nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Guide: 6 skidorter med minimal transfer-tid från flygplatsen

Upplagt av Michael Jensen den 2014-jul-22 12:22:07

Det är få saker som är tråkigt med en skidresa. Det skulle möjligtvis vara transfern från flygplatsen till destinationen.

Du känner säkert igen situationen av att kliva upp tidigt på morgonen, när du sen äntligen har landat och fått ditt bagage, så väntar 4-5 timmar i buss längs slingrande bergsvägar…

Här får du min Top 6 lista över destinationer med mindre än 2 timmars transfer:

Det är inte kul för varken barn eller vuxna med lång transfer från flygplatsen ZzzzzzDet är inte kul för varken barn eller vuxna med lång transfer från flygplatsen Zzzzzz.

Vi startar i omvänd ordning och börjar med den ”längsta transfer-tiden” först

Jag har precis bokat skidsemester för mig och familjen och det var med tanke på barnen som jag kom på att sätta ihop den här listan. Med andra ord, för att minimera restiden och göra resan behagligare.

För att hålla lite på spänningen så börjar jag med plats 6 på listan.

#6 Cervinia 1 tim och 34 min från Turin

Cervinia ligger endast 1 timma och 34 minutter från flygplatsen i Turin. Den största anledningen att Cervinia fick vara med på min Top 6 lista beror på att destinationen erbjuder skidåkning i både Italien och Schweiz.

Dessutom är det omkringliggande skidområdet också det högsta av de Italienska destinationerna, så du är nästan alltid garanterad en skidresa med fantastiska snöförhållanden.

#5 Sestriere 1 tim och 26 min från Turin

Italienska Sestriere är förmodligen mest känt för sitt värdskap av vinter-OS 2006, jag kan lova att det är en helt fantastisk skiddestination.

Man skulle kunna säga att det är en by där du får i princip allt till halva priset. Det är kanske egentligen bara skidområden i gamla Sovjet som kan matcha de låga priserna i Sestriere.

Dessutom får du här 400 km sammanhängande pister och allt ingår i ett enda liftkort!

#4 Montgenévre 1 tim och 22 min från Turin

Montgenévre i Frankrike är för många en ganska okänt skidort. Detta är ett perfekt ställe för familjens semester, om du vill ägna dig åt skidåkning, god mat och kvalitetstid med barnen.

Utöver den korta transfertiden, är denna franska skidpärla med på listan av tre skäl:

1. Idylliska omgivningar
2. 400 km pist
3. Barnvänligt

Le Chalet Blanc ligger vid foten av backarna i Montgenévre.Le Chalet Blanc ligger vid foten av backarna i Montgenévre.

Till sist måste jag naturligtvis rekommendera Nortlanders nya lyxchalet i byn. Det ligger med ett perfekt läge precis vid pisten, liftar och skidskola – som du förstår är detta ett fantastiskt val för en semester med barnen, och kan bokas till riktigt bra priser.

#3 Westendorf 1 tim och 7 min från Innsbruck

Så har vi kommit till Österrike, där Westendorf smyger sig en på en tredjeplats över destinationerna med kortast transfer-tid från flygplatsen.

Från Innsbrucks flygplats tar det endast 1 tim och 7 min, tills det att du är framme i Westendorf. Vi har själva inte Westendorf på programmet 14/15, men det er faktisk en riktigt trevlig by, som passar utmärkt för barnfamiljer.

#2 Sauze d’Oulx 1 tim och 5 min från Turin

Sauze d’Oulx är, för dig som inte känner till byn, en del av skidområdet ”Via Lattea”. Skidsystemet sträcker sig över skidbyarna Sauze d’Oulx, Sestriere samt Montgenévre och är över 400 kilometer stort.

Det häftiga med ”Sauze” är att största delen av området ligger under trädgränsen, vilket ger det en charm som du inte får på destinationer på hög höjd. Det ger dessutom också en bättre sikt under molniga dagar, vilket är ofta är uppskattat av mindre erfarna skidåkare.

#1 Vinnaren med kortast transfer från flygplatsen är …

Lofer är en liten Österrikisk skidby, som ligger ruskigt nära Salzburgs flygplats. 39 min är allt du behöver sitta i bussen eller bilen från flygplatsen innan du är framme i Lofer.

Lofer kan inte stoltsera som världens största skidområde, men med bara 39 min från flygplatsen är det en solklar vinnare när det gäller kortast transfer-tid. Du kan mycket väl jämförbar Lofer skidområden i Sverige och Norge, där man inte får lika många kilometer pist för pengarna.I gengäld är det å andra sidan väldigt mysigt och barnvänligt.

Vi bjuder på smörgås och vatten på transfern från flygplatsen

Som du kanske förstått är transfern från flyg platsen inte riktigt ”my cup of tea” Det beror väll främst på att jag ofta blir åksjuk i samma sekund som chauffören vrider om nyckeln och trycker på gasen.

Exakt därför strävar vi alltid efter att ha smörgåsar och vatten till alla gäster på transferbussarna, vilket alltid brukar vara uppskattat!

Jag hoppas du får användning för listan ovan, om du känner till andra bra områden med kort transfer från flygplatsen, så tipsa oss gärna i kommentarsfältet nedan!

Med vänlig hälsning

Michael Jensen, Nortlander Ski-Tours

Kategorier: Cervinia, Sauze d'Oulx, Sestriere, Montgenevre