nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

3 restauranger du måste prova i Livigno

Upplagt av Mikkel Johansen den 2014-sep-17 10:13:53

Efter en lång skiddag i härliga Livigno så har du helt säkert en frisk aptit.

Jag var guide Livigno i en hel säsong och har under tiden ätit på många ställen häromkring. Därför vill jag gärna dela med mig av några av mina favoritställen.

Här kommer 3 tips som du borde skriva upp på listan över restauranger att besöka när du är i Livigno:

#1 Camanel di Planon har den bästa utsikten från middagsbordet!

När din mage har börjar kurra, så tycker jag att du skall ta dig upp till Camanel di Planon. Jag säger ”upp”, för det ligger nämligen på 2.360 meters höjd. Vilket också är en av grunderna till varför stället är ett av de populäraste att besöka.

Som om inte utsikten vore ett tillräckligt bra argument i sig, så är även maten något av det bästa som du kan hitta här uppe på berget. Det tycker åtminstone jag, men självklart ska jag låta dig ge den ett eget betyg när du själv ätit här.

På nedervåningen så finns det mängder av olika typer av mat, medan det en trappa upp ligger ett smarrigt ”Pasta House” – Molto bene!

Camanel di Planon ligger 2.360 meters höjd och har en otroligt fin utsikt över bergen.Camanel di Planon ligger 2.360 meters höjd och har en otroligt fin utsikt över bergen

Man lägger ofta ribban högt när det kommer till italiensk mat, men för Camanel di Planons pasta house är det inget problem att leva upp till dina höga förväntningar. Pastan är precis som den skall vara, och helt i min smak.

På första våningen serveras som sagt en massa olika maträtter, och du kan bland annat smaka på den bästa kycklingen du kan få tag på i Livigno – allt smakar riktigt gott!

Förutom utsökt mat, så är även servicen kanon och personalen välkomnar dig med öppna armar och ser till att du blir nöjd med både mat och service. Det finns inget att klaga på, vilket kanske förklarar varför jag har ätit här så ofta under min säsong som guide.

Avkoppling och afterski

Nu är det så att det inte bara är den goda maten och utsikten som Camanel är kända för. Omgivningen är väldigt avslappnade, och tack vare alla liggstolar, bord och bänkar, så har du möjlighet att bara relaxa och varva ner också. Det har du nog gjort dig välförtjänt av efter en lång dag i pisten!

Akta så du inte sjunker ner för långt i solstolen, Camanel har nämligen mer att bjuda på. Här kan du tillexempel vara med på en ordentlig omgång av afterski.

Har du tillräckligt med ork så ska du definitivt inte gå miste om att dansa med en Aperol Spritz i handen med de andra. Men om du hellre smuttar på ett glas champagne så har du också hittat rätt, Camanel är ett av de lite finare ställena i pisten.

Oavsett vad du dricker eller äter, så är det hit du skall när du är i Livigno! Utsikten, atmosfären och maten, skapar tillsammans ett vinnande koncept som du inte får missa!

#2 M’eating point Mountain Lodge

Andra stoppet på min lista är M’eating point Mountain Lodge. Det absolut bästa med detta ställe är det centrala läget. Det ligger nämligen perfekt på Mottolino sidan, vilket antagligen är därför som många väljer att ses här för att luncha.

Lättillgängligheten är verkligen ett plus. Om familjen eller kompisgruppen är på olika nivåer när det kommer till skidåkning, då kan ni med enkelt bara dela upp er och låta fartdårarna ta de svarta pisterna runt Mottolino, medan livsnjutarna kan välja lite fler blåa pister runt M’eating point.

Därefter kan ni mötas upp snacka om dagen och käka gemensam lunch på M’eating point. På detta sätt är ett vanligt problem redan löst och alla blir nöjda och glada!

På måndagar lunchar vi alltid här tillsammans

Vi erbjuder pistvisning varje måndag. I och med detta så passar vi alltid på att luncha på Mottolino tillsammans med våra gäster. Ju fler, desto bättre tycker vi. Så titta in när du är här, så kan vi njuta av stället ihop och kanske dela med oss av lite tips och upplevelser?

Det finns något för alla på M’eating point. Bar, sandwich-bar, restaurang, viner och dessutom har de toppenfin service till barnfamiljer.

Du kan få gratis barnpassning

Här finns det 7 avslappningsrum, två jättestora solterrasser och kanske bäst av allt, ett stort lekområde med gratis barnpassning av småbarn. Jag sa att servicen till barnfamiljer var kanon, eller hur?

M’eating point är som gjort för ett sällskap på en eller flera barnfamiljer just för att det finns så många bra lösningar för att barn och vuxna kan ha det mysigt och roligt ihop!

Mountain Lodge är en naturlig mötesplats i Livigno.Mountain Lodge är en naturlig mötesplats i Livigno.

#3 Carosello 3000 Restaurant ligger precis vid huvudliften

Nu kommer vi slutligen till det tredje matstället, nämligen Carosello 3000 restaurant som är utformat för att uppfylla alla skidåkares olika behov.

För den som bara ska ta ett snabbt stop för något enkelt att äta, så är detta stället perfekt. Det är enkelt att komma till, då det ligger vid en av huvudlifterna på Carosello sidan och det finns en restaurang med självbetjäning om du snabbt vill ut i pisten igen!

Ett annat alternativ är snack-baren där du kan få tag på allt möjligt gott, som till exempel pizza, hamburgare och korv med bröd.

På Carosello finns det också en suverän Spaghetteria som serverar genuin italiensk pasta, kanske för den som vill sitta ned lite längre och njuta av en riktigt god måltid.

Gourmet, drinkar och tiramisu

Om du istället är sugen på en lite mer ordentlig bit mat så har du också hittat rätt. Här kan du nämligen också sätta dig till dukat bord på en gourmet restaurang som erbjuder otroligt god mat och utsökta lokala viner. Det är lite dyrare, men definitivt värt det!

Man kan tro att det knappt finns plats för mer härinne, men det finns även en härlig bar där du kan njuta av både drinkar och desserter. Det är nästan ett måste att äta äkta tiramisu när du är i Italien, och här kan du få den absolut bästa jag har smakat hitillsl. Mums!

Du behöver aldrig oroa dig för att det inte finns tillräckligt med plats på detta härliga ställe. Det finns nämligen plats för hela 1800 personer! Det hela är uppdelat mellan de olika ”avdelningarna” men det finns alltså plats för alla, 600 personer inomhus och 1200 utomhus.

Musiken är igång hela veckan

Förutom god mat så bjuder Carosello även skön musik. En DJ (ofta från Afterskistället Stalet som ligger längre ner) spelar musik varje onsdag och söndag. Det är riktigt härlig stämning som alla kan ta del av, både i skidområdet och i restaurangen.

Utöver detta så kan du dessutom sjunga med till livemusik här på både måndagar, tisdagar och torsdagar.

Så det är ingen brist på varken underhållning eller av ett brett urval av mat och annat gott!

Antingen tar du dig hit på egen hand, eller också kan du följa med oss på vår gemensamma pistvisning (som jag tidigare nämnde) där vi även visar vägen hit!

På Carosellos terrass så kan 1200 matgäster äta i solen tillsammans! På Carosellos terrass så kan 1200 matgäster definitivt knökas ihop.

Jag hoppas att min lilla guide kommer till hands när det kurrar i kistan när du är i Livigno nästa gång!

Ha det bra så länge och Buon Appetito!

Mikkel, Marcus och Alexandra
Nortlander guider i Livigno 2013/14

Kategorier: Livigno, Restauranger

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen