nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Festival i bergen, nya pister och gastronomi i Frankrike

Upplagt av Camilla Folkeson den 2018-dec-20 09:57:43

Det är full fart i de franska Alperna denna vinter! För första gången genomförs den populära musikfestivalen Tomorrowland i Alpe d’Huez, nya pister öppnar och för den kvalitets-medvetna skidåkaren kommer smaklökarna kunna skämmas bort.

De fem franska bergsmassiven följer med i tidens trender och just därför är det Frankrike du bör bege dig till denna vinter!

 PhotoCredit_Atout FranceRobert Palomba

Festivalen Tomorrowland intar Alpe d’Huez

Upplev elektroniska namn såsom Afrojack, Armin van Buuren och Steve Aoki när destinationen under tre dagar bjuder in till en kombination av skidåkning och festival.

Ursprungligen har festivalen sina rötter i den Belgiska stad Antwerpen, men har tidigare också gästat Brasilien och USA där de stulit publikens hjärtan med hjälp av drömlika scenerier, utklädnad och fyrverkeri. 

Från den 13 till den 15 mars är det Alpernas tur när 30.000 festivalgäster och skidåkare intar de snöklädda bergen under benämningen ”Tomorrowland Winter: The Hymn of the Frozen Lotus” LINK.

Alpe d’Huez har för andra året i rad vunnit priset som ”Europas bästa skidort” och en biljett till Tomorrowland inkluderar ett liftkort till de populära pisterna. För mer information, besök tomorrowland.com.

Pröva de nya pisterna och utmana dig själv i offpist

Rutinerede skidåkare och livsnjutare har mycket att se fram emot i de franska Alperna.

Skidorten Vak d’Isère- Tignes har i höstas öppnat världens största gondollift, som svävar 3.032 m över glaciären Grande Motte och bjuder på en unik 360 graders utsikt över Alplandskapet.

En nyhet för säsongen är att glaciären kan utforskas på skidor.

PhotoCredit_Atout France_Franck Charel

På skidorten La Rosière, kan man som rutinerad skidåkare också pröva nya pister.

Här i december har man öppnat ”Espace San Bernardo” som är det nya området Le Mont Valaisan, där 5 nya röda pister är placerade. Här ges möjlighet för skidåkare att utmana sina tekniska färdigheter - både på pisten och utanför.

Gastronomi och skidåkning i världsklass

Världsmästerskapen i alpinåkning för både kvinnor och män gick av stapeln i Val d’Isère mellan den 7 – 16 december 2018.

Här fick man se smakprov på skidåkning i världsklass, när skidstjärnorna susade nedför de branta pisterna.

Om du är i Val d’Isère är alpbyn Le Fornet värt ett besök. Med sina gamla hus mixat med moderna stugor är atmosfären något helt speciellt.

Val d’Isère bjuder också in till gastronomi på hög nivå. Pröva till exempel 2 stjärniga Michelin-kocken Benoît Vidals mat, eller besök mästerkonditorn Patrick Chevallots som har 2 olika butiker med delikata kakor och bakverk.

Har jag fortfarande inte väckt ditt intresse? Så kanske denna video på den fransk-kanadensiska snowboarden Matt Charland kan få dig intresserad!

 

Kategorier: Frankrike

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen