nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Paketresa v.s att boka själv? Vad är egentligen bäst?

Upplagt av Camilla Folkeson den 2018-sep-25 11:15:34

NORTLANDER-SE-Paketresor-1

Har du bokat en paketresa genom oss (eller något annat resebolag) någon gång? Eller föredrar du att boka allt på egen hand, från flyg till liftkort. 

Det brukar oftast vara antingen eller, vilken typ man är...

Men om du tillhör den senare typen som gärna bokar allt på egen hand - låt mig ge dig 3 anledningar varför du ska pröva en paketresa nästa gång du ska boka en skidresa :) 

Läs med! 

3 anledningar varför du ska välja en paketresa

Du får en kontaktperson som tar hand om dig

Om du köper en paketresa genom en resebyrå är det vi som ansvarar för dig.

Du behöver bara hålla reda på en enda kontakt om något skulle inträffa, oavsett om det handlar om en strejk eller att flygbolaget går i konkurs. 

Du slipper även att tänka på en mängd olika kontakter, försäkringar och dokument, utan har allt samlat på ett ställe. Det har vi som resebyrå ordning på! 


Vi är proffs på ditt resmål

Hos en resebyrå har du en resekonsulent som hjälper dig från bokning av din resa till eventuella frågor du har innan avresa, vi är alltid bara ett samtal bort. Väl på plats i Alperna tar destinationsguiderna vid.

Vår personal finns alltså tillgänglig inför, under och efter din resa. Du har alltid någon som har som arbetsuppgift att du ska få den bästa resan. 


Håll koll på utgifterna och spar tid...

Det totala priset med flyg, transfer, boende och liftkort blir (de flesta gånger) billigare än om du ska boka allt själv. 

Hur kan det komma sig att det blir billigare när man köper en paketresa av en resebyrå?

Det är egentligen inte så konstigt...

Som researrangör har vi mängdavtal med våra leverantörer, allt från flygbolag, hotell och liftkortskontor. Eftersom vi beställer stora volymer har vi de flesta gånger möjlighet att få lägre priser, än om du beställer som privatperson. 

Att resa genom ett resebolag gör också att du sparar en hel del tid. Tid som du annars skulle använt på att själv hitta det riktiga flyget, boka transfer/hyrbil och haft kontakten med hotell. 

Så vad är egentligen bäst?

Att boka allt själv eller att köpa en paketresa? 

Det finns inget riktigt svar på det, det beror på vilken resetyp du är.. Vill du ha det tryggt och arrangerat, eller föredrar du att själv ta hela ansvaret gällande din resa från start till slut. 

Om du beslutar dig för att en paketresa är din melodi har vi 28 olika destinationer i Alperna för dig att välja bland, så förhoppningsvis ska du hitta en skidresa som faller din i smaken!

Jag hoppas vi ses i Alperna i vinter! 

Nortlander // Camilla 

Ta mig tillbaka till bloggens förstasida 

Kategorier: skidresa, paketresa