nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

5 anledningar att välja Obertauern

Upplagt av Camilla Folkeson den 2019-okt-02 16:27:00
Obertauern är känt för att vara en av Österrikes mest snösäkra skidsportsbyar, trots det är det inte många svenskar som hört talas om den - och det är ju verkligen synd (för dem).
 
Här är 5 anledningar varför du borde pricka av Obertauern i i din lista över besökta skidorter.

1. Obertauern är uppbyggt omkring skidåkningen

Det är inte någon nyhet att många skidorter är uppbyggd runt skidåkningen. Frankrike har flera exempel på destinationer, som byggts enbart i syfte att tillfredsställa skidturisternas krav till närhet till pisten.

Sådana slags byar är kanske oftast inte de mest charmerande, men det är verkligen inte dumt att ha skidåkning precis utanför hotelldörren. 

I Österrike har det däremot alltid varit de charmerande bergsbyarna som lockat skidtokiga svenskar.  Vad är det då som gör Obertauern lite extra speciellt? 

Här får du det bästa av två världar! Obertauern har den perfekta mixen av österrikisk charm och fransk komfort. Charmen och afterskin är definitivt österrikisk, men du har fortfarande den franska närheten till pisterna. 

nortlander-obertauern-ski-by-nat

TIPS: Det är en perfekt familjedestination, eftersom du och dina barn snabbt kan komma till och från hotellet med ski-in / ski-out. 

2. Högst belägna skidort i Salzburger-området

Nortlander älskar vi höjder. Högre höjd innebär nämligen i grund och botten mer stabila snöförhållanden, och det gillar vi.  

csm_bergbahnen_obertauern_f463da1464

Obertauern ligger på 1.740m höjd, vilket betyder att det är snösäkert.

3. Åk på dagsutflykt till Tauern Circuit

Vem älskar inte att åka på en dagsutflykt där man verkligen får möjlighet att maxa sina skidkunskaper? Området Tauern Circuit har en charm och värme som tilltalar alla typer av skidåkare, oavsett om du är nybörjare eller expert.

Valmöjligheterna är många, så oavsett om det är gröna, blå eller röda pister du vill ha, finns det något för dig. Tauern Circuit erbjuder också ännu mer utmaning utanför pisterna, med lavinkontrollerade nedfartsområden. Det finns med andra ord något för alla!

4. Det perfekta valet om du reser med barn

Som tidigare nämnt, är avstånden mellan hotellen och Obertauerns pister aldrig långa.  Med det sagt - du slipper fullproppade skidbussar eller långa promenader med pjäxor.

Dessutom ligger byn som ett center med pisterna runt om sig. På så sätt är det väldigt lätt för dig och familjen att stämma träff med varandra för t.ex. lunch utan att ni behöver följas åt nedför backarna hela tiden. Det gör det idealt för grupper där inte alla är på samma nivå. 

csm_familienurlaub_winter_obertauern2_00a520505b

Obertauern är ett perfekt val för barnfamiljer.

Det finns också många erbjudanden till dig som reser med barn - det är t.ex. gratis liftkort för barn under 5 år när de är tillsammans med en vuxen.

Du kan läsa mer om Obertauern här.

5. Afterski på österrikiskt vis är inget annat än fantastiskt

Österrike är allmänt känt för sin afterski, där fullvuxna män och kvinnor skrålar med i sånger de i sin vildaste fantasi aldrig skulle lyssna på hemma.

Obertauern är inget undantag. Här hittar du timmerstugor och barer både uppe i backen, och runt omkring i byn, som garanterat kan få dig på festhumör när dagens skidåkning är avklarad.

Pröva till exempel Qu-Bar. Jag har själv inte prövat baren, men jag har från säkra källor hört att både stämningen och ljudnivån är hög.

En annan form av afterski är byns upplysta pist, där du 2 gånger per vecka har möjlighet at åka ett par extra turer efter mörkrets inbrott.

csm_apres_ski_obertauern_fd425e5ad0

Testa den klassiska österrikiska afterskin.

Ytterligare en anledning till att besöka Obertauern 

I Obertauern hittar ni vårt populära hotell Marietta, som erbjuder hög standard, komfort och 100 meter till pisten. Skäm bort dig själv med fina rum, god mat och en vistelse i det avkopplande spaområdet.  

För säsongen 19/20 har vi fått en ny hotellchef, faktiskt den yngsta någonsin. 24-åriga Emilie Kjærgaard ser otroligt mycket fram emot att få ta emot alla fantastiska gäster och tycker att det inte finns något bättre än att arbeta i Alperna.  

  • Sättet man arbetar på i Alperna är helt fantastiskt. Varje morgon när jag vaknar är mitt syfte med dagen att se till att alla mina gäster är glada och att de har en härlig skidsemester. Det är svårt att hitta ett jobb som liknar detta i Skandinavien och jag älskar att mitt personliga intresse för service och arbete smälter samman.  

Men det bästa av allt är att du kan njuta av ett fyrstjärnigt boende, utan att det kostar en förmögenhet.

Läs mer om hotellet här

 

Läs relaterade blogginlägg:

Kategorier: Obertauern, Marietta

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen