligger vid Wagrains ena huvudlift Flying Mozart. Liksom resten av byn osar restaurangen av trivsel och samvaro, men den har också det lilla extra och sticker därför ut från byns andra restauranger.

Almmonte är det fokus på detaljer och de sätter sin egen prägel på de traditionella rätterna. Restaurangens eleganta och stilrena inredning bidrar till en mer exklusiv stämning som går igen i rätterna. Om man vill smaka på den österrikiska söta specialiteten “Kaiserchmarrn” har man kommit till rätt ställe.

De fluffiga pannkakorna avnjuts helst i alpsolen på restaurangens terass! 

12368997994_dd9065582f_b

Detta är några av våra bästa tips på hur du förgyller din skidresa till Wagrain 

Hoppas att vi ses i vinter! 

Morten och Freja, Nortlander-guider i Wagrain, säsong 18-19 

Blev du inspirerad att testa Wagrain nästa gång du ska åka på skidsemester? Det kan vi hjälpa dig med! Alla resor till Wagrain hittar du om du klickar på knappen härunder. 

Hitta din skidresa till Wagrain

 

Kategorier: Wagrain, Österrike, Upplevelser, Mer än bara skidåkning

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen