nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Zell am Ziller: Följ med på vinprovning på Hotel Tyrolerhof

Upplagt av Jasmine Woxstrom den 2017-jan-23 12:00:46

Jag vill dela med mig av en fantastisk upplevelse som jag har haft här i Zell am Ziller när jag var på ost och vin/ölprovning för första gången.

Oavsett om du har provat det förr eller inte, så vill jag därför varmt rekommendera att du besöker Hotel Tyrolerhof!

I Zell am Ziller kan du få en smakupplevelse utöver det vanliga.

Prova nya smaker på Restaurant Ox i Zell am Ziller

Hotel Tyrolerhof ligger mitt i byn och det är lätt att ta sig till från alla delar av Zell am Ziller, men även med tåg från Kaltenbach eller Mayrhofen.

Hotellets restaurang, Restaurant Ox är en lite finare restaurang för den som vill unna sig något extra. Den goda maten och den härliga stämningen gör detta ställe verkligen värt ett besök - oavsett om du vill prova viner eller ej.

Vi börjar därför kvällen innan provningen med en bit mat på restaurangen. Här serveras en av de största och godaste köttbitarna som jag någonsin har ätit.

Jag är glad för att den är så stor, så den nästan inte kan ta slut. Men ändå börjar jag längta efter vin- eller ölprovningen en trappa ned i Restaurant Ox’s källare.

Efter att vi i lugn och ro har ätit upp vår mat, går vi ned i restaurangens källare. Här kan du nästan inte undgå att bli tagen av den fantastiska atmosfären som du möts av när du kommer ner.

Doften, den dunkla belysningen och ostarna som ligger uppdukade på rad på bordet direkt till höger i rummet. De har verkligen lyckats skapa en genuin stämning.

Vinprovning eller ölprovning - valet är ditt

Vi sätter oss ned och får börja med att välja om vi vill prova vin eller öl till de sex sorters ostar som har blivit placerade framför oss.

Jag och de andra väljer vin och vi blir snabbt serverade vårt första glas. De första ostarna är milda och otroligt goda. Jag måste säga att personalen gör ett fantastiskt jobb med att servera rätt sorts vin till ostarna som vi smakar.

Och det bästa av allt… Om det är en ost som jag tycker smakar särskilt gott så kan jag bara hämta mer!

Jag vet av erfarenhet att jag har lite svårare för de mer smakstarka ostarna. Men när jag smakar den första biten av osten tillsammans med vinet som har serverats förstår jag helt plötsligt varför de ska serveras tillsammans. Kombinationen är otroligt god!

Efter några timmar i den härliga miljön har vi kommit igenom sex sorters ostar tillsammans med sex sorters vin, och vi är otroligt nöjda med kvällen i sin helhet.

Vinprovningen var en fantastisk smakupplevelse och det kommer nog inte ta lång tid innan jag befinner mig i Hotel Tyrolerhof's källare igen...  Men möjligtvis med sex sorters spännande öl istället!

Denna smakupplevelse är på måndagar och startar klockan 20.00. Du kan boka en plats via oss guider på destinationen.

Jasmine Woxström
Nortlanderguide i Zell am Ziller 2015/16

Läs relaterade blogginlägg:

Kategorier: Zell Am Ziller, Restauranger

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen