nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Därför ska du boka en skidinstruktör till din nästa skidsemester!

Upplagt av Anna Knutsson den 2017-maj-08 12:00:51

Boka en skidinstruktör?

Du kan ju åka skidor. Du har ju inte har fått skidundervisning sedan du var liten. Men vem säger att du är färdiglärd bara för att du kommer fortast ned eller aldrig trillar?

Det finns nästan ingen roligare än att lära sig något nytt eller bli bättre på något enligt mig. Men om du inte håller med, kan du lika gärna sluta läsa nu…

Att åka skidor med en skidinstruktör ger bättre teknik och en smidigare dag, du får även chansen att se skidområdet med helt nya ögon.

Här kommer 5 grunder till varför ett par timmar med en skidinstruktör kommer att lyfta din skidsemester.

En skidinstruktor kan hjalpa dig pa mange vis.

En skidinstruktör kan hjälpa dig på många vis.

1. Du skonar din kropp med en bättre teknik och rätt utrustning

Få skidåkare lägger tillräckligt med tid eller energi på att komma i god form inför skidresan. Och även om de gör det, så hjälper det inte om de inte har den riktiga tekniken på pisten!

En dålig teknik tär ordentligt på lårmusklerna, vilket betyder att du efter ett par timmar på pisten behöver hålla en lång lunchpaus och vila dina ben.

Oavsett om du är nybörjare, medel eller expert på pisten, betyder en bättre teknik nästan alltid en bättre skidåkning som gör att du orkar åka längre. Och när du orkar åka längre, så fortsätter du att öva och förbättra din skidåkning!

En skidinstruktör kan också hjälpa dig med att göra en ärlig bedömning om din skidutrustning är den bästa för dig. Ibland kan ett byte av skidor eller pjäxor vara det som gör skillnaden!

Tänk du kanske har åkt runt med för långa stavar hela ditt liv!

Om du vill veta mer om skidutrustning, så har jag faktiskt skrivit ett inlägg om detta tidigare som du kan läsa här.

Fa hjalp med bade utrustningen och tekniken.

Få hjälp med både utrustningen och tekniken.

2. Du undviker liftköerna och får mer tid på pisten

En av de härliga fördelarna med att åka med skidskola eller skidinstruktör är förturen vid liften. Tro mig, det är en riktigt härlig känsla att glida förbi hela liftkön.

Under högsäsongen betyder detta extra mycket, då du lätt slipper en timmes kö-tid om dagen genom att åka med en skidinstruktör.

3. Du är aldrig ensam med en skidinstruktör

Det är alltid kul att dela erfarenheter och socialisera. Närvaron av en skidinstruktör kommer att ändra hela din dag till det bättre.

Det är kanske mest uppenbart att detta är en bra idé när du är solo. För så har du någon att dela upplevelsen med. Men familjer och grupper har faktiskt också något att hämta i form av en positiv och skön stämning!

Du behover inte vara ensam om du inte vill.

Du behöver inte vara ensam om du inte vill.

4. Du hittar den bästa snön

Vart hittar du den bästa snön på denna tid på året, vid detta väder eller tid på dygnet?

Det vet högst troligt din skidinstruktör. Denna person vet var snön ligger kvar när solen har stått på länge, vilka svängar som är isiga eller var du fortfarande kan hitta orörd pist efter lunchtid.

Har du otur och får dålig sikt på grund av dis eller snöfall, så kommer din skidinstruktör extra bra till hands. Han kan pistkartan som ett rinnande vatten! Så du behöver inte oroa dig för att hamna i granndalen i slutet av dagen för du missade att en högersväng!

Skidinstruktoren vet var du far den basta skidakningen.

Skidinstruktören vet var du får den bästa skidåkningen.

5. Du undviker “turistfällorna” och lär något nytt

Det är inte bara när det kommer till pist, teknik och snö som din skidinstruktör har expertkunskap. Han vet också var de bästa ställena att luncha är! Kanske känner han till ett lite halv-hemligt ställe som inte finns med på pistkartan ännu?

Många gånger kan han genom sina kontakter fixa ett bord på en av de populäraste uteserveringarna, där du som privatperson inte har en chans.

I samband med lunchen får du även det senaste skvallret om kändisar som har varit på skidsemester här eller kanske vilka de hetaste trenderna inom skidvärlden är just nu.

Listan med samtalsämnen är oändlig. Och även om din skidinstruktör kanske inte är historiker eller forskare, så kommer han ha massvis av matnyttig information som kommer att göra din skidåkning mycket bättre.

Hitta undangomda smultronstallen och undvik de packade turistfallorna.

Hitta undangömda smultronställen och undvik de packade turistfällorna.

Har jag glömt något?
Har du erfarenhet av att åka skidor med en skidinstruktör som du vill dela med dig av? Kanske har du en specifik lärare eller skidskola som du vill rekommendera? Så är det bara att dela med dig i kommentarsfältet under!

Anna Knutsson
Marketing Assistant Nortlander Ski-Tours

Läs relaterade blogginlägg:

Glöm inte bort att anmäla dig till vårt nyhetsbrev nedanför och få massa intressant läsning, erbjudanden eller andra nyheter direkt i inkorgen. Du kan själv välja vad du är intresserad av!

Kategorier: Fun facts, Tips

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen