nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Paketresa v.s att boka själv? Vad är egentligen bäst?

Upplagt av Camilla Folkeson den 2020-maj-11 16:30:00

Har du bokat en paketresa genom oss (eller något annat resebolag) någon gång? Eller föredrar du att boka allt på egen hand, från flyg till liftkort. 

Det brukar oftast vara antingen eller, vilken typ man är...

Om du tillhör den senare typen som gärna bokar allt på egen hand - låt mig ge dig 3 anledningar varför du ska pröva en paketresa nästa gång du ska boka en skidresa :) 

Läs med! 

3 anledningar till varför du ska välja en paketresa
11. Godt at vide

Service och trygghet

Om du köper en paketresa genom oss är det vi som ansvarar för dig.

Du behöver bara hålla reda på en enda kontakt om något skulle inträffa, oavsett om det handlar om en strejk eller att flygbolaget går i konkurs. 

Du slipper även att tänka på en mängd olika kontakter, försäkringar och dokument, utan har allt samlat på ett ställe. Det har vi som resebyrå ordning på! 

När du bokar en paketresa omfattas du av paketreselagen, som skyddar dig som konsument. Skulle något oförutsägbart inträffa omfattas du av resegarantin. Detta skydd har du inte om du bokar flyg och hotell på egen hand. 

HITTA VINTERNS SKIDRESA

Vi är proffs på ditt resmål

Hos oss kopplas du till en resekonsult som hjälper dig hela vägen från bokning av din resa till eventuella frågor du har innan avresa - vi är alltid bara ett samtal bort. Väl på plats i Alperna tar destinationsguiderna vid.

Vår personal finns alltså tillgänglig inför, under och efter din resa. Du har alltid någon som har som arbetsuppgift att du ska få den bästa resan. 

Den kunskap våra resekonsulter har om olika skidorter i Alperna kan vara svårt att googla sig fram till på egen hand, och därför kan de hjälpa dig att hitta den perfekta skidresan för dig!

B07I1574-2

Håll koll på utgifterna och spar tid...

Det totala priset med flyg, transfer, boende och liftkort blir (de flesta gånger) billigare vid bokning av en paketresa jämfört med om du ska boka allt själv. 

Hur kan det komma sig att det blir billigare när man köper en paketresa av en resebyrå?

Det är egentligen inte så konstigt. Som researrangör har vi mängdavtal med våra leverantörer, allt från flygbolag, hotell och liftkortskontor. Eftersom vi beställer stora volymer har vi de flesta gånger möjlighet att få lägre priser, än om du beställer som privatperson. 

Att resa genom ett resebolag gör också att du sparar en hel del tid. Tid som du annars skulle använt på att själv hitta det rätta flyget, boka transfer/hyrbil och haft kontakten med hotell. 

Inte nog med att du sparar tid vid själva bokningen - du får en smidig service på plats som gör att allt flyter på. Till exempel behöver du inte stå i kö och hämta ut ditt liftkort, det har guiderna redan färdigt till dig när du ankommer till skidorten. Det enda du behöver göra är att boka resan online eller kontakta oss och så får du en skidsemester till Alperna där allt ingår.

Cervinia 132e

Så vad är egentligen bäst?

Att boka allt själv eller att köpa en paketresa? 

Det finns inget rätt svar på det, det beror på vad du föredrar. Vill du ha det tryggt och arrangerat, eller föredrar du att själv ta hela ansvaret gällande din resa från start till slut?

Om du beslutar dig för att en paketresa är din melodi har vi 26 olika destinationer i Alperna för dig att välja bland, så förhoppningsvis ska du hitta en skidresa som faller dig i smaken!

Jag hoppas vi ses i Alperna i vinter! 

Nortlander // Camilla 

Kategorier: skidresa, paketresa

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen