nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

De 3 bästa restaurangerna i Zell Am Ziller - du kan aldrig gissa vad vi tävlar om på det ena stället!

Upplagt av Ebba Hasselberg den 2014-okt-01 21:43:51

Att äta god mat är en naturlig del av en semester.  Jag skulle till och med gå så långt och säga att det är något av det viktigaste när det kommer till en lyckad skidresa.

Detta är kanske specifikt för mig, men när jag blir riktigt hungrig så blir jag en helt annan person, något som kan vara irriterande för både mig och min omgivning.

Låter det bekant?

Det är därmed viktigt att du alltid har en god måltid som väntar på dig runt hörnet när det börjar kurra i kistan.

Helheten är viktig - följ mina tips och du blir garanterat nöjd

Nu finns det förstås många bra restauranger i Zell am Ziller, men det är såklart vissa som kan sätta guldkant på din skidresa som du borde känna till, eller hur?

Därför har jag skrivit ner dem till dig här.

Inte för att det är de mest extravaganta ställena med den lyxigaste maten, utan för att de serverar otroligt god mat och har ett unikt koncept, som andra ställen kanske inte har.

1. Kreuzwiesen Alm i Zell Am Ziller

En av restaurangerna som du bara MÅSTE besöka heter Kreuzwiesen alm.

Kanske inte det enklaste namnet att varken komma ihåg eller att uttala, så fokusera istället på var du kan hitta denna pärla. Den ligger vid pist 16/17.

Här hittar du några av Zell am Zillers bästa hemgjorda pizzor!  Tänk dig en pizza som precis lämnat ugnen, rykande varm och med krispiga kanter, som dessutom kommer att avnjutas på en altan som är dränkt av solsken. Vilket drömscenario!

Här är terrassen, nu saknas bara de där omtalade pizzorna.Här är terrassen, nu saknas bara de där omtalade pizzorna!

Du får ta med dig recepten hem

Det skulle väl vara pricken över i:et om du efterföljande fick smaka på en av husets hemgjorda snaps för att värma bröstet och få med dig de hemliga familjerecepten hem?

Ok, så hemliga är de kanske inte, för du får ju trots allt lov att ta dem med dig hem. På så vis kan du enkelt återskapa den där goda måltiden du åt på semestern och drömma dig tillbaka!

Kreuzwiesen Alm har kanske inte det bredaste urvalet på menyn, men de rätter som finns är lagade med en massa kärlek och kvalitet. Jag kan lova dig att det smakar minst lika gott som det ser ut.

Så styr skidorna mot pist 16/17 när du är sugen på en otroligt god måltid, serverat av trevlig personal ute på den där mysiga soldränkta altanen.

2. Rosi’s Schnitzelhütte

Här kommer stopp nummer två som jag hintade om tidigare, så nu kan vi se om du gissat rätt. Rosi’s Schnitzethütte vid pist 18 är inte mindre än vad det låter som, nämligen en schnitzel stuga!

Detta är långt ifrån ett ställe där maten är så exklusiv att man bara förstår hälften av orden på menyn. Det är däremot det stället man skall besöka om man vill utmana sin kompis på att försöka äta en jätte-schnitzel. Och då menar jag verkligen JÄTTE. Den väller över hela tallriken!

Tror du att detta är en match för dig?Tror du att detta är en match för dig?

Jag skämtar inte när jag säger att försöka äta upp en hel schnitzel på Rosi’s är en upplevelse du inte glömmer i första taget.

Denna schnitzel är inte att leka med!

Hit tar jag ofta våra gäster och utmanar dem på en schnitzel-ätartävling... Och vem vinner undrar du? Det är såklart den rutinerade guiden som kan äta mest!

“Är det verkligen meningen att vi skall kunna äta upp allt det här?”

Nej, det är ingen som tvingar dig, och det är inte ofta man lyckas göra ett imponerande försök innan man har nått sin bristningsgräns. Detta schitzelmonster skulle ju trots allt nästan kunna mätta en mindre familj.

Det krävs att du både är i god form OCH är tävlingsinriktad. Tävlingen börjar nämligen redan innan maten har kommit på bordet, då att fånga servitörens uppmärksamhet och att få honom att servera just dig först, är en del av tävlingen.

Så får du din mat först

Tävlingen börjar som sagt med att fånga servitörens uppmärksamhet. Han kommer in i ett av de mysiga, små rummen och hojtar att det är schnitzlar på ingång. Så är det bara upp till dig att fånga hans uppmärksamhet för att få dem serverade till just ditt bord först. Alla knep är tillåtna!

Det är inte det lättaste alla gånger, men det slutar ofta med en riktigt kul historia att återberätta till de andra när du kommit hem. Det är så unika och roliga scenarier varje gång och de flesta gäster menar att det var det roligaste de gjort under veckan.

Utanför Rosi’s SchnitzelhütteUtanför Rosi’s Schnitzelhütte

Så vad får du på Rosi’s?

  • Proppfull mage
  • Utsökt schnitzel
  • Supermysig autentisk miljö
  • Utsikt över Zillertal på den soliga altanen
  • Roliga minnen om kampen för din mat

När du besöker Zell Am Ziller så får du bara inte gå miste om denna unika matupplevelse. Och nej, var nu inte orolig över att du antagligen inte orkar äta upp, för dom tar det inte personligt!

3. Larmach Alm “aka” Kycklingstugan

Det sista ställe jag vill rekommendera ligger vid pist 2, omkring det vackra Köningsleiten.

Restaurangens officiella namn är Larmach Alm, men den kallas ibland för olika smeknamn. Jag döpte till exempel om det till “Kyckling-stugan” och det är det som stället är mest känt som för oss guider.

Du behöver i stort sett inga tillbehör med kyckling som denna…Du behöver i stort sett inga tillbehör med kyckling som denna…

Den spröda kycklingen serveras med krispiga, gyllene pommes och kanske till och med en väl-kyld Zillertal öl.

Stället har inte fått smeknamnet kycklingstugan för ingenting. Det är en otrolig syn att kliva ut på deras altan som är full av grillad kyckling. Och helt ärligt, finns det något som doftar bättre än perfekt nygrillad kyckling?

Kycklingen här är utan dess like, och det finns många olika rätter och kombinationer att välja på. Men det är inte bara maten som gör att stället är värt ett besök…

Njut av kycklingen med den bästa utsikten i Zillertal

Restaurangens läge är verkligen perfekt. Här har du utsikt över Gerlossen sjön som sträcker sig ända ut i bergen. Släng på en halv grillkyckling och en massa sol och så har du en fulländad lunch-paus.

Det kanske låter lite töntigt, men om du verkligen älskar alperna precis som jag gör, så blir du nästan helt salig av att titta ut över fridfulla Zillertal med en smarrig kyckling på tallriken. Du måste bara se det…

Det snöar så mycket i Zell am Ziller att sjön ibland har ett snötäcke över sig.Det snöar så mycket i Zell am Ziller att sjön ibland har ett snötäcke över sig.

En rolig detalj är att restaurangen har byggt en liten rutschbana som leder ut från stället. ‘Varför då’ kanske du nu frågar dig?

Du vet själv hur svårt det kan vara att gå upp och ner för branta trappor när man har pjäxor på sig... Hur man är livrädd för att slira till och hur man börjar överväga att kasa sig ner steg för steg…

Till alla barns glädje (och låt oss vara ärliga: vi har ju vårt glada barnasinne kvar) så har de byggt en rutschbana – och löst problemet!

Så det är bara att kana iväg, och håll upp händerna i luften om du vågar!

Det finns såklart många flera andra restauranger med välsmakande mat i Zillertal Arenas fantastiska område, men det är just dessa tre som jag tycker att du bara måste besöka.

Ebba, Simon och Signe
Nortlander guider i Zell am Ziller 2013/14

PS. Tycker du att det finns bättre ställen eller restaurangkoncept i Zell am Ziller så är du välkommen att dela med dig av dessa i kommentarfältet nedan!

Kategorier: Zell Am Ziller, Restauranger

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen