nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Skidorter för dig som vill resa tidigt på säsongen

Upplagt av Elsa Börjesson den 2019-nov-21 09:25:49

Det finns många fördelar med att resa till Alperna tidigt på säsongen. Du kan räkna med kyligare temperaturer, vilket ger fantastisk snö och skön skidåkning. Dessutom är det mer eller mindre tomt i pisterna, så du har massor av plats att ta ut svängarna rejält. Som pricken över i:et är det också en av de mest prisvärda perioderna, så du kan göra riktiga klipp på våra skidresor.  

SE ALLA SKIDRESOR

De kyligare temperaturerna och den fina snökvaliteten passar perfekt för dig som verkligen vill fokusera på skidåkningen. För dig som vill göra mer på skidresan än att endast spendera tid i pisterna passar den tidigare delen av säsongen också riktigt bra. De lägre priserna gör att du får mer över till andra aktiviteter och dessutom är det kortare köer till såväl populära upplevelser som restauranger och barer.  

För dig som vill resa på skidsemester tidigt på säsongen är det en bra idé att satsa på skidorter där snön faller tidigt. På så vis är du säkrare på att få så mycket skidåkning som möjligt.  

Generellt sett brukar vi säga att de mest snösäkra resmålen är de som ligger högt och/eller har glaciär. Nedan har vi samlat våra fem bästa tips på skidorter för den som vill resa tidigt på säsongen.  

Tidigt på säsongen

Cervinia 

Cervinia är Italiens högt belägna skidort och har en vacker placering vid Toblerone-berget Matterhorns fot. Skidområdet är beläget på över 2 000 meters höjd och är med sin närhet till schweiziska Zermatt-området och sin tillgång på snö en av Europas mest imponerande och klassiska skidorter.

Det höga läget, med Alpernas högsta åkhöjd på 3 883 meter, resulterar i en bra snögaranti och en lång skidsäsong.  

Här finns allt en skidåkare kan önska sig, vare sig man föredrar nervkittlande puderåkning eller långa breda boulevarder. Dessutom kan du räkna med hisnande naturupplevelser! 

SE ALLA SKIDRESOR TILL CERVINIA

cervinia

Livigno

Även italienska Livigno är en av de högst belägna orterna i Alperna och har riktigt bra snöstatistik. Livigno toppar snölistan och som grädde på moset ligger skidorten även i toppen av sollistan. Detta ger fantastiska förutsättningar för härlig skidåkning såväl tidigt som sent på säsongen.   

För att göra det hela ännu lite bättre har Livigno skattefri status och är därmed ett riktigt prisvärt resmål.  

SE ALLA SKIDRESOR TILL LIVIGNO

Livigno

Val Thorens 

Denna franska favorit ligger på 2 300 meters höjd och är därmed Alpernas högst belägna skidort, vilket gör det till en plats där snön faller tidigt. I Val Thorens hittar du skidåkning i en klass för sig i form av 600 kilometer pist fördelade på tre sammanlänkade dalar.  

Byn är byggd för skidåkning, så du har i princip ski-in/ski-out läge var du än bor, och de goda snöförhållandena gör det möjligt ta på skidorna precis utanför dörren och bara glida direkt ut i backarna.  

SE ALLA SKIDRESOR TILL VAL THORENS

val thorens1

Tignes

Franska Tignes är en god kandidat till att erbjuda Alpernas absolut bästa skidåkning. Byn ligger på 2 100 meters höjd vid foten av Grand Motte glaciären. Den höga höjden i kombination med glaciären ger optimala förutsättningar för en hög snökvalitet. Här faller snön tidigt och välkomnar både pist- och offpist-åkare 

Som en extra bonus gäller liftkortet hela skidområdet Escape Killy och du kan njuta av härlig skidåkning i både Tignes och grannorten Val d’Isère.  

SE ALLA SKIDRESOR TILL TIGNES

Tignes

Sölden

Denna österrikiska skidort erbjuder en beundransvärd hög snösäkerhet, även tidigt på säsongen. Skidsystemet utgörs av tre toppar som alla stäcker sig över 3 000 meter, vilket är en av orsakerna till den höga snökvaliteten.

Dessutom finns hela två glaciärer, vilket ytterligare förbättrar snökvaliteten och bidrar till goda förhållanden tidigt på säsongen.  

Som du kanske har förstått är skidåkningen i Sölden något utöver det vanliga. Här finns såväl breda välpreparerade boulevarder som hisnande offpist. 

SE ALLA SKIDRESOR TILL SÖLDEN

Sölden1

 

Vill du starta skidsäsongen så tidigt det går? Se alla våra skidresor genom att klicka på knappen härunder och hitta din favorit. Vi ses i snön!  

SE ALLA SKIDRESOR

Kika även gärna in översikten över väderläget på de olika skidorterna.

 

Kategorier: Cervinia, Livigno, Tignes, Sölden, Val Thorens, snö

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen