nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Montgenèvre: Destinationen där ditt liftkort räcker lite längre

Upplagt av Julie Hylleberg den 2016-sep-16 12:56:01

Montgenèvre är i sig själv ett smultronställe, men en skidresa hit ger dig möjligheten att utforska så mycket mer än bara den egna byns skidområde. Här kan du nämligen åka skidor i tre fantastiska skidområden i både Frankrike och Italien.

Om du hade “att korsa den fransk-italienska gränsen på skidor” på din bucket-list så kan nu enkelt bocka av den nu. Gränsen ligger precis utanför byn, vilket gör att du har Montgenèvre-området på den ena sidan och den mysiga italienska byn ‘Claviere’ inom räckhåll på andra sidan.

pistekort_over_mont_della_luna-1

Pistkarta över ‘Mont Della Luna’

Mysigt skidområde i italienska Claviere

Claviere är ett ganska litet skidområde, med autentiska restauranger och sköna pister som sällan blir sönderåkta. Området tillhör ‘Mont Della Luna’-området som ingår i ditt liftkort. Pisterna i Claviere är röda, så när som på fyra blå och två svarta. Men du ska inte vara orolig, backarna är mer ljusröda än mörkröda om du frågar mig. Med det menar jag att det till exempel finns flera korta backar och plana områden som gör det möjligt att ta små stopp på vägen ned.

Med sina 21 pister, och härliga atmosfär, är Claviere helt klart värt att besöka, speciellt om du nu redan befinner dig i Montgenèvre. Om inte annat, ta en sväng förbi restaurangen ‘Mont Soleil’ för en riktigt god lunch.

stoliften_op_til_gr_c3_a6nsen_mellem_frankrig__e2_80_93_italien_2c_montgen_c3_a8vre__e2_80_93_claviere

Liften upp till gränsen mellan Frankrike och Italien, Montgenèvre – Claviere

Missa inte OS-byn Sestriere

Sestriere, som du kanske kommer ihåg från OS 2006 ligger också i området omkring Montgenèvre. Och säg mig, vem har inte lust till att ta ett åk i fotspåren av svenska favoriter som Björn Lind och Anja Pärsson!

Både Sauze D’Oulx och Sestriere är faktiskt två stora Nortlander-destinationer som förtjänar ett besök under din skidsemester i Montgenèvre. Men om du ska ta dig från Montgenèvre till Sestriere så blir det en heldagsutflykt. Lyckligtvis är en dags gratis skidåkning i Via Lattea området inkluderat i ditt liftkort.

Rent skidåkningsmässigt är vägen till Sestriere kanske inte så spännande. Den består i stort sett av två timmar med liftar och transportsträckor. Men geografiskt och är turen faktiskt ganska härlig. Den tar dig nämligen igenom tre italienska byar, Claviere, Cesana och Sansicario. Det är dessa byar, som tillsammans med Sauze D’oulx utgör det stora ‘Via Lattea’-området.

p_c3_a5_vej_mod_toppen_i_sestriere

På väg upp på toppen i Sestriere

Eller varför inte en dag i Serre Chevalier

Som om du inte hade nog med skidområden omkring dig, och du vill stanna i Frankrike, så ligger det härliga skidområdet Serre Chevalier bara en halvtimma i bil/buss bort.

Serre Chevalier är en självständig Nortlander-destination, så du kan alltid åka dit en annan gång om du inte hinner med det under din vecka i Montgenèvre. Du kan läsa mer om vad Serre Chevalier har att erbjuda här.

I Serre Chevalier  finns det massvis med mysiga restauranger och pistsystemet passar stora som små. Området är väldigt stort, så du har ett stort urval av pister i alla kulörer och du kan känna dig bekväm både som nybörjare och erfaren skidåkare.

montgen_c3_a8vre-1

Solen skiner i Montgenèvre

Den unika placeringen gör Montgenèvre till den ultimata skiddestinationen. Här får du tillgång till ett stort område med varierad skidåkning. Du har dessutom flera möjligheter för att utforska andra närliggande skidområden och till och med korsa landsgränser på skidor.

Men även utan all kringliggande skidåkning, så är Montgenèvre tillräckligt i sig självt för en härlig skidresa till Frankrike.

Julie Hylleberg
Nortlander guide i Montgenèvre 2015/16

Läs relaterade blogginlägg:

 

Kategorier: Montgenevre, Via Lattea

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen