nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

EUROPAS BÄSTA SKIDDESTINATIONER HAR KORATS …

Upplagt av Camilla Folkeson den 2018-jan-04 10:44:00

... OCH DU KAN BESÖKA ALLA - MED OSS PÅ NORTLANDER

På vår hemsida finner du, som bekant, våra 30 favoritdestinationer i Europa. Dessa skiddestinationer har vi valt ut, för att ge dig en härlig upplevelse i Alperna.

Men vilka destinationer är egentligen mest älskade i Europa? Den officiella hemsidan för de bästa skiddestinationerna i Europa, europeanbestdestination.com, har tillsammans med personer runt om i Europa röstat fram de absolut bästa skiddestinationerna för 2018.

I det här blogginlägget kan du läsa om vinnarna … och vi är extra glada över att de 5 topp-placeringarna består av våra destinationer!

1. Val Thorens

Guld för den absolut bästa skiddestinationen 2018 kammades hem av Val Thorens. Denna franska destination står högst upp på prispallen tack vare sin höga service-nivå och sin fantastiska infrastruktur. Det är heller inte första gången Val Thorens vinner pris... Destinationen har också rankats högst för snögaranti samt blivit utsedd som bästa destinationen för familjer.

Val Thorens levererar alltid en oförglömlig upplevelse och vi älskar denna klassiker i franska Alperna!

I Val Thorens erbjuder vi allt från prisvärda lägenheter till lyxiga chalets och boende på och på våra egenägda hotell. Under din skidresa till Val Thorens kan du uppleva allt från pulserande uteliv, till mat i Michelin-klass och barnvänliga aktiviteter.

Är du nyfiken på Val Thorens?

Säkra din plats till Europas bästa skiddestination här

2. Alpe d’Huez

Silvermedaljen för Europas bästa skiddestination 2018 ges till mysiga Alpe d’Huez. Denna franska destination erbjuder en oförglömlig upplevelse för ung som gammal – för nybörjare som proffs. Alpe d’Huez står på prispallen tack vare sin unika stämning och välfungerade infrastruktur.

2017 valdes Alpe d’Huez till Europas bästa skiddestination men får nu nöja sig med en andraplats. Resorten har även i 2017 utsetts till den bästa destinationen för familjer.  Vi älskar Alpe d’Huez tack vare sin toppade solstatistik och välgenomtänkta skidområde. Här kan du uppleva allt från Europas längsta svarta pist ”Sarenne” till mysig skridskoåkning och avslappnad stämning i byn.

Säkra din skidresa till Alpe d’Huez här 

3. Livigno

Bronsmedjalen som Europas bästa skidresort 2018 ges till Livigno. Det är första gången en italiensk skiddestination toppas i rankingen av europeanbestdestination.com. Livigno har klättrat upp på pallen tack vare sin perfekta kombination av skidåkning, avslappning och underhållning.

Vi har erbjudit resor till Livigno sedan flera år tillbaka och älskar destinationen för sina välpreparerade pister och italienska atmosfär. I den charmerande byn kan du äta gott på någon av byns 125 restauranger och spara pengar på Livignos skattefria shopping. Livigno passar även perfekt för barnfamiljer. Här erbjuder Nortlander vårt barnkoncept SnowKids, allt för att både barn och vuxna ska få ut de mesta av sin skidsemester.

Utforska allt om Livigno och boka din resa här

4. Montgenévre

På fjärdeplatsen för Europas bästa skiddestinationer finner vi Montgenévre. Denna franska pärla är en mycket uppskattad destination som blivit framröstad för sin fantastiska atmosfär och flertal av aktiviteter för barn. Här erbjuder vi på Nortlander skandinavisk skidskola för dig som reser med barn i vinter.

Den lilla bergsbyn genomsyras av en lugn och avslappnad atmosfär och har en vacker panoramautsikt från sin höjd på 1860 meter.

Vänta inte längre och boka din resa till härliga Montgenévre här 

5. Avoriaz

På femte plats finner vi franska Avoriaz! Det är tredje gången Avoriaz har vunnit pris i år, tidigare under 2017 har Avoriaz blivit utsedd som den bästa skiddestinationen för familjer och som bästa destinationen för snowboarders.

Denna franska by är vackert belägen på en lätt sluttande bergssida. Hela byn är bilfri och transporten sker med bandvagn eller hästsläde. Områdets 650 km pist passar ung som gammal, nybörjare som proffs.
Vill du uppleva Avoriaz gigantiska och prisbelönta skidområde i vinter?

Läs mer om Avoriaz här 

Källa:
https://www.europeanbestdestinations.com/ski/

 

Kategorier: Alpe d'Huez, Avoriaz, Livigno, Montgenevre, Val Thorens, Tips, Upplevelser

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen