nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

En guides guide för din första semester i Canazei

Upplagt av Cecilie Krogh den 2015-sep-14 11:45:46

Planerar du din första resa till Canazei, kan du vara säker på att få en fin semester i denna fantastiska by, som bjuder på allt det som vi älskar och förknippar med Italien.

Du kanske redan har läst på en del hemifrån, och känner till att Canazei erbjuder ett av Europas största skidområden, och det säger inte lite!

Du kan pröva ett nytt ställe för din skidåkning varenda dag under veckan.

Vill du gärna ha lite mer information innan du anländer och inte är helt oförberedd när du ska ut i pisterna så kommer här en liten guide med 3 saker som vi guider tror kan vara bra för dig att veta.


canazeis_kannetecken_de_tre_topparna

Dessa tre toppar, “de tre systrarna”, är ett av kännetecknen för området omkring Canazei.

Sella Ronda – Ta dig runt i hela området

En tur hela vägen runt i alla dalarna är en tur runt Sella Ronda. Det finns två olika rutter, varav den ena är skyltat med orange och den andra med gröna markeringar.

För att få den bästa upplevelsen på skidor säger vi alltid att det bästa är att börja med den orangea rutten, eftersom den inte har lika många liftar och transportdelar som den gröna har.

Det är skyltat hela vägen runt så du kan absolut ta dig hela vägen runt på egen hand, men du är också mer än välkommen att tillbringa en dag i sällskap med oss guider och ta turen runt med oss. Det är bara att checka vårt veckoprogram när du ankommer för att se när vi har gemensam skidåkning på schemat.

sella_ronda

Hänger du med på vår gemensamma skidåkning lovar jag dig att du får se och höra alla rövarhistorier om byn :)

Har du åkt turen runt Sella Ronda och gärna vill uppleva de andra områdena som du får se när du gör turen, kan du alltid fråga oss guider. Vi är glada att få dela med oss av vår kunskap om vad som är mest värt att se och hur man lättast tar sig dit.

Piz Seteur

Har du tagit ut på Sella Ronda, så kommer du att komma förbi Piz Seteur, som definitivt är värt ett stopp. När du hoppar av liften står där (nästan alltid) massor med folk utanför en liten bar. Bakom baren står Helmuth, som med ett leende på läpparna ser till att du får dig något att dricka. 

Dessutom finns det läcker mat och massor av plats i solen!

helmuth_alskar_att_charmera_i_Canazei

Helmuth älskar att charma gästerna

Transport i byn

Byn är inte mycket större än att man kan promenera runt den. Om du trots det tycker det är för långt eller besvärligt kan du köpa ett busskort för 10€ för en hel vecka att utnyttja både på bussarna och det mysiga lilla tåg som kör runt i byn.

Busskortet kan du köpa i receptionen på de allra flesta hotell, och i annat fall hittar du det på turistkontoret mitt i byn.

Vi hoppas att du känner att du fått lite mer kött på benen inför din eventuella resa, och att du är sugen på att uppleva ett av Europas största skidområden.

Skulle du ha några frågor innan du beställer din resa till Canazei, är du alltid välkommen att kontakta kontoret på info@nortlander.se

Vi ses förhoppningsvis i Canazei

Hilda, Jakob och Cecilie
Nortlander-guider i Canazei 2014/15

Kategorier: Canazei

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen