nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Ischgl - Alpernas afterskiparadis

Upplagt av Angelica Svensson den 2019-aug-28 10:00:21

Av: Guiderna i Ischgl vintersäsongen 2018/2019

Som en av Alpernas bästa juveler, ligger Ischgl gömd i den fantastiska dalen Paznauntal i Tyrol.

Ischgl har ett pulserande uteliv, stort utbud av afterskibarer och fantastiska skidbackar – en by som uppskattas av alla skidentusiaster! Här möter du ett fantastiskt landskap och ett livligt uteliv samtidigt på ett sätt som inte finns någon annanstans i Alperna. Det finns huvudsakligen tre skäl till varför vi anser att Ischgl är Alpernas paradis.

Ischgl

Skidområdet

Med 239 km skidbackar erbjuder Ischgl lite av allt. Pisterna är huvudsakligen röda, men bland våra favoriter ingår både blå och svarta sluttningar också i kollektionen. Liftystemet i Ischgl är ett av de mest sofistikerade i världen, vilket innebär att väntetiderna vid liftarna hör till de kortaste.

Till skillnad från andra österrikiska skidområden, erbjuder Silvretta Arena vackra, välskötta backar som sällan är bumpiga eller isiga. Bland guidernas blå pistfavoriter är det nummer 11 och 21 som kommer först. Samtidigt älskar vi de röda pisterna nummer 7 och nedfarten (nummer 80) till den schweiziska byn Samnaun. Bland de många svarta pisterna är några av bästa nummer 21 och den svarta delen av pist nummer 1. Dessa sluttningar är bara några av de många underbara skidbackarna i området.

Ischgl

Afterski 

Man kan inte snacka om Ischgl utan att nämna afterskin. Oavsett om du föredrar afterski med magnifik lyx, något mer traditionellt eller något helt tredje, så kan en av de 17 olika afterskibarerna alltid lova en fest - för alla plånböcker. Festen börjar vanligtvis kl. 15:00 så att du kan komma direkt från pisten och njuta av en välförtjänt kall öl. De flesta platser ligger vid pisternas mynningar nere i byn, så du behöver aldrig gå mer än 100 meter för att hitta festen.

afterski ischglAfterski ischgl

Kitzloch

Här håller vi guider till nästan varje dag, och vi är alltid redo att träffas över en öl eller två. Kitzloch erbjuder klassisk afterski i världsklass. Du kan vara säker på att DJ Boris spelar afterski-hits hela eftermiddagen, vilket gör att hela platsen sjunger i kör. Platsen är full av traditioner, dans och olika utklädnader så det är definitivt värt ett besök. Kitzloch har också ett tillhörande kök, som från kl. 19:00 förvandlar baren till en mysig restaurang där bland annat deras spareribs är helt fantastiska.

Kuhstall

Som en fanbärare av den österrikiska afterski-kulturen står Kuhstall på den legendariska första platsen. Det finns alltid bra afterski här, och du kan vara säker på att platsen är fylld med festglada skidåkare av alla slag och nationaliteter. Kuhstall serverar allt som släcker törsten, och på kvällen byter de DJ, där festen skiftar från afterski till ett diskotek. Här är det alltid drag i festen och det är definitivt värt ett besök också.

Afterski

Paznauner Thaya

Som den enda afterskibaren uppe i pistområdet kan Paznauner Thaya alltid tillgodose den stora festen. Med två stora terrasser och ett enormt dansområde finns det alltid plats för en fest som inte påminner om någon annan. Med skidpjäxor och solglasögon dansar hundratals människor framför det stora DJ-båset och njuter av de underbara snöklädda omgivningarna. De öppnar redan kl. 14.00 och kör hårt i två timmar innan turen går ner mot byn.

Trofana Alm
Förmodligen är Ischgls populäraste festställe Trofana Alm. Oavsett om du är på bottenvåningens dansgolv eller på den öppna takvåningen, finns det livlig afterski här. Trofana bjuder på den klassiska afterskin i ett större format, och när du står bland flera hundra gäster för gemensam afterskidans känner du verkligen energin och styrkan i festen.

Champagnehütte

Bredvid Trofana Alm ligger den mer lyxiga Champagne-stugan. Här finns minst lika mycket energi, och flaskorna poppas stup i kvarten i baren. Här kan man alltid säkra en fest i världsklass.

Hotel-Sylvia-i-Ischgl

Hotel Sylvia 

Om du reser till Ischgl är en vistelse på fantastiska Hotel Sylvia väl värt besöket. Här hittar du service av högsta klass i alla former. Den skandinaviska hotellpersonalen ser alltid till att din vistelse är i samma klass som resten av den charmiga byn. Samtidigt ser kockarna till att trerättersmiddagen alltid är på toppnivå. Eftersom Hotel Sylvia är ett av våra många klubbhotell runt om iAlperna, ser vi också till att guiderna alltid finns tillgängliga på hotellet.

Hotel Sylvia har ett utmärkt läge bara några minuters promenad från den huvudsakliga huvudliften samt den stora Intersportbutiken med byns bästa skiduthyrning. Shoppingmöjligheterna är ännu närmare, och utelivet är precis runt hörnet. Denna plats utgör grunden för en fantastisk skidsemester och det kan du helt säkert märka av när du bor på hotellet.

Är du redo för Ischgls skidåkning och unika uteliv?

Hitta din skidresa till Ischgl

 

Kategorier: Ischgl, Afterski, Österrike, Tips, Mer än bara skidåkning

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen