nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

5 upplevelser i Avoriaz

Upplagt av Angelica Svensson den 2019-aug-13 10:00:00

Av: Guiderna i Avoriaz, vintersäsongen 2018/2019

Avoriaz är känt för två saker, den speciella arkitekturen och fantastisk skidåkning. Här kan du vara säker på att komma i vinterstämning.  Avoriaz är en mysig och helt bilfri by där du tar dig runt på skidor, till fots eller med häst och släde - en magisk upplevelse i sig. Det är en by som är lätt att bli förälskad i. Vad mer kan man uppleva i detta vackra vinterparadis?

©Avoriaz 1800 (2)

Massor av pistkilometer 

Avoriaz är belägen mitt i Portes du Soleil, ett enormt skidområde som löper hela vägen till Schweiz. Orten består av ett sammankopplat område med hela 650 km pister att njuta av. Oavsett var du bor någonstans i byn så har i stort sätt varje boende ski-in / ski-out. Det betyder också att det är perfekt för alla sorters skidnivåer, oavsett om du är nybörjare, om du reser med barnen eller om du är självaste Gunde Svanskidåkning - detta är en ort för alla!

Det finns ett trevligt nybörjarområde där det finns plats för alla som vill prova på skidåkning för första gången. Här finns också en skidbana som har använts damernas vinter-OS flera gånger och slutligen finns den berömda "Le Mur" som du hittar i Schweiz. Kort sagt, ett bra ställe som är svårt att få nog av! Detta kan minst sagt bekräftas av våra många stamgäster eftersom flera av dem har varit här i över 20 år. 

©Village Igloo - Avoriaz 1800 (10)

Igloo - bar och minihotell i pisten

Även om skidåkning verkligen är i fokus här i byn, har vi också några andra spännande saker man kan hitta här i Avoriaz. Vi har bland annat en igloo som erbjuder lite av varje. Här hittar du nämligen de vackraste isskulpturerna. 

Igloon har en trevlig bar så att du kan få förfriskningar när du behöver en liten paus under skiddagen. Om du behöver något mer som mättar i magen, har de också en trevlig restaurang som är välkänt för deras fondue. Detta är rekommenderas till alla ost-fanatiker.

Slutligen erbjuder de också möjlighet att tillbringa natten i pisten. Det finns endast 3 rum i deras igloo-hotell, så om det är något du önskar så rekommenderas det att du är ute i god tid. Oavsett vad, så är det väl värt ett besök! 

nortlander-avoriaz-2

Mer än bara skidåkning

Behöver du en paus från att åka skidor eller vill du bara vila musklerna efter en lång dag i backarna, har vi även "Aquariaz". Det är den största vattenparken du kan hitta uppe på 1800 meters höjd. Här finns något för alla åldrar, inklusive vattenrutschbana, lekland, klättervägg, relax-område, och sist men inte minst en utomhusjacuzzi, som alltid är en hit för de vuxna. Här kan man sitta och njuta av det vackra snölandskapet och den friska alpinluften medan man kopplar av i det varma vattnet. 

Om du vill ha den lyxigare typen av wellness rekommenderar vi "Deep Nature" som ligger i Avoriaz's nyaste del Amara. Här finns möjlighet att koppla av i bastun, ångbastun, upplevelsedusch och utomhusjacuzzi. Deep Nature erbjuder också ett brett utbud av behandlingar om du verkligen vill skämma bort dig själv eller din partner. De har allt från ansiktsbehandling, kroppsskrubb och klassisk massage till både manikyr och pedikyr. Kort sagt, allt du kan önska dig för att få påfyllning av ny energi innan du lämnar detta paradis.

©SCALP - Avoriaz 1800 - Aquariaz (16)

Aktiviteter för stora och små

Om du har ett spel-och leksinne rekommenderas det att du besöker bowlinghallen "Le Strike". Här hittar du inte bara bowling men även allvärldens spel som biljard, basket, dart och arkadspel. Således är detta en perfekt plats för dig som reser med barnen eller dig som vill utmana vännerna på ett par spelomgångar. Det finns också tillgång till "Le Roc" som är en av stadens bättre lounger, där det också är möjlighet att få något gott att äta eller prova några av deras välkända cocktails.

la-Cabane-Web

Matställen

När det kommer till maten finns det ett helt smörgårdsbord att välja mellan, för är det något fransmännen kan, så är det att laga mat. Men om du inte är så glad för fondue och ostraclette som fransmännen, så finns det massor av valmöjligheter. Det gäller både på pisten och i själva byn. På pisten finner du den svensk/fransk-ägda restaurangen “Mamo´s Café”. Det är ett perfekt stopp när man behöver en liten paus i loppet av skiddagen. På kvällen rekommenderas det starkt att njuta middagen på en av de fantastiska restaurangerna. Till exempel så kan “La Cabane” starkt rekommenderas. Den är välkänd som ett av byns bästa ställen, och frågar du en av de lokala var du ska gå någonstans så kommer detta helt säkert vara ett ställe som det pratas om. Här finns läcker mat och du äter i en vacker omgivning ned duktiga musiker som spelar musik i bakgrunden. 

Om du vill ha fler tips så är du välkommen att fråga våra duktiga guider som mer är gärna delar med sig av sina bästa tips. 

Är du lockad över att åka till Avoriaz? 

Skidresor till Avoriaz

 

Kategorier: Avoriaz, Alperna, Nortlander, Mer än bara skidåkning

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen