nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Skruva ned för afterski och upp för skidåkning!

Upplagt av Alicia Larsson den 2020-sep-28 15:35:37

Vintersäsongen 20/21 kommer se annorlunda ut än vad vi är vana vid på grund av... ja, du har redan gissat rätt: COVID-19 

Men det kommer givetvis många fördelar med förändringarna.

Läs mer om fördelarna här.

Vad händer med afterski?

Något som givetvis påverkas och kommer förändras är afterskin – den där livliga afterskin som vi är vana vid kommer troligtvis att utebli och istället kommer vi umgås i mindre grupper.  

Men misströsta inte! Vi kommer fortfarande kunna gå på afterski. Den stora förändringen är att barerna kommer arrangera afterski utomhus med gott om avstånd mellan borden, där ni måste sitta vid borden - istället för att dansa på dem ;) 

Med goda vänner, familj och handsprit kommer afterskin ändå bli härlig - och vi kommer bli serverade vid borden, vilket innebär att vi slipper trängas in till baren. Vi är nog många som har provat att, stapplandes i pjäxor, försöka balansera brickan med shots i en knökfull bar... Det slutar sällan bra.  

I år slipper vi gråta över spillda shots och listan med ytterligare fördelar är lång: 

  • Vi mår bättre nästa dag - kanske helt utan huvudvärk! 
  • Vi åker bättre skidor (och säkert mer skidor 
  • Vi gör inte av med så mycket pengar  
  • Det är ingen som behöver skämmas dagen efter – om man bortser från när vi ramlar i släpliften... 
  • Vi kommer ihåg hela skidresanockså det som sker efter klockan 16:00       
  • Mindre chans att förlora (låt oss vara ärliga: tappa bort) skidor, stavar m.m.      

För att sammanfatta det, mindre fokus på livlig afterski och mer på det vi alla älskar, nämligen SKIDÅKNING! 

 

Domaine Ski ©LukaLeroy-00762

Fördel #1: Mer tid till skidåkning, JA tack! 

Vi har alla upplevt förändringar i vår vardag, det kommer inte som en nyhet att det blir vissa förändringar även på skidsemestern. Men lite förändring kan göra gott!   

Skidsemestern denna säsong kommer innebära ännu mer tid till skidåkning - så det är en god idé att komma igång med dina knäböj redan nu! Vi längtar efter att andas in den alpina fjälluften, känna adrenalinet pumpa när skidorna skär genom snön, och inte minst njuta av känslan efter en lång dag i pisten.   

I vinter vill vi upptäcka nya platser, skapa minnen och njuta av tid tillsammans. Vi går mot ljusare tider (nu pratar vi naturligtvis om snön som faller i Alperna) och det ser vi fram emot! 

Les-Arcs-30_1d

Fördel #2: Byt ut baksmällan mot först ut i pisten 

Vi älskar hela upplevelsen som Alperna ger. Den glada stämningen, det sociala umgänget och givetvis de vackra vyerna. I vinter kommer vi uppleva allt – när vi åker skidor!  

Fokus kommer helt enkelt skiftas från afterski till skidåkning, vilket innebär att du kan lägga mer tid  på att upptäcka nya pister istället för festa loss på afterski. Och kanske det bästa av allt... tänk på alla pengar du sparar! Pengar som kan användas till att njuta av en skön massage efter en lång dag i backen, eller varför inte unna dig något extra gott till middag på kvällen?  

Saknar du ändå tanken på långa eftermiddagar och kvällar med öl i handen? Föreställ dig den värsta baksmälla du har haft och tänk på följande: istället för att vakna med huvudvärk vaknar du fräsch och utvilad inför en ny skiddag. Njut av att vara tidigt ut i pisten redo för den första manchesteråkningen, som du kanske i vanliga fall hade missat. 

Fortfarande inte riktigt övertygad? Ni kan givetvis hålla er egen afterski i er lägenhet med ert resesällskap - och styra alkoholintaget själva 

Nortlander-Obertauern-Ski-Piste-Skiloeber

Fördel #3: Från shots till hälsa 

En viktig fördel med att vinterns resor kommer att fokusera mer på skidåkningen och mindre på livlig afterski är - hälsan! Skidåkning bidrar till att träna upp vår styrka, rörlighet och syreupptagningsförmåga. Alla våra sinnen är sammankopplade när vi åker skidor, vilket frigör mängder av dopamin som ger oss lyckokänslor 

Genom att vara ute i naturen, andas frisk luft och blicka ut över de magnifika bergen mår både kropp och själ bra. Skidåkning går hand i hand med ditt välmående. 

Ge ditt immunförsvar och humör en boost av D-vitamin när du åker skidor i ett soligt Alperna. Det fungerar lika bra oavsett om du väljer skidåkning i pisten eller sitta i en solstol med en drink i handen – det är en win-win situation!  

 Visste du att den franska skidorten Alpe d’Huez har 300 soldagar om året? Det är ett perfekt tillfälle att samla lite välbehövliga soltimmar inför en mörk och gråslaskig vinter i Sverige 

Nortlander - Skidresor - 50 år

Fördel #4: Mindre människor - Ännu MER skidåkning! 

Skidälskare världen över vallfärdar varje år till Alperna för att upptäcka orörd pudersnö och den härliga atmosfären. I vinter kommer de flesta skidorter uppleva färre besök av resenärer 

De skidåkare som reser till Alperna i år kommer ha ännu mer plats i de breda pisterna. Det finns goda möjligheter att till och med en nedfart helt för sig själv. Då kan du testa att ta ut svängarna ordentligt i pisten, och om du vurpar är det ingen som ser - bra va?😉  

 

Avslutningsvis vill vi säga att vi ser fram emot att känna snön under skidorna, få rödrosiga kinder och skratta tillsammans i vinter.  

Det viktigaste är givetvis att säkerheten alltid kommer först! Vi vill att du ska känna dig trygg på din skidresa och uppdaterar oss kontinuerligt om rådande omständigheter på skidorterna.  

Vill du med på skidsemester?

HITTA DIN SKIDRESA HÄR

 

Kategorier: Italien, Afterski, Österrike, Frankrike, Covid19

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen