nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Därför passar Alperna för nybörjare

Upplagt av Alicia Larsson den 2020-nov-18 12:56:38

Är det första gången du ska åka skidor?  Och dessutom i Alperna?

Grattis! Då har du verkligen något att se fram emot.

Vi har alla varit nybörjare. Det kan vara frustrerande och läskigt att testa något nytt - men känslan när man har väl har provat är oslagbar!

Antalet av förstagångsåkare bland skidåkare växer, vilket innebär att du inte behöver känna dig ensam om att vara ny. Skidåkning är nämligen en fantastiskt rolig utomhusaktivitet som är lika mycket träning som det är en upplevelse. Det är även ett perfekt tillfälle att resa med familjen och träffa nya människor.

SKIDRESOR FÖR NYBÖRJARE

Här kommer fem anledningar till varför Alperna passar för nybörjare.

02_skiamademademyday_aufladen_dorfgastein

1. Skidåkning för alla nivåer

För den som ska åka skidor för första gången kan det kännas läskigt att åka på stora berg och i långa pister. Men var lugn - i Alperna finns det varierad skidåkning som passar för både nybörjare och mer erfarna skidåkare.

Många skidområden erbjuder breda nedfarter med gott om plats för alla, samt har ett stort utbud av blåa och gröna pister med mindre lutning. I Alperna kan du lära dig att åka skidor i din egen takt och  när du börjar känna dig mer säker finns det även riktigt bra möjligheter för att vidareutvecklas i den takt du själv vill.

TIPS: Starta lugnt! För att få en rolig skidupplevelse så bör du börja i barnområdet där de finns lättare pister för mindre vana skidåkare.

Val-d-Isere-Ski-Destination-11-kopi

2. Mysiga skidorter

I Alperna får du en skidsemester med fokus på umgänge, skidåkning och snötäckta berg. Det finns många bra skidorter där du med all säkerhet kan komma igång med ditt skidåkande på ett tryggt och lugnt sätt. Allt för att du ska få den bästa upplevelsen!

Jag har valt ut några skidorter som passar lite bättre för den lite mer oerfarne skidåkaren. Gemensamt för dessa skidorter är att du ska få en avslappnad skidresa med nybörjarvänliga pister, mysiga alpbyar och vackra omgivningar.

TIPS: Ta en välförtjänt paus emellanåt! Glöm inte att njuta av din skidresa och unna dig något gott att dricka på av alla fantastiska solterrasser med utsikt över bergen.

Wagrain - Österrikisk pärla för hela familjen med skandinavisk skidskola.

Zell am See - Perfekta förutsättningar för nybörjare med snösäker skidåkning.

Alpe d'Huez - Njut av sol och snö samt nybörjarvänliga pister som utgår från byn.

3 Zinnen - Få en avkopplande skidsemester i fina omgivingar med varierad skidåkning.

Zillertal Nortlander restaurant

3. Sol, snö och vackra alpvyer

Oavsett om det är första gången du ska åka skidor eller inte så är Alperna en perfekt semesterresa. Alperna erbjuder nämligen en vinter med mängder utav snö och sol - vilket är en stor skillnad från våra slaskiga och mörka vintrar hemma i Sverige.

Blicka ut över snötäckta berg var du än är och njut av häpnadsväckande utsikt. Jag lovar, du kommer inte bli besviken! En skidsemester i Alperna passar alla: stora som små, nybörjare som experter.

TIPS: I Alperna är solen stark så glöm inte solkrämen! Följ vår väderstatistik här och håll dig uppdaterad hur vädret ska bli på din skidort. 

Zillertal Nortlander skiing

4. Aktiviteter för alla

Skidåkningen är givetvis en stor del av en semester i Alperna. Men det finns många andra vinteraktiviter utanför pisten som gör att du kan variera skidåkning med annat.

För dig som vill vara aktiv finns det möjlighet att testa på längdskidåkning, skridskoåkning, kälkåkning, vinter hike, vandring med snöskor etc. Eller varför inte åka häst och släde i en snötäckt miljö?

Det finns även mängder med aktiviteter som inte involverar snö. Besök kulturella sevärdheter, träna i sporthallar, ha en rolig stund i äventyrsbad, shoppa loss eller koppla av på ett mysigt spa. Beroende på vilken skidort du besöker kan du välja utifrån din egen smak och tycke.

TIPS: Efter en lång dag i backen kan tröttheten smyga sig på. Då kan ni passa på att göra en lugnare aktivitet som innebär att äta god mat och dryck. Luta er tillbaka och smaka på traditionella maträtter med lokala råvaror på någon av alla restauranger i Alperna!

5. Skidskola och skidutrustning

A och O för en lyckad första skidupplevelse är att du ser till att ha rätt utrustning. En utrustning som passar dig, dina kunskaper, och även underlaget är viktigt för alla, inte bara när det kommer till skidåkning för nybörjare.

Gör det enkelt för dig själv och hyr din skidutrustning i samband när du bokar din skidresa till Alperna. På så sätt kan du få vägledning vilken som är den rätta utrustningen för din nivå.

När det kommer till skidskola rekommenderar jag verkligen alla nybörjare, oavsett ålder, att boka en skidlektion med en duktig skidinstruktör som lär dig alla grunder. På alla våra resmål erbjuds engelskspråkig skidskola, och på flera skidorter kan man även välja att få undervisningen på skandinaviska.  

TIPS: Du kan hyra skidutrustning i samband med din bokning - läs mer här. Det gäller även skidskolan! Boka din plats på skidskolan hemifrån för att vara säker på att få en plats - läs mer här. 

2019_Maiskogel_Ski3

En minnesvärd skidsemester i Alperna väntar! Du kommer garanterat få en hel del skrattattacker när du känner dig som "bambi på hal is" första gången du står på skidor.

Vi finns här för dig för att du ska få en så bra skidsemester som möjligt. Kontakta oss så berättar vi mer och hjälper dig att hitta det perfekta resmålet.

Varmt välkommen till skidvärlden!

 

Kategorier: Alperna, nybörjare

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen