nortlander_skier_1600x992

Nortlander blogg

Spendera förmiddagen på Österrikes pister och ät lunch i Schweiz!

Upplagt av Ellen Lindberg den 2019-mar-12 12:43:03

Två länder på en skiddag? Ja, det är sant!

I Ischgl kan du spendera förmiddagen på pisterna i Österrike och när du blir hungrig kan du åka till Schweiz för en smakfull lunch. 

Om du vill njuta av två länder på samma dag, då ska du åka till Ischgl! 

Här kommer vår guide med det bästa som Ischgl har att erbjuda. 

Det tar bara några svängar för att korsa gränsen mellan de två länderna på toppen av Palinkopf-berget. Ta den splitternya E4 stolliften från Ischgl och njut av utsikten på väg till Schweiz.

Boka din resa till Ischgl här! 

När du kommer upp på toppen så rekommenderar vi pist 80, som är 10 km lång. Denna pist går ner till orten Samnaun i Schweiz.

Samnaun är ett tullfritt område. Här kan du hitta allt från skidutrustning till parfymer. Kom ihåg att ta med dig ditt pass – för säkerhetens skull.

Få en pizza i ”Smugglar-hytten”

När du åker nedför pist 80 kommer du till Schmuggler-Alm hytten. Denna restaurang är döpt efter en tyrolsk smugglare som i efterkrigstiden smugglade varor från Schweiz till Österrike. 

På denna restaurang kan du njuta av en stenugnsbakad pizza på den soliga balkongen. Om du har lust till något att dricka kan du sätta dig framför den varma brasan och njuta av en Schmugglerbier.

öldrickare

Massor med fondue!

Bara 300 meter ifrån Schmuggler-Alm ligger Raclette Fondue Stübli La Grotta. Denna restaurang har rustika möbler som faktiskt är gjorda av byns gamla lador (!)

Denna restaurang är perfekt för alla er som älskar fondue. Här bjuds det på klassisk fondue med kött eller ost men också asiatisk-inspirerad fondue. Om du är sugen på vin så finns här mer än 100 schweiziska viner.

Med magen fylld av fondue, pizza eller smuggelöl kan du enkelt åka tillbaka till Ischgl med den stora kabinliften L1. Denna lift har två våningar och plats till 180 skidåkare.

fondue

Tapas, tapas, tapas

Efter en dag fylld med skidåkning och smakupplevelser, kan du avsluta dagen i Ischgl med en middag på mysiga Plangger Delikatessen. Här kan du få en "skid-planka" med tapas och ett gott glas rödvin.

planka

Nära denna restaurang ligger afterski-stället Kuhstall. Hit kan du gå om du känner för att dansa lite innan kvällen är slut.

afterski ischgl

Om du vill åka skidor i två länder, shoppa tullfritt och njuta av högklassig mat – då ska du åka till Ischgl! 

Nortlander // Ellen

Kom ihåg att du alltid är välkommen till att ringa till oss på 040 - 664 70 80. Vi hjälper dig gärna med din nästa skidsemester! 

Kategorier: Ischgl, Österrike

Året om i Alperna!

Ta del av vad som händer i Alperna också när du är hemma

Här på bloggen hittar du allt från tips till goda råd, beskrivningar av destinationer, snöstatistik och tävlingar.

Trevlig läsning! 

    Senaste blogginläggen