nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Red Bull ger Bad Gastein viiingar

Upplagt av Jacob Larsen den 2015-aug-17 12:00:52

Det finns bara ett företag som kan organisera ett Freestyle-event som detta...
Och det är Red Bull.

För när Red Bull intar Bad Gastein så går det inte att missa!

Och om du är lika fascinerad som mig över de unga skidåkarna som kastar sig ut för höga höjder med huvudet före… Så är detta inlägg något för dig!

Red Bull Playstreets upplevs i Bad Gastein

Tävlingen går under namnet “Red Bull Playstreets” och i 2015 var det intet mindre än tävlingens sjätte besök i Bad Gastein med över 12.000 besökare.

Själva tävlingen är egentligen ganska basic. Red Bull bygger en bana från toppen till botten av byn med rails och kickers.

De använder 110 kubikmeter trä, 19,000 skruvar och inte mindre än 2660 kubikmeter snö som blir transporterat i lastbilar från Sportgastein in till byn - bara för att kunna bygga banan.

Själva byggandet av banan börjar redan i början av december, - alltså två månader innan eventet börjar!

Därefter bjuder Red Bull in 16 av deras egna (bästa) riders, som i 2015 var bland annat svenska Jesper Tjäder, Andri Ragettli, Jeremy Pancras, Russ Henshaw, Øystein Bråten och Elias Ambühl (som vann Frostgun 2015)

Norske Øystein Bråten var vinnaren nu i 2015, men det var inte utan en fajt som han slog de andra av världseliten inom freestyle skiing.

Utöver att det är extremt prestigefyllt att vinna “Red Bull Playstreets”, så får även vinnaren sin egen stjärna på Red Bulls egna Red Bull PlayStreets Walk of Fame”.

Det är kanske inte de värsta tricks som till exempel vid ett “big air” event, men då det är en urban slopestyle bana så finns det inget utrymme för misstag!

En hel vecka av underhållning i världsklass

Det ställs höga krav på alla riders, som gör deras allra yttersta för att imponera ordentligt på domarna och åskådarna som står längs med hela banan.

Hela veckan kulminerar på lördagen med de stora finalerna, men utöver detta så är hela veckoprogrammet proppat med Red Bull fester, popup barer och butiker, samt träning fredag eftermiddag.

Det finns mycket att säga om detta event, men det som beskriver det allra bäst är nog denna video som Jesper Tjäder har filmat under eventet:

Det är inte särskilt konstigt att Bad Gastein i detta nu går under namnet: “the world’s slopestyle Mecca”.

Så om du ska på skidsemester och är sugen på att uppleva något helt unikt så är det definitivt Bad Gastein du ska besöka i vecka 7 eller 8 när Red Bull Playstreets är igång!

Jag hoppas vi ses i Bad Gastein, oavsett om du kommer inom och tittar på detta fantastiska event eller vid ett annat tillfälle!

Jacob Larsen
Nortlander-guide i Bad Gastein 2014/15

Förresten, en extra god nyhet för dig är att Red Bull Playstreets är helt gratis att titta på i Bad Gastein!

Läs mer om Bad Gastein

 

 

Kategorier: Bad Gastein, Arrangemang, Upplevelser

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen