nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Guide: 5 skidorter med minimal transfer-tid från flygplatsen

Upplagt av Michael Jensen den 2020-jun-25 12:22:00

Det är få saker som är tråkigt med en skidresa. Det skulle möjligtvis vara transfern från flygplatsen till destinationen.

Du känner säkert igen situationen av att kliva upp tidigt på morgonen, när du sen äntligen har landat och fått ditt bagage, så väntar 4-5 timmar i buss längs slingrande bergsvägar…

Här får du min Top 5 lista över destinationer med mindre än 2 timmars transfer:

Det är inte kul för varken barn eller vuxna med lång transfer från flygplatsen ZzzzzzDet är inte kul för varken barn eller vuxna med lång transfer från flygplatsen. Zzzzzz.

Vi startar i omvänd ordning och börjar med den ”längsta transfer-tiden” först

Jag har precis bokat skidsemester för mig och familjen och det var med tanke på barnen som jag kom på att sätta ihop den här listan. Med andra ord, för att minimera restiden och göra resan behagligare. Du kan också se alla transfertider på vår hemsida.

För att hålla lite på spänningen så börjar jag med plats 5 på listan.

#5 Sestriere - 1 tim och 45 min från Turin

Italienska Sestriere är förmodligen mest känt för sitt värdskap av vinter-OS 2006 och jag kan lova att det är en helt fantastisk skiddestination.

Man skulle kunna säga att det är en by där du får i princip allt till halva priset. Det är kanske egentligen bara skidområden i gamla Sovjet som kan matcha de låga priserna i Sestriere.

Dessutom får du här 400 km. sammanhängande pister och allt ingår i ett enda liftkort!

#4 Cervinia - 1 tim och 40 min från Turin

Cervinia ligger endast 1 timma och 40 minutter från flygplatsen i Turin. Den främsta anledningen att Cervinia fick vara med på min Top 5 lista beror på att destinationen erbjuder skidåkning i både Italien och Schweiz.

Dessutom är det omkringliggande skidområdet också det högst belägna av de italienska destinationerna, så du är nästan alltid garanterad en skidresa med fantastiska snöförhållanden.

#3 Ischgl - 1 tim och 20 min från Innsbruck

Så har vi kommit till Österrike, där Ischgl smyger sig in på en tredjeplats över skidorterna med kortast tranfertid från flygplatsen. 

Från Innsbrucks flygplats tar det endast 1 tim och 20 min tills du är framme i Ischgl. Här väntar otrolig skidåkning för alla nivåer och ett riktigt bra drag i byn. Afterski i en klass för sig!

#2 Sauze d’Oulx 1 tim och 15 min från Turin

Sauze d’Oulx är, för dig som inte känner till byn, en del av skidområdet ”Via Lattea”. Skidsystemet sträcker sig över skidbyarna Sauze d’Oulx, Sestriere samt Montgenévre och är över 400 kilometer stort.

Det häftiga med ”Sauze” är att största delen av området ligger under trädgränsen, vilket ger det en charm som du inte får på destinationer på hög höjd. Det ger dessutom också en bättre sikt under molniga dagar, vilket är ofta är uppskattat av mindre erfarna skidåkare.

#1 Vinnaren med kortast transfer från flygplatsen är...

St. Anton! St. Anton är ett riktigt skidmekka, dit du tar dig på drygt en timme. Skidorten ligger närmare bestämt cirka 1 timma och 10 minuters bussresa från Innsbrucks flygplats. 

St. Anton är helt klart ett av mina favoritresmål i Österrike, här finns allt man behöver på sin skidsemester. Inte bara är skidområdet med sin offpist helt otroligt, afterskin och stämningen är också bara något alldeles extra. 

 

Vägen till härlig skidåkning

Som du kanske förstått är transfern från flygplatsen inte riktigt ”my cup of tea” Det beror väl främst på att jag ofta blir åksjuk i samma sekund som chauffören vrider om nyckeln och trycker på gasen.

Men det är helt klart värt det - på andra sidan väntar ju fantastisk skidåkning!

Jag hoppas du får användning för listan ovan, om du känner till andra bra områden med kort transfer från flygplatsen, så tipsa oss gärna i kommentarsfältet nedan!

Letar du efter vinterns skidresa? Låt oss komma med ett reseförslag!

FÅ ETT RESEFÖRSLAG

Med vänlig hälsning

Michael Jensen, Nortlander

Kategorier: Cervinia, Sauze d'Oulx, Sestriere

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen