nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Les Arcs -  En snösäker stjärna

Upplagt av Angelica Svensson den 2019-jun-19 15:58:27

Les Arcs är ett av våra nyaste tillskott inför vintersäsongen 2019/2020. Destinationen är fortfarande relativt okänd för många svenskar, därför är det nu dags att bekanta sig lite mer med denna vackra destination i Frankrike.

Så, vad bjuder Les Arcs på och vad kan man uppleva på en skidsemester här?

Les-Arcs-Small-2

Skidåkning på höga höjder

Les Arcs består av 4 bilfria byar och ingår i det gigantiska skidområdet Paradiski. Området är mycket snösäkert då man åker skidor på hög höjd och på 2 glaciärer. Här finner man minst sagt skidåkning i toppklass och hela skidområdet ger 425 km av pist med toppar på 3000 meter.

Les Arcs skidområde är väldigt genomtänkt, här finns ett välfungerande liftsystem med många moderna liftar. Från flera av dessa liftar kan man njuta av enastående utsikt över dalen La Rosiére och det ståtliga berget Mont Blanc.  

Les_Arcs

Panoramautsikt - Aiguille Rouge

En bra idé för att skapa sig en överblick över området är att besöka den välkända utsiktsplatsen Aiguille Rouge. Dess dess högsta punkt är på 3226m och här får man en 360 ° panoramautsikt som garanterat får dig att tappa hakan!

För att komma hit upp från Arc 2000 behöver man ta Varet-gondolen till Aiguille Rouge-gondolen. Från orten Arc 1800 tar man Transarc-gondolen till toppen, och sedan åker man skidor ner på pisten till Varet-gondolen till Aiguille Rouge-gondolen.

Från Aiguille Rouge har man sedan en enastående utsikt över det prestigefyllda och magnifika Mont Blanc och de italienska alperna Mont Pourri och Pierra Menta. En stor nyhet förra säsongen var att man installerade en gångväg i luften så att alla kan beundra den exceptionella skönheten i den alpina bergskedjan. Skidåkarna kan ta den röda eller svarta pisten ner för backen och fotgängarna kan ta sig ner med kabinliften.

Les-Arcs-Small-6

Afterski & nattliv

Les Arcs afterski är inte av det allra vildaste slaget, men om man vill gå på festlig afterski så rekommenderar vi att man håller till i Arc 1800. Här finns både livliga barer och den största nattklubben i alla orter – Apokalypse.

L'Arpette ligger ovanför Arc 1600 och Arc 1800 nära och är ett utmärkt ställe för att kicka igång afterskin. Eftersom stället ligger uppe i skidbacken så stänger det också tidigt så att alla skidåkare och snowboardåkare kan ta sig ner säkert. Här kan man sitta och beundra den fantastiska utsikten på den stora solterrasen på L'Arpette. Det finns ofta live DJ:s och det är inte ovanligt att baren omvandlas till ett dansgolv.

De bästa barerna i Arc 1950 är George’s vinbar och puben Les Belles Pintes 

Om du vill ta en drink på berget så kan du gå till Igloo-village vid Arc 2000. Detta är en trevlig isbar som ligger i en grotta med olika skulpturer.

Deep nature Spa

Wellness med något för alla

Om du vill ta en paus från skidåkningen, eller om du är i behov av avkoppling och vill förbereda kroppen inför nästa stora dag på pisterna så finns det en rad spa i Les Arcs som helt säkert kommer möta dina behov.

Arc 1950 har utan tvekan överträffat de andra orterna i området med dess fantastiska Deep Nature Spa på Les Sources de Marie Residence som ligger precis vid foten av Mont Blanc. Detta är ett underbart spa i naurens tecken och som bjuder på en varm och kall sensorisk resa. Här kan du njuta av: uppvärmd avkopplingspool, vattenfall, isgrotta med isdusch och en vulkanhåla som är en bastu med 45 ° C. På spaanläggningen finns även jacuzzi, ångbastu och en utomhusbastu samt flera behandlingsrum, inklusive tre dubbelrum med en magnifik utsikt över Mont Blanc. Här kan man även kombinera förälder/barn behandlingar så att barnen aldrig lämnas ensamma.

För dig som reser med hela familjen eller vännergruppen så tipsar vi om Aquafun som är ett stort vattenland på 3.800 m2 med något för alla. Denna anläggning är idealisk för dagar när vädret är dåligt och här kan man njuta av badbassänger, massagestrålar, utforska dess grotta, koppla av i jacuzzin, samt en rad andra faciliteter. Även barnen kommer ha det fantastiskt roligt med vattenland och vattenrutschbana!

Les-Arcs-Small-3

En värld av snöaktiviteter

Les Arcs har gott om aktiviteter för att hålla dig sysselsatt i snön, även utan skidorna eller snowboarden. Det finns massa olika aktiviteter på alla 4 baser men de flesta organiseras från Arc 1800. Den lokala skidskolan anordnar snösko-vandringar som är ett bra sätt att komma ut på berget i en lite lugnare takt än skidåkning. Det är perfekt om du vill ha en ledig dag från skidåkningen och om du vill fly från folkmassan för en stund samt njuta av magiska vyer.

Les Arcs har varit delvärd för Olympiska spelen vid två tillfällen och är berömt för sin speedskiing (den flygande kilometern). Les Arcs speedpist är över två km lång och har en bromssträcka på 700 meter. Här kommer man garanterat hitta utmaningar!

Toboggan-pulkaåkning i Arc 2000 är ett ett absolut måste då den bjuder på en adrenalinkick med fantastisk utsikt. Banan är 3 km lång och är tillgänglig för för alla med ett giltigt liftkort. Barn måste åtföljas av en vuxen (minsta ålder är 10 år) samt att man ska vara minst 125 cm lång. Priser ligger på 9 € per åk och köper man två åk får man det andra åket för endast 6 €.

Låter det lockande med en skidsemester till Les Arcs? Läs mer om fantastiska Les Arcs här.

Kategorier: Frankrike, Les Arcs, Nyhet

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen