nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

10 saker som gör Canazei till en av mina favoritdestinationer

Upplagt av Michael Jensen den 2014-okt-15 12:00:40

Det finns en by i Italien som är riktigt mysig, har massor av charm och otroligt god italiensk mat. Byn jag beskriver är naturligtvis Canazei.

Men vad är det mer som gör Canazei till en så fantastisk skiddestination?

Canazei har ett av världens största skidområden

1. För det första så har du tillgång till 1,188 kilometer av pist i ett och samma liftkort.

För att sätta det i perspektiv så kan man säga att det är dubbelt så stort som "De 3 Dalarna" i Val Thorens och mer än tre gånger så stort som området omkring Val d’Isère och Tignes.

En liten anekdot: En av våra duktiga resekonsulenter Anna har säsongat två år som guide i Canazei. Men när hon var tillbaka i byn förra året så hittade hon fortfarande fyra nya backar som hon aldrig åkt förr!

Den högsta pisten ligger på 3,264 meter uppe på glaciären och den längsta backen är hela 10,5 kilometer lång!

2. Liftsystemet kan transportera 565,000 glada skidåkare från byn till berget på bara en timme. Här får du alltså spendera mycket av din tid i backen istället för i liftkö!

3. Appropå liftarna, något som jag tycker är en solklar fördel med Canazei är att du aldrig behöver ta liften för att komma ner till byn, då en av backarna tar dig hela vägen tillbaka hem.

Du tar dig snabbt och enkelt upp med liften!Du tar dig snabbt och enkelt upp med liften

Om du inte har tid att läsa hela inlägget just nu, men vill veta mer om Canazei, klicka på länken här under så hör vi av oss till dig!

Ja tack, jag vill gärna att ni hör av er med mer information och tips!

God mat till bra priser

4. Utbudet av mat och dryck är otroligt brett, och jag skulle kunna gå så långt genom att säga att det faktiskt finns något för alla smaker i Canazei. Det finns nämligen 25 barer och 23 restauranger att välja mellan, och de erbjuder som sagt allt mellan himmel och jord.

5. Byn ligger på vår topp 3 över våra billigaste destinationer. Priset för en pizza är omkring 8€ och en öl ligger på 3,50€. Att priserna är så snälla mot plånboken är ännu en sak som gör stället till en populär destination.

Mitt tips: Prova ‘Bar Pizzeria Italia’ som ligger precis vid Nortlanders lägenhetskomplex ‘ La Montanara‘. Här får du nämligen de bästa kvalitetspizzorna du kan tänka dig, och förstås till en billig peng.

Den goda maten gör att det är fullbokat här i stort sett varje kväll, men om du ber någon av guiderna om hjälp så löser dom det – de känner nämligen ägarna.

Solen skiner i Canazei

6. Solsken blir alla glada av! Och då är det väl glädjande att Canazei är en av våra soligaste destinationer. Då byn ligger 1470 på meters höjd så det är inte lika kallt som det är i de byar som är belägna på högre höjder.

7. Förutom att solen skiner extra mycket i Italien så är italienarna kända för att ha riktigt bra snökanoner – ännu ett plus!

Här arbetas det alltid hårt under kvällen och natten, och det fixas, för att du varje morgon skall kunna vakna upp till fint pistade  backar.

En härlig dag i solen.En härlig dag i solen.

Byn är både mysig och har skön afterski

8. Om du tycker om den traditionella skid-byn så är Canazei den riktiga destinationen för dig. Tyroler-stilen är riktigt mysig och det är en ganska hemtrevlig känsla över byn. Det är definitivt en anledning varför jag föredrar Canazei.

Afterskin har under senare år börjat växa sig större i byn och trots att Canazei inte är en ”festarby” så är afterskin här riktigt skön och ganska speciell.

Till exempel så har det relativt nya stället ’Paradis’ ljudisolerat hela stället, så när du öppnar upp dörren möts du trots det ljudlösa yttre av en massa härlig musik därinne!

Här kan du alltså både få den klassiska och mysiga italienska skid-byn och en härlig afterski i ett.

Det är alltid fullt av glada människor i Canazei!Det är alltid fullt av glada människor i Canazei!

Skidskola med barnpassning

9. En positiv sak med byn är att de har en lokal skidskola (med undervisning på engelska),  där du kan både bättra på dina skidkunskaper och språkliga färdigheter!

Det som är så bra med denna skidskola, är att dina barn kan åka pulka och leka i snön på dagiset som de har, medan du fokuserar på att förbättra din skidåkning.

Men om du tycker att du redan är ett ess när det kommer till din skidåkning så måste du förstås inte ta skidlektioner på skidskolan för att kunna lämna barnen på deras dagis...

Om du hellre vill dricka en varm choklad uppe på berget eller njuta av solen på en härlig terrass i lugn och ro så har du också möjlighet till det!

Världsberömt område

10. Canazei är som du kan förstå en av mina favoritdestinationer av många anledningar. Men den tionde och sista orsaken som backar upp detta uttalande , är att du kan åka skidor i VM skidområdet Val Gardena.

Jag tycker i alla fall att det är lite häftigt att kunna åka på samma backar som världsmästare har gjort.

Om du också tycker det, så kan du göra en dagsutflykt hit genom att följa den orange Sella Ronda.

Kanske kan du slå vad om vem som kör bäst längs en av VM-backarna och förloraren får betala för lunchen på Restaurant Freina. När du ändå har tagit dig hela vägen hit måste du nämligen prova denna restaurang!

Fråga gärna en av guiderna om du behöver hjälp med vägen eller om du vill ha sällskap på turen. Det är en helt fantastik tur, så det är helt säkert flera av dem som har lust att hänga på!

Klicka här om du vill få info om priser och boende i Canazei!

Ja tack, jag vill gärna att ni hör av er med mer information och priser!

Michael Jensen
Nortlander Ski-Tours

Kategorier: Canazei

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen