nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Det bästa av det bästa i Val d'Isère

Upplagt av Angelica Svensson den 2019-maj-27 11:23:36

Val d'Isère är en fin by med många fina och exklusiva hotell. Här finns det bästa av det bästa när det kommer till skidåkning, mat, aktiviteter och boende. Det finns faktiskt inte något som Val d'Isère  levererar som inte är i toppklass. 

Skidomradet-i-Tignes-och-Val-dIsere-formar-tillsammans-LEspace-Killy-1

Espace Killy

Val d'Isère ligger i skidområdet Espace Killy som även är en del av Tignes. Området har något för alla nivåer och högsta punkten är på 3456 meters höjd vid glaciären La Grand Motte. Här finns det även möjlighet för off-pist i sällskap med en utbildad instruktör.  

repas-6-mains-atelier-edmond-benoit-vidal

Fransk Gastronomi i världsklass 

I Val d'Isère finns det många välkända och kvalitativa restauranger. Flera av dessa restauranger är med i Michelinguiden 2019. Den mest kända är L’Atelier d’Edmond som har två Michelinstjärnor. Med sina kreativa och gastronomiska rätter anses denna restaurang vara en av de bästa i hela skidområdet.  

En annan restaurang är Le Table de l’Ours som ligger på det 5-stjärninga hotellet Les Barmes de l’Ours. Denna restaurang har en stjärna i Michelinguiden och är känd för sin kreativa och moderna tappning på mat.   

afterski_la_folie_douce_fabian_wester1-1

Hungrig eller törstig på pisten? 

Det finns även fantastiska matupplevelser på pisten. Runtom i skidsystemet Espace Killy finns det välkända restauranger som Edelweiss, Le Refuge de Soloise, Le Peau de Vache. Här kan du garanterat få en smakfull och mättande lunch. 

Det mest pampiga och välkända afterski i Val d'Isère är La Folie Douce. Denna festliga afterski lever upp till sitt rykte om att erbjuda dig ditt livs bästa festupplevelse i backen. Här förekommer det sånguppträden, shower och champagne-regn.  

scooter-1

Klara, färdiga.. 

Aktivitetshallen Centre Aquasportif erbjuder allt från en stor simhall, spaavdelning till en sport- anläggning med en klättervägg. Här får man gratis inträde för en dag om man har ett liftkort. 

I Val d'Isère finns det även möjlighet till att köra snöskoter samt att testa på snowracing på BMW:s egna bana.

Hotel-le-Blizzard-Val-dIsere-Spa

En avslappnad stund 

På många av de exklusiva hotellen i Val d'Isère finns det stora spaavdelningar. Här kan man ta en välförtjänt paus från skidåkningen eller en massage för att mjuka upp musklerna. Vi rekommenderar en massage på 5-stjärninga hotellet La Mourra eller en simtur i utomhuspoolen på Le Blizzard

Val d'Isère erbjuder det absolut bästa av det bästa. De finaste hotellen, den godaste maten och ett skidområde som ger en maxad skidsemester. Det är endast fantasin och plånboken som sätter gränser för vad Val d'Isère har att erbjuda.

Låter det intressant? Läs mer om fantastiska Val d'Isère HÄR.

Kategorier: Val d'Isere, Michelin, Upplevelser, frankrike