nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Information angående branden i Val d'Isère

Upplagt av Toke Hyldgaard den 2014-feb-10 18:08:21

Alla Nortlanders gäster är oskadda.


11:15 – 12 februari 2014

Här kommer en sista uppdatering från Val d’Isère samt några bilder.

De franska myndigheterna har nu godkänt samtliga av Nortlanders lägenheter i Jardin de la Balme får användas igen med start den 15 februari. Alltså kommer våra gäster från och med vecka 8 inte att påverkas.

Val d’Isère som by har varit till stor hjälp under hela händelsen, där vi har tillsammans med konferenscentret, skidbussar och de lokala myndigheterna  har gjort allt vi kunnat för att våra gäster ska få en så bra semester som möjligt.

Nortlanders gäster har fått nytt boende runt omkring i byn fördelade efter vem de bodde tillsammans med på Jardin de la Balme.

Transporterna i byn löstes med Nortlanders egna bilar samt extrainsatta skidbussar. Alla gäster får naturligtvis stanna på sina nya hotell eller lägenhetskomplex veckan ut.

Gästerna bor nu på bland annat: Les Lauze, Kandahar, Five Brothers, Le Christiania, Avenue Lodge, Barmes de l´ours, Aigle det Neiges, Savoy, samt lägenheter i bydelen La Daile.

Maison de Val,  som fungerade som samlings- och uppehållsplats för de evakuerade gästerna. Nortlanders guider och representanter gav löpande information om situationen och såg till gästernas direkta behov.

Briefing

Alla drabbade har tillgång till en gratis buffé och dryck på Club de Sport. Maten tillagades och serverades av bybor som ställde upp helt frivilligt. Vi vill än en gång framföra ett stort tack till dem!

 

Aftensmad(1)

Aftensmad

17:01 - 11 februari 2014

Situationen i Val d’Isère:  Alla gäster som har blivit påverkade av branden har fått information om att det idag finns möjlighet att hämta eventuellt kvarglömda tillhörigheter på Jardin de la Balme.

Dessutom har vi fått bekräftat att det kommer att vara möjligt för gästerna som bodde på Jardin de la Balme att äta middag gratis mellan 19.00-20.30 resten av veckan i byggnaden där armbanden till Frostgun delades ut.

Vi förstår att alla inte har fått den skidresa som man har förväntat sig, guiderna jobbar just nu för fullt med att uppfylla gästernas individuella behov. Därefter hoppas vi på att få några riktigt bra dagar tillsammans under Frost Gun-festivalen.

11:17 – 11 februari 2014

Uppdatering: Igår kväll omkring klockan 23 fick vi bekräftat att alla berörda gäster har blivit inkvarterade på nya hotell eller lägenhetskomplex i Val d'Isère. När detta var löst så kommer vi att fortsätta stötta och finnas tillgängliga för våra gäster.

Vi har under hela händelsen varit i tät kontakt med de lokala myndigheterna som har varit mycket hjälpsamma. Tack vare samarbetet kunde vi igår ordna nytt boende till samtliga berörda gäster med tre-, fyra- och fem-stjärnig standard. Idag arbetar våra guider med att komma i kontakt med alla berörda gäster för att se så att de mår bra, och om de behöver någon mer hjälp.

Det har dessutom upprättats ett extra servicenummer och ett servicekontor i byn. Där kan man under dagen komma i kontakt med guiderna om man har frågor eller problem. Vi vill dock göra alla uppmärksamma på att trycket på servicetelefonerna är högt och att väntetid därför kan förekomma.

Vi har fått frågor kring mat, då en del av våra gäster har blivit flyttade från lägenheter till hotell där det inte finns samma möjlighet till matlagning. Vi undersöker just nu möjligheterna att kunna erbjuda även middag för de som nu inte längre har tillgång till kök.

För att minska belastningen på våra telefoner så får ni gärna ställa era frågor här på sidan, där jag löpande besvarar frågor. Ni är självklart också alltid välkomna att kontakta oss via info@nortlander.se.

Vi tackar för er förståelse och vill understryka att vår högsta prioritet är att se till att våra gäster får den bästa möjliga skidresan.

 

17:46 – 10 februari 2014

De första gästerna har nu fått hämta sina saker på Jardin de la Balme. Några gäster kommer först att få tillgång till byggnaden imorgon. Alla gäster har fått ett nytt ställe att bo för natten.

17:09 – 10 februari 2014

Till bekymrade föräldrar: Vi har upprättat en extra servicetelefon i Val d’Isère, där ni kan komma i kontakt med våra guider på plats, om ni har frågor eller ännu ej har kommit i kontakt med era barn.

Extra servicetelefon i Val d'Isère: 0033 7 60 79 71 30

16:43 – 10 februari 2014

Uppdatering: Brandkåren i Val d'Isère har meddelat att branden är under kontroll och  som det ser ut nu är det ej brand- eller vattenskador på komplexet där nortlanders gäster bor (Jardin de la Balme). Pga röken så arbetar man dock på att lösa alternativt boende för natten för de gästerna som bor närmast det brandskadade huset.

Just nu befinner sig gästerna i det lokala sportcentret, där de serveras mat och dryck.

Det kommer när myndigheter ger tillåtelse att vara möjligt att hämta sina ägodelar i lägenheterna.

15:56 – 10 Februari 2014

Alla Nortlanders gäster är oskadda.

Vi kan bekräfta att det idag har har uppstått en brand i en intilliggande byggnad till ett av våra lägenhetskomplex i Val d'Isère (Jardin de la Balme).

Det brinner inte i våra lägenheter, men de har blivit evakuerade och brandkåren arbetar med att släcka branden.

De franska myndigheterna, våra representanter och guiderna orienterar löpande våra gäster.

Alla våra gäster på Jardin de la Balme har blivit kontaktade och registrerade, så vi kan bekräfta att samtliga Nortlanders gäster är oskadda.

 

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen