nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Här kan du åka skidor i Alperna fram till påsk

Upplagt av Anna Knutsson den 2017-mar-20 12:00:37

Bara ett par veckor kvar till påsk...

Solen skiner som aldrig förr, och framförallt de högt belägna destinationerna har både fantastiska snö- och solförhållanden... Det är alltså upplagt för en (extra?) skidsemester!

Men samtidigt som vi närmar oss våren med längre och ljusare dagar, tänker du kanske...

“Finns det snö i Alperna ända fram till påsk?”

Och med tanke på att påsken ligger sent i år, är det helt förståeligt att du undrar detta.

Det är både en enkel och svår fråga att svara på. För vi kan med hjälp av statistik från tidigare år komma fram till en kvalificerad gissning, som med största sannolikhet stämmer. Men samtidigt vi är inte mer än människor, som inte kan se in i framtiden…

Så det bästa är nog att du tar en titt på tidigare års snöstatistik, och gör din egen bedömning! FYI - Frankrike ser riktigt bra ut!

Vart bar det av i pask?

Vart bär det av i påsk?

Det finns många fördelar med sensäsongen

Oavsett om du redan har bokat eller överväger att boka en skidsemester kan det vara nyttigt att läsa om fördelarna med att resa utanför högsäsongen. Samtidigt får du stillat din oro om snöförhållandena i vår!

Det finns nämligen många fördelar med att åka på skidsemester under sensäsongen. Ett stort plus är till exempel att det finns mer plats på pisterna (med undantag för påskveckan.)

Vårmånaderna mars och april är därför perfekta för dig som vill ha lite mer utrymme på pisten till att vässa på dina skidåkningsskills. Dessutom är liftköerna betydligt kortare, vilket gör att du får mer tid på pisten än i kön!

Blev du lite sugen på att se vart du kan åka i mars och april?

En av de andra stora fördelarna med att åka på skidsemester under våren är att antalet soltimmar ökar avsevärt.

Och finns det något bättre än att knäppa upp jackan, luta sig tillbaka i en solstol med en iskall öl och känna hur solen värmer upp hela kroppen efter en lång dag på pisten?

Sno, sol och langa dagar. Finns det en battre tid for en skidsemester?

Snö, sol och långa dagar. Finns det en bättre tid för en skidsemester?

Var ligger snön kvar i påsk?

En skidsemester utanför högsäsongen ska naturligtvis inte betyda en skidsemester utan snö.

Vi har därför valt att sälja resor i påsk till de destinationer där chansen för snö är som allra störst i april...

Vi kan ju såklart inte lova snö… Men med tanke på hur det har sett ut i franska Alpe d’Huez, La Rosiere, Montgenevre, Tignes, Val Thorens och Val d’Isere de senaste tre åren, med ett genomsnittligt snödjup mellan 128,25-170,91 cm i mars och april, så är vi hoppfulla!

I sköna Val Thorens och Val d’Isere har snödjupet faktiskt blivit djupare för varje säsong sedan 2013/2014.

Ischgl och St. Anton är inte heller dåliga alternativ. Även om Ischgl inte har ett av de högsta genomsnittliga snödjupen, kan du med största sannolikhet räkna med att snön ligger kvar. De flesta pister i Ischgl är nämligen norrvända, vilket gör att solen inte smälter bort all snö i ett nafs.

Bluebird dagarna blir flera och flera.

Bluebird dagarna blir flera och flera.

Vår-månaden mars är både snö- och solsäker

Med tanke på all sol, är det klart att du kan bli orolig om det finns någon snö kvar när vi har nått fram till påsk.

... Men det lustiga är att statistiken faktiskt visar att mars är en av de mest snösäkra månaderna, i jämförelse med starten av säsongen.

Men tänk på att statistiken är ett genomsnitt på mars och april, så snödjupet är generellt högre än genomsnittet! För en mer precis statistik för din destination för en specifik månad, kan du kika här.

Snostatistiken visar det du hoppas allra mest pa.

Snöstatistiken visar det du hoppas allra mest på.

OBS! Bara för att statistiken från tidigare år visar var du kan förvänta dig snötäckta berg och byar, så kan saker och ting alltid ändra sig.

Men... det mot förmodan inte snöar tillräckligt kan du räkna med att destinationernas snökanoner kan väga upp för detta! Allt för att du ska få en fantastisk vecka i Alperna!

Vi ses!

Anna Knutsson
Marketing Assistant Nortlander Ski-Tours

Ps. Har du inte beställt din skidresa ännu? Ingen fara, ring eller skriv till oss så ska våra duktiga säljare hjälpa dig att hitta en destination som passar dig. Och om du redan har beställt din skidresa, så kan jag bara tipsa dig om att ta en titt på den ultimata packlistan här. Och kom ihåg att packa ned lite extra solkräm! Det kommer att gå åt!

Läs relaterade blogginlägg:

Kategorier: Alpe d'Huez, Avoriaz, Bad Gastein, Canazei, Cervinia, Ischgl, Italien, Livigno, Saalbach, Sauze d'Oulx, Schladming, Serre Chevalier, Sestriere, Tignes, Mayrhofen, Montgenevre, Passo Tonale, Sölden, St. Anton, Val d'Isere, Val Thorens, Wagrain, Zell Am Ziller, Obertauern, Fun facts, Les 2 Alpes, Österrike, Tips

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen